No, Miśki, trochę wypowiedzi się zebrało

Super!
Słuchajcie, taką rzecz zauważyłem: bardzo proszę, uważajcie z takimi stwierdzeniami typu "super praca, to nieważne, jaka kategoria, bo i tak zasługuje na nagrodę", bo Wasze profesjonalne malarskie opinie czytają też początkujący malarze i ci trochę słabsi. Mają rozumieć, że w myśl regulaminu łatwiej komuś odrzucić zgłoszenie, bo i tak nic nie zdobędzie? Jak się taki człowiek poczuje, gdy jakiś jego idol malarstwa dowali takim tekstem na forum? Zasady są równe dla każdego. Takie podejście nie zwiększy frekwencji niestety i nie mówię o liczbie prac, tylko o ludziach.
Poza tym o klasie malarza świadczy także stosunek do ustalonych zasad i jego postawa. No, Miśki, same 9.0 na CMON Wam szacunku i poważania nie przyniosą. Profesjonalizm to nie tylko po mistrzowsku wykonany NMM.
I jeszcze jedno: decydowanie o kategoriach konkursowych podczas
przyjmowania prac, to zupełnie co innego, niż
przenoszenie prac po zakończeniu przyjmowania w celu uzupełnienia kategorii (z braku wystarczającej liczby zgłoszeń).
A do tematu oceny: scenka z Eldarem miała odpowiedni tytuł i do głowy mi nie przyszło, żeby to Eldar był centralnym punktem, a podstawka z dwiema figurkami - tłem. Niestety, raczej nie kupuję tego w dalszym ciągu, ale dziękuję Wam za wyjaśnienie

Konnego modelu nie będę nawet roztrząsał, bo regulamin mówi jasno i kropka
A regulamin był znany wcześniej, niż w sierpniu. Od początku tego tematu i Mahoń i Nameless mówili o tym, że się "raczej nie zmieni", po czym Nameless dosadnie za którymś razem powiedział, że regulamin będzie taki sam, jak w zeszłym roku

A w sierpniu jakoś chyba ruszyła już stronka Hussara, no potem były przeboje, faktycznie. To prawda, że niektórzy potrzebują więcej czasu, żeby się przygotować z pracami, ale mając gotowe z innych konkursów/imprez/gablotek - wygląda to nieco inaczej
P.S. A ja wiem, że ksywkę Flameona wymawia się "flejmon", bo mnie kiedyś chyba na Hussarze poprawił, gdy fonetycznie się do Niego zwróciłem

No chyba że się coś zmieniło od tamtej pory.