[PL] Warstadt by qc

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
quidamcorvus

Re: [PL] Warstadt by qc

Post by quidamcorvus »

Dzisiaj zapraszam szanowne państwo-draństwo do obejrzenia zapowiadanych wcześniej zdjęć makiety Towers of Sorcery.

Minirecenzję Towers of Sorcery znajdziecie TUTAJ.

Podstawa, podobnie ja w przypadku wcześniejszych makiet to podkłady pod panele i posypki. Natomiast poszczególne kondygnacje wieży zostały połączone magnesami neodymowymi.

ImageClick to see full-sized image

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Kompletując kompanie Nieumarłych do Warheim FS planowałem zbudować Czarną Karocę łącząc ze sobą zestawy Black Coach oraz Coven Throne/Mortis Engine. Przy czym ten pierwszy udało mi się zakupić na Allegro jeszcze w wersji metalowej.

I cóż, jak zaplanowałem, tak zrobiłem. Choć efekt przeszedł nieco moje wyobrażenie - rozmiary modelu po złożeniu są imponujące. Mimo wszystko wydaje mi się, że model Czarnej Karocy, ze względu na swój kształt i pomimo rozmiarów będzie grywalny, a jeśli nie to z pewnością będzie dobrze prezentował się w gablocie.

Prócz bitsów z wymienionych wyżej zestawów, Czarną Karocę wyposażyłem w model woźnicy pochodzący z Corpse Cart.

Ze względu na spore rozmiary oraz ewentualne trudności w malowaniu, model nie jest sklejony, a poszczególne części złożyłem w całość na czas wykonania zdjęć.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Przygotowując stół do rozgrywania potyczek w Warheim FS, a konkretnie do scenariuszy poza murami nie mogłem pominąć makiety Citadel Wood.

Niestety proponowane przez GW rozmiary podstawki pod las nie satysfakcjonowały mnie, stąd do pełnego zestawu Citadel Wood składającego się z trzech drzew dołączyłem czwarte drzewo, które pozostało samotne, po tym jak pierwsze z jego towarzyszy ozdobiło Ogrody Morra, zaś drugie wyrosło przy skrzyżowaniu dróg (które zaprezentuję niebawem).

Do budowy podstawy lasu użyłem podkładu pod panele, różnorakich posypek i kory. Drzewa, w celu ułatwienia malowania nie zostały wklejone na stałe jednak później zarówno one jak i fragmenty oryginalnej podstawki doczekają się jeszcze kilku posypek.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Po pomalowaniu kompanii Mrocznych Elfów Naggaroth zastanawiałem się nad tym, którą z drużyn do Warheim FS pomalować jako następną. Wahałem się pomiędzy Nieumarłymi oraz drużyną Piratów z Sartosy. Ostatecznie, dzięki temu, że udało mi się złożyć model Czarnej Karocy postanowiłem zacząć prace nad Nieumarłymi dowodzonymi przez Książęta Wampirów.

Zgodnie z chronologią przedstawioną w podręczniku, jako pierwsze prezentuje modele bohaterów służących w Nieumarłej świcie hrabiego Von Carstein.

Na Wampira z linii krwi Von Carstein wybrałem staroedycyjne figurki Krwawych Smoków z GW. W odróżnieniu od oryginalnych modeli, te figurki Wampira są odziane w zbroję i bardziej pasują mi do hrabiego przemierzającego rubieże Imperium.

Nekromanta, to model z Mad Puppet Miniatures. Który zakupiłem lata temu i wciąż uważam go za jeden z lepszych wzorów.

Zaś Dregowie to wyposażone w oręż i tarcze modele Evil Henchmen z West Wind Productions. Dregowie Hrabiego Von Carstein to groteskowi, garbaci słudzy. Tutaj wciąż ubrani w niegdyś eleganckie stroje i uzbrojeni w oręż przydatny na polu bitwy.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Człowieku, weźże sie zatrymaj na chwilę, co? :D

Kurczę, ten to ma parę... Nie podoba mi się ogólnie ten latający tron jako model - poza hrabninami, które na nim siedzą ;) Za to stary karocek jest bombowy, ale to już sentymenty przeze mnie przemawiają...

Skoro tyle skleiłeś, to teraz czas na jakieś malowanki. No, zadbaj o jakieś urozmaicenie! :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

z ciekawości - te makietki to sposób na życie czy masz jeszcze zapchajdziure w postaci etatu to odsiedzenia przez 8h dziennie? :D
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Slawol wrote:Człowieku, weźże sie zatrymaj na chwilę, co? :D
Nie mogę, jeszcze tyle rzeczy zostało do zrobienia ;)
Slawol wrote:Kurczę, ten to ma parę... Nie podoba mi się ogólnie ten latający tron jako model - poza hrabninami, które na nim siedzą ;) Za to stary karocek jest bombowy, ale to już sentymenty przeze mnie przemawiają...
Mi nowy model sam w sobie też nie za bardzo, za to efekt jaki uzyskałem po połączeniu obu modeli spodobał mi się bardzo (choć zdaje sobie sprawę, że nie musi podobać się wszystkim).
Slawol wrote:Skoro tyle skleiłeś, to teraz czas na jakieś malowanki. No, zadbaj o jakieś urozmaicenie! :mrgreen:
Planuje rozpocząć malowanie w listopadzie :)

Demi_morgana wrote:z ciekawości - te makietki to sposób na życie czy masz jeszcze zapchajdziure w postaci etatu to odsiedzenia przez 8h dziennie? :D
Warheim (i związane z nim figurki i makiety) to hobby i sposób na odpoczynek po służbie, która dziennie z dojazdami zajmuje ok 10-11 godzin. Trochę czasu trzeba też poświęcić żonie (wyjść do kina, czy coś ;) ) no i w domu coś zrobić. Ale nawet w godzinę, czy dwie można sporo zrobić jeśli wykorzysta się czas efektywnie :)
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

wojo, straż graniczna czy policja?
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Demi_morgana wrote:wojo, straż graniczna czy policja?
Policja.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Kolejną kompanią Nieumarłych w Warheim FS dowodzoną przez Księcia Wampira jest Nieumarły Poczet Krwawych Smoków.

Wampir reprezentowany jest przez dwa oryginalne, staroedycyjne modele GW, przedstawiające Krwawego Smoka pieszo i jako kawalerzystę. Jedyną konwersją jest umieszczenie na plecach figurek tarcz pochodzących z zestawu Grave Guard. Figurka wierzchowieca, na którym siedzi kawalerzysta to rumak jednego z bretonnskich bohaterów.

Model Nekromanty to oryginalna figurka bawitrupa z GW.

Z kolei figurka Gwardzisty to model Judas, Necropolis Warlord z Reapera. Model wyposażyłem w tarczę, ponadto postanowiłem nie przyklejać płaszcza w który wyekwipowana jest oryginalna figurka.

Natomiast modele Dregów to konwersje. Figurki złożyłem łącząc ze sobą bitsy pochodzące między innymi z zestawów Zombies, Greatswords, State Troops, Free Company oraz głowy, które pochodzącą z zestawu Evil Heads z maxmini.eu.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Post Reply