Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Sorka za przerwe w trollingu, poczulam nieodparta ochote dac po ryju Butcherowi;p
Co do tej wiernosci historycznej rzeczy znalezionych w necie to niestety roznie bywa. A z wikingami i celtami jest o tyle trudniej ze w pewnym momencie obie kultury sie ze soba stykaly i oddzialywaly na siebie, wiec czesto trudno odroznic wzory:( Ofc jak sie nie jest histerykiem specjalizujacym sie w tych tematach.
Z tego co pokazales, podoba mi sie nozyk pierwszy, i jesli nie znajde nic innego, pewnie sie na ten wzor zdecyduje. Tym bardziej, ze bedzie mi w miare pasowal do tego co wymyslilam na tarcze.
A nawet jest, tak na razie na szybko i niedokonczone.
Musze jeszcze wyrownac krawedzie i przede wszystkim poprawic stworowi dzioba. Mysle tez czy nie nalozyc na ten wzor czerwonej farby, ale to pewnie dopiero jak bede miala juz pomalowana mniej wiecej figse i bedzie widac czy potrzebuje ozywienia czy niekoniecznie.
Oczywiscie musze tez teraz troche poprzerabiac sama skore, bo troszku nabalaganilam.
Nastepne wiposzczaki. Nic nieskonczone, w roznym stopniu rozgrzebania. Przy czym slowo 'rozgrzebanie' jest tutaj jak najbardziej sluszne. Masakrycznie skomplikowany projekt jak dla mnie, nie wiem czy mnie nawet troszke nie przerasta. Sporo bledow popelnionych w trakcie, ale tez mam nadzieje, ze tez i nauka jakas z tego bedzie.
Grish wrote:Kolczugowe spodnie to drybrush, czy, o zgrozo, nie?
Powiedzialabym ze docelowo bedzie metoda mieszana.
Najpierw byla warstwa czarnego, na to w miare dokladna pelna warstwa boltgun metal, a na to pare roznokolorowych washy. Bede jeszcze dodawac wiecej washy w cienie i troche rozjasniac metaliki przecierajac bokiem wilgotnego pedzla (I tak pare razy az do uzyskania zadowalajacego efektu). Wiec drybrusha jako takiego nie bedzie, ale tez nie zarobie sie pykajac pracowicie kazde ogniwo kolczugi.