[PL] Figurken

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Marta

Re: [PL] Figurken

Post by Marta »

Wreszcie wymeczony i gotowy Menhom od Andreii:D
Przy okazji zgarnal wczoraj srebro na imprezie British Model Soldier Society.

ImageClick to see full-sized image

Szalu moze i nie ma, ale ja jestem bardzo szczesliwa, ze moge go w koncu odstawic na polke i malowac cos innego:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
smok

Post by smok »

brakuje mi nasycenia kolorow gdzieniegdzie, i mocniejszego cieniowania (w sumie do czarnych linii) w zagieciach szaty ;)
a tak to calkiem fajny jest ;)
Frost

Post by Frost »

Podstawka wymiata, sama figurka bardzo oszczędna ale fajna. Gratki ciotka sreberka.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no gratki :)
i gymba sie nie zlewa z reszta
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

A dzieki chlopaki, dzieki:D

smok wrote:brakuje mi nasycenia kolorow gdzieniegdzie, i mocniejszego cieniowania (w sumie do czarnych linii) w zagieciach szaty ;)
A gdzie Ci tego nasycenia brakuje? na ktorej czesci figsy?
Frost wrote:Podstawka wymiata, sama figurka bardzo oszczędna ale fajna.
Ja raczej mega kolorowo to nie maluje, jak zauwazylam ostatnio;p moze dlatego tak slabo sobie Menius poradzil na Salucie, w ocenie medalowej;p System open daje wieksze szanse:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Gratulacje :clap:

Podoba mi się :)
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Marta wrote:Ja raczej mega kolorowo to nie maluje, jak zauwazylam ostatnio;p moze dlatego tak slabo sobie Menius poradzil na Salucie, w ocenie medalowej;p
przepraszam za bezposredniosc, ale moze to dlatego ze byly lepsze prace, a ty jeszcze nie masz takiego poziomu?
nie wiem, na ile powaznie piszesz te slowa, emot tam w koncu jest.

tym niemniej, gratulacje za kolejny dobry wynik na imprezie malarskiej. mnie podoba sie twoj dobor tematow, a poziom zauwazalnie rosnie.
Image
Marta

Post by Marta »

Nameless wrote: przepraszam za bezposredniosc, ale moze to dlatego ze byly lepsze prace, a ty jeszcze nie masz takiego poziomu?
No fakt, poziom w tym roku na Salucie byl wysoki, nie ma co ukrywac;] Tak samo jak nie mam zludzen, ze duzo jeszcze nauki przede mna.
Ale faktem tez jest, ze uwazam system open za bardziej przyjazny pracom mniej blaskomiotnym, chociaz wcale nie mniej wymagajacy (a nawet bardziej) wobec wszystkich zgloszonych figuraskow.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
smok

Post by smok »

tak po zastanowieniu to ogolnie bym mu kontrast wiekszy zrobil, ale nie białą farbą
doadł bym też świecenie, z pod zbroi, z oczu.
rogi i dłonie saą takie bez wyrazu. czaszki przywieszone tez, chyba tez bym tutaj dał siecenie z oczu :P
ale najbardziej brakuje mi mocnych cieni pomiędzy fałdami szaty.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Smoku co ty za monitor masz ?? bo u mnie szata jest konkretnie kontrastowa a w czachach są świecące gałki nie jakiś oczojebny osl ale "ognik"
nie to bym bronił Marty sama jest wstanie się wytrolować :P
nie zmienia to faktu że model jest kontrastowy tylko że w zasadzie monohromatyczny - czerwony
czy wyglądał by lepiej gdyby np: zbroja była w kolorze przeciwnym do tego czerwonego ?
może, nie jest to nie wiem - na pewno była by o wiele bardziej kontrastowa
czy ja bym tak zrobił - tak ale wtedy model z monochromatycznego zmienił by sie w komplementarny (bordowo / turkusowy)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply