Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
ARBAL wrote:Nie kurywam, że tak jak powiedziano już wczesniej, tutaj ocenia się zdjęcia więc wrzuciłem odpowiendio zrobione fotki.
nie ocenia sie zdjec, tylko to, co na nich widac. to chyba normalne i oczywiste.
ocena moze byc czasem niesprawiedliwa, jesli fota nie odzwierciedla rzeczywistosci, ale co mozna na to poradzic? poza zrobieniem lepszego zdjecia, oczywiscie.
Przymierzam się do zrobienia tego samego modelu i przyznam, że Twój tutorial o robieniu wody na pewno bardzo mi pomoże. Dzięki
Ale do rzeczy, a właściwie figury - woda rewelacja, kadłub wygląda dobrze, choć można by się jeszcze pomęczyć i zaznaczyć, że jest mokry. Co do samej figury - pomalowana dobrze pod kątem jakości cieniowania i światła aczkolwiek nie trafia do mnie paleta kolorów które używasz a raczej finalny efekt. Całość wygląda na zdjęciu jakbyś mieszał kolory z szarym - może to przez niewielkie kontrasty, ale całość wygląda nieco płasko. Tak czy inaczej - świetna robota i ambitny skalowo model
Kontrast jest dużo większy, ale niestety na zdjęciach (z którymi walczyłem 1,5 godziny) światło pada od góry i te powierzchnie są trochę za bardzo doświetlone.
no coz ci Arbalu drogi powiedziec, skoro sam mowisz, ze zdjecia przeklamuja?
na zdjeciu jest czysto, schludnie, ale plasko. podstawka ladna.
moze sprobuj pogadac z Maru, pewnie bedzie w stanie kilka rad na temat fotografii udzielic, skoro juz zostal ogloszony specem forumowym
Model dziwny anatomicznie. Brzuch i biceps mi się nie podobają, ale sama poza niezła. Przynajmniej biust się dość naturalnie układa. Jej prawa noga też jakaś taka koślawa mi się wydaje, zwłaszcza w okolicach pachwiny, ale może wina washa
Malowanie proste, płaszcz nieco wycieniowany. Na plus na pewno jego gładkie malowanie, to Ci wyszło. Tarcza ma bardzo naturalny odcień, podoba mi się. No i ponownie rewelacyjna woda
WOW, 3 komentarze w tak krótkim czasie tego sie nie spodziewałem
Dzięki.
@Grish - skałka zrobiona z kory + milliput, mam już przygotowany tutorial step by step jak to zrobiłem + jak zrobilem ta wodę. Za jakiś cza wrzuce na blog. Z kaloryferem to był problem bo jak go mocno skontrastowałem to wyglądał bardzo nienaturalnie - jak u Arnolda.
@Nameless - myslę, że z mojego aparatu juz nic więcej nie wycisnę.. umówiłem sie już ze znajomym na profsjonalna sesje zdjęciową. Zerknij do albumu z ostatnich warsztatów u mnie w mieście, fotki robione przez niego "z reki" sa lesze niż moje:
(https://www.facebook.com/media/set/?set ... 250&type=3)
No, na tych zdjęciach widać, że kolory są bardziej nasycone i bardziej intensywne. U Ciebie wyprane mocno. Postaraj się o lepsze zdjęcia, bo ten Connor wygląda naprawdę nieźle!
A i podoba mi się bardzo wykonanie klocków i tabliczek. Zrób do tego zdjęcie całej kolekcji
P.S. Fotografia to zabawa/rysowanie światłem, więc sądząc po ostrości i ogólnej jakości Twoich zdjęć, to aparat masz dobry, tylko kolorów nie możesz złapać i oświetlenia okiełznać.