[PL] Warstadt by qc

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
quidamcorvus

Re: [PL] Warstadt by qc

Post by quidamcorvus »

Od kilku dni robię sobie przerwę w malowaniu kompanii Mrocznych Elfów z Naggaroth do gry Warheim FS, w tym czasie zrobiłem podstawki do kilku makiet, które od dłuższego czasu stoją sklejone na półce w szafie czekając na swoją kolej.

Zacząłem od prezentowanej wcześniej makiety Skullvane Manse. Dziś prezentuję Fortified Manor House.

Podobnie jak wcześniej podstawę zrobiłem z dwóch sklejonych ze sobą warstw podkładu pod panele, na które nakleiłem różnego posypki i piasek, dodatkowo na makiecie umieściłem beczki, skrzynki oraz koła.

ImageClick to see full-sized image

Zobacz także na BLOGU.
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Faajne, wygląda jak budynek w którym spawnuje się Horda na Battlegroundzie Arathi Basin w World of Warcraft :D Aha, i pozbądź się molda na kominie ;)
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie no, musze sie kiedys wybrac do zor :)
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Lemartes wrote:i pozbądź się molda na kominie ;)
Zeszlifowane.
Nameless wrote:nie no, musze sie kiedys wybrac do zor :)
No :)

Watchtower to kolejna makieta, którą przygotowuję do malowania.

Podobnie jak w przypadku Skullvane Manse oraz Fortified Manor House podstawę zrobiłem ze sklejonych ze sobą dwóch warstw podkładu pod panele. Na to nakleiłem różnego posypki i piasek, dodatkowo na makiecie umieściłem beczki, skrzynki oraz koła.

Poprawiłem także kominy, z których zapomniałem zeszlifować nałożony wcześniej LGS.

Zobacz także na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

W tym tygodniu nie miałem wiele wolnego czasu. Nie udało mi się nic pomalować do kompanii Mrocznych Elfów ale za to udało mi się przygotować do malowania kolejną makietę produkcji GW, tym razem jest to Kaplica Sigmara lub jak podaje producent na swojej stronie - Chapel.

Podobnie jak w przypadku Skullvane Manse, Fortified Manor House oraz Watchtower podstawę zrobiłem sklejając ze sobą dwa podkłady pod panele, na które przykleiłem różnego posypki i piasek, dodatkowo na makiecie umieściłem beczkę. Na podstawę przykleiłem też jeden płotek z zestawu Walls and Fences.

Zobacz także na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Uff... Malowanie pojazdów to dla mnie zawsze najtrudniejsza część pracy nad kompanią. Z tego co pamiętam, jedynie malowanie Zaprzęgu Żołnierzy z Reiklandu nie sprawiało mi trudności.

Tak, czy inaczej do zakończenia prac na kompanią Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS pozostało niewiele. Muszę jeszcze polakierować machiny, zrobić podstawki i dokończyć kilku detali na machinach.

Na zdjęciach poniżej modele przed lakierowaniem.

[rimg]https://img856.imageshack.us/img856/4690/dscn4145q.jpg[/rimg]

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A ten znowu jakieś dyliżansy montuje :D

To się nazywa pasja. Wytrwale do przodu i wciąż coś nowego. Masakra. Powiedz no mi, czy gdzieś widzisz koniec tego wszystkiego, czy zawsze Ci towarzyszy myśl "jeszcze tego nie zrobiłem, więc czas zrobić"? ;)

Mam nadzieję, że doczekam wymalowanego stołu z tymi wszystkimi budowlami i będę mógł nacieszyć oczy widokiem :)

Z ostatnicj malowanek, to podobają mi się robi przy koniach i ogólny "klekotowaty" klimat wózka :)

Poprzednia scenka z tymi kanałami to coś wspaniałego! Świetnie Ci idzie budowanie tego wszystkiego.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Slawol wrote:A ten znowu jakieś dyliżansy montuje :D
W Warheim wozy nawet się przydają. Poza tym w którymś ze trzewiczkowych Portali były zasady pozwalające rozgrywać wyścigi w których startują snotling pump wagony, od dłuższego czasu zastanawiam się, czy nie przerobić tych zasad na potrzeby Warheim :D
Slawol wrote:To się nazywa pasja. Wytrwale do przodu i wciąż coś nowego. Masakra. Powiedz no mi, czy gdzieś widzisz koniec tego wszystkiego, czy zawsze Ci towarzyszy myśl "jeszcze tego nie zrobiłem, więc czas zrobić"? ;)
No, w planie mam zebranie i pomalowanie wszystkich kompanii do Warheim, więc do końca trochę mi jeszcze brakuje :) Planuję też zrobić trzy stoły, miejski, wiejski i podziemia.
Slawol wrote:Mam nadzieję, że doczekam wymalowanego stołu z tymi wszystkimi budowlami i będę mógł nacieszyć oczy widokiem :)
Jeszcze kilka lat i powinny być gotowe :)
Slawol wrote:Z ostatnicj malowanek, to podobają mi się robi przy koniach i ogólny "klekotowaty" klimat wózka :)
To więźniarka, stąd i niewiele tam luksusów ;)
Slawol wrote:Poprzednia scenka z tymi kanałami to coś wspaniałego! Świetnie Ci idzie budowanie tego wszystkiego.
Dzięki :)
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zakończyłem pracę nad kompanią Mrocznych Elfów z Naggaroth do Warheim FS (zdjęcia możecie zobaczyć na BLOGU lub na FB), niebawem ruszą prace nad kolejną edycją podręcznika (na BLOGU dostępna jest ostatnia edycja), a obecnie pracuję nad przygotowaniem do malowania makiet GW.

Dzisiaj mam do zaprezentowania przygotowaną do malowania makietę Arcane Ruins. Podobnie jak w przypadku wcześniej prezentowanych makiet podstawę zrobiłem sklejając ze sobą dwa podkłady pod panele, na które przykleiłem różnego posypki oraz piasek.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Skonwertowałem nieco modele niewolników do kompanii Piratów z Sartosy (więcej na temat rekrutacji można przeczytać TUTAJ) do Warheim FS.

Pracy nie było dużo. W miejsce odciętych dłoni z pistoletami przykleiłem dłonie z bronią ręczną lub tarczą czy pancerną rękawicą.

W końcu nawet szalony kapitan kompanii Piratów z Sartosy uznał, że niewolnik z pistolet może być zbyt niebezpieczny.

Modele przed konwersją wyglądały TAK. Natomiast poniżej zdjęcie modeli z nowym uzbrojeniem.

Zobacz także na BLOGU.
Image
Post Reply