[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
JerzyK

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by JerzyK »

Coś dla wielbicieli Vampire Cunts ;) Necromancer od Scibora. Nie do końca jestem z niego zadowolony - poległem trochę na szmatach - mają jakąś dziwną dla mnie rzeźbę... Ale kolejna figurka do kolekcji jest :)

ImageClick to see full-sized image
JerzyK

Post by JerzyK »

Nie wiem czy pokazywać, bo sotatnio coś tu słabo z komentowaniem prac, ale zaryzykuję :mrgreen: Bibliorekarz z Mrocznej Zemsty na eBaya:

Poziom jak poprzedniego Balthasara, czyli TT+
P.S. Zdjęcia trochę za "zimne", ale tym razem aparat zgłupiał od nadmiaru niebieskiego (i za małej ilości naturalnego światła) - to do Ciebie Sławol ;)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

JerzyK wrote:Coś dla wielbicieli Vampire Cunts ;)
Dla Maru znaczy się ;)

Nekromanta jest szaro-bury tylko i wyłacznie dlatego, że przygaszony. Ma na sobie wiele kolorów, ale brakuje mocniejszego wykończenia na wystających elementach. Zombiakom to pasuje, ale jemu nie do końca.

W ogóle to zauważyłem, że przy malowaniu czegoś kosmicznego to mocno wyciągasz krawędzie i Twoje modele mają żywsze kolory. Za to fantasy jest z reguły szaro-bure i ponure :) Widać to także i teraz, wystarczy popatrzeć na niebieski pancerz i podekreślenie detali.

Fotki mają za dużo tła naokoło ;)

Za to ten drugi model podoba mi się cały kolorystycznie. Ograniczona paleta dobrze mu zrobiła, wnętrze płaszcza od przodu pięknie wycieniowane, buty i pancerz także. Twarz ładna., W ogóle udany model. Widzę także nieco inny NMM, niż zazwyczaj - bardziej ziemisty, niż żółty. No i oczywiście pasuje do ogólnego doboru kolorów.

Może czaszka na padzie nie jest taka ostra w cieniach i prze to trochę mdła, bo ma tylko średnie tony i rozjaśnienia, przez wygląda płasko (zwłaszcza rogi). Płaszcz z tyłu też nie jest idealnie gładki, ale to już ttzeba być Sławolem, żeby się do tego przyczepić po wlepieniu nosa w monitor :mrgreen:

Z detali to giną mi na pewno: pieczęć na księdze (za mało się odcina i za mało kontrastowa) oraz skrzydełka na drugim naramienniku (szare i za słabo odcięte pióra między sobą).

Podstawkę przejechałbym jeszcze jasnym suchym, żeby te wzorki wydobyć.

No i poobcinałbym foty po bokach. Balans bieli aż tak tym razem nie boli, ale widzę, że masz odruch wyrobiony na mnie ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

i jak tam na ibeju? :)
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Oto moje prace wystawione na MOI 2012.
Oprócz prezentowanego wcześniej Nemetis przyniosłem:

Dark Eldar Lhamaean (GW Failcast)

Roggus The Fake King (Enigma)

Renegacki ogryn wyprowadzający pieski na spacer (FW)

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

wszystkie trzy pracki sliczniutkie :)
u panienki przeszkadza mi zielone ostrze, mogles zrobic taki sam NMM jak na drugiej broni
u krola czerwien na koronie sciaga za duzo uwagi (cala reszta jest bladziutka), a krew/wino z kielicha mogloby blyszczec
niebieskie glowki psiakow chaosu... jakos...nie wiem, dla mnie totalnie z czapy kolor wziety, nijak mi nie pasuje
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Nameless wrote:u panienki przeszkadza mi zielone ostrze, mogles zrobic taki sam NMM jak na drugiej broni
Akurat ona ma tylko jedną broń ;) W prawej ręce trzyma pochwę od miecza dzierżonego w ręce lewej.
Nameless wrote:i jak tam na ibeju?
Kryzys - albo nie chcą kupować, a jak już kupią - nie chcą płacić :(
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

JerzyK wrote:Akurat ona ma tylko jedną broń ;) W prawej ręce trzyma pochwę od miecza dzierżonego w ręce lewej.
o, rzeczywiscie. ale zielony i tak mnie w oko kluje :)
Image
Phoenix

Post by Phoenix »

Bardzo zacne figuraski, a zwłaszcza fałszywy król. Fajne akcenty na podstawkach - kielich, monety no i wypasnie pomalowane kryształki u DE. Kolorystyka psiaków chaosu oryginalna chcociaż mi osobiście nie przypadła do gustu. Barwa pokrowca na mieczyk DE wydaje się odstawać od reszty figurki... :D
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No tym razem najbardziej podoba mi się Eldar. Jest mroczny, z dobrze dobranymi kolorami i wyłapanymi odpowiednio detalami :) Podstawka od Ścibora także świetnie pasuje!

Najmniej podoba mi się ten fałszywy król, pewnie ze względu na dobór kolorów... Model jest świetny, mi też się bardzo podoba, ale chyba nie pasuje mi błękit z zielenią... A poza tym cały model jest bardzo blady, bledszy, niż to zwykle u Ciebie bywa :) Znów widać, że modele kosmiczne są żywsze, a do fantasy takie zgaszone. Za to detale wypas! Wspomniany kielich jest super, monety też, w ogóle cała podstawka. Papier mi się także podoba.

Scenka za to jest różnorodna, także ze względu na kolory. Kundle mi się nic a nic nie podobają w trych kolorach, za to Ogryn super, Podstawka też :)

No i oczywiście gratuluję wyników na MoI :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply