Koparka jest firmy Kibri, w kolejkowej skali H0. Do kolejek jest całą masa sprzętu budowlanego, w tej sklai ceny są w granicach 50-150zł. Kibri akurat (nie wiem jak z innymi producentami, to mój pierwszy "kolejkowy" model) robi zestawy zarówno do samodzielnego montażu, jak i już gotowe. Koparkę kupiłem jako ten pierwszy rodzaj. W pudełku kilka plastikowych różnokolorowych ramek, gumowe dośćtwarde gąsienice, przeźroczysta ramka z oszkleniem, instrukcja dość nijaka i duży arkusz oznaczeń - chyba dodająjeden arkusz do większej serii modeli. Fajnie że duży, gorzej że to nie typowo modelarskie wodne kalkomanie, a zwykła naklejka wydrukowana na przeźroczystej folii. Trzeba samodzielnie wycinaći naklejać. Po lakierowaniu naklejki jednak nie wyglądają źle, obawiałem się że będzie gorzej. Koparkę dorwałem na allegro, można szukać tam bądź w sklepach dla kolejkowców - z tego co widzę dość duży wybór jest w makieciarz.pl - nie korzystałem z tego sklepu póki co, więc o jakości serwisu się nie wypowiem