Jako że to WIP, to powiem tyle, że nie do końca odpowiada mi kolor płaszcza, freehand dla samego freehandu - nic a nic mi nie pasuje także Sam w sobie technicznie jest dobry!
Futro to kijowa rzeźba GW (ale i tak lepsza, niż słynne larwy, których zmienić nie chcą w najnowszych nawet produktach), za to malowanie jest w fazie początkowej chyba...
Do tego nie wiem, jak się ma oświetlenie do stopnia zaawansowania malowania modelu, więc powiem tylko, że od przodu nie do końca jest konsekwentne - jego prawa cześć napierśnika jest mocno oświetlona, za to lewa - prawie w ogóle i jeśli światło jest od przodu (lub bardziej z jego prawej), to nie wiem, co resztę pancerza zasłania. Na pewno nie dwugłowy orzeł
Poza tym papierki na jego prawej nodze są pomalowane tak sobie. Tak naprawdę najlepiej do tej pory wygląda dla mnie ikona na pasie. Płaszcz jest spoko sam w sobie, ale nie do tego modelu.
No ale jak sam mówisz - to model treningowy, więc tak go trzeba odbierać
[PL] brudasy od ctana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] brudasy od ctana
Nie no tutaj nie ma żadnego przekazu, taki model z płaszczem miałem pod ręką to taki wziąłem Ciężko będzie zrobić dobre fotki tym metalikom, bo światło na nich się różnie rozkłada zależnie skąd pada, ale postaram się to jakoś ogarnąć
No to jeszcze podciągając dyskusję, to śmiało już dzisiaj mogę stwierdzić, że najbardziej podoba mi się Twoje malowanie przy ziemistych (i nie tylko) modelach fantasy. Space Marines malujesz oczywiście bardzo dobrze i efektownie, ale powiedziałbym, że idealnie się wpasowujesz w malowanie skór, szmat i toporów, a nie puszek i latających spodków
Serio. Nie chodzi mi tu o mój gust (bo sam to lubię i tak też ćwiczę), ale o to, że tak jakby pływasz w takiej tematyce, mimo że bardziej lubisz WH40k Kolory, spójność malowania, budowanie klimatu i historii, pieczary i moczary, skałki i trawska.
Serio. Nie chodzi mi tu o mój gust (bo sam to lubię i tak też ćwiczę), ale o to, że tak jakby pływasz w takiej tematyce, mimo że bardziej lubisz WH40k Kolory, spójność malowania, budowanie klimatu i historii, pieczary i moczary, skałki i trawska.
Właśnie nie do końca, dostaję same takie zlecenia praktycznie, chciałbym o wiele więcej fantasy na swoim stole. 40k może być ale fantasy zdecydowanie na TAK! To dokładnie pokrywa się z tym co napisałeś, uwielbiam brudne kolory, szarobure ludki, krew, błoto, czaszki itp. To jest to.Slawol wrote:....mimo że bardziej lubisz WH40k ...
robię zlecenie od mojego ulubionego klienta który daje mi zazwyczaj totalnie wolną rękę na realizację jakichś szalonych pomysłów. Oto jedna z nieskończonych figsów dla niego. Co myślicie o takich bazgrołach na chłopku? Gładkość niektórych elementów będzie jeszcze poprawiana, także o to się nie bójcie
Click to see full-sized image
kurde, mam mieszane uczucia - z jednej strony wogole do mnie to nie przemawia. Staram sie byc graczem eldarowym i wogole mi to nie pasuje. Dobor kolorow spowodowal, ze od razu pomyslalem - o kurde pierwszy eldar w histori uniwesum z namarszczeniem papy nurgla Podstawka to juz wogole kicha, korek na zakretce od farby... mam nadzieje, ze klient tego nie 'lyknie'
Z drugiej strony duze brawa za odwage i probe stworzenia cos nowe i innego niz typowe malowanie GW! Miecz chyba nie skonczony? Bo cos plasko wyglada.
Z drugiej strony duze brawa za odwage i probe stworzenia cos nowe i innego niz typowe malowanie GW! Miecz chyba nie skonczony? Bo cos plasko wyglada.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
napewno jest oryginalnie - jak dla mnie oczoplons ale to moja opinia - poza tym jest unikatowy
-
Jup, mi też się kojarzy z szeroką twórczością JB.
Bo jeśli chodzi o ocenę pod kątem armii Eldarów, to nie bardzo mi pasuje ta droga.
Bo jeśli chodzi o ocenę pod kątem armii Eldarów, to nie bardzo mi pasuje ta droga.
może mało oryginalne, ale nie miało być, chciałem maźnąć płaszcz a nie miałem pomysłu za niedługo może uda mi się skończyć całość (powtarzam sobie to od premiery startera do 40k)