Wreszcie wymeczony i gotowy Menhom od Andreii:D
Przy okazji zgarnal wczoraj srebro na imprezie British Model Soldier Society.
Click to see full-sized image
Szalu moze i nie ma, ale ja jestem bardzo szczesliwa, ze moge go w koncu odstawic na polke i malowac cos innego:D
'eM
[PL] Figurken
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Figurken
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
brakuje mi nasycenia kolorow gdzieniegdzie, i mocniejszego cieniowania (w sumie do czarnych linii) w zagieciach szaty
a tak to calkiem fajny jest
a tak to calkiem fajny jest
Podstawka wymiata, sama figurka bardzo oszczędna ale fajna. Gratki ciotka sreberka.
no gratki
i gymba sie nie zlewa z reszta
i gymba sie nie zlewa z reszta
A dzieki chlopaki, dzieki:D
'eM
A gdzie Ci tego nasycenia brakuje? na ktorej czesci figsy?smok wrote:brakuje mi nasycenia kolorow gdzieniegdzie, i mocniejszego cieniowania (w sumie do czarnych linii) w zagieciach szaty
Ja raczej mega kolorowo to nie maluje, jak zauwazylam ostatnio;p moze dlatego tak slabo sobie Menius poradzil na Salucie, w ocenie medalowej;p System open daje wieksze szanse:DFrost wrote:Podstawka wymiata, sama figurka bardzo oszczędna ale fajna.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
-
- The Better Choice
przepraszam za bezposredniosc, ale moze to dlatego ze byly lepsze prace, a ty jeszcze nie masz takiego poziomu?Marta wrote:Ja raczej mega kolorowo to nie maluje, jak zauwazylam ostatnio;p moze dlatego tak slabo sobie Menius poradzil na Salucie, w ocenie medalowej;p
nie wiem, na ile powaznie piszesz te slowa, emot tam w koncu jest.
tym niemniej, gratulacje za kolejny dobry wynik na imprezie malarskiej. mnie podoba sie twoj dobor tematow, a poziom zauwazalnie rosnie.
No fakt, poziom w tym roku na Salucie byl wysoki, nie ma co ukrywac;] Tak samo jak nie mam zludzen, ze duzo jeszcze nauki przede mna.Nameless wrote: przepraszam za bezposredniosc, ale moze to dlatego ze byly lepsze prace, a ty jeszcze nie masz takiego poziomu?
Ale faktem tez jest, ze uwazam system open za bardziej przyjazny pracom mniej blaskomiotnym, chociaz wcale nie mniej wymagajacy (a nawet bardziej) wobec wszystkich zgloszonych figuraskow.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
tak po zastanowieniu to ogolnie bym mu kontrast wiekszy zrobil, ale nie białą farbą
doadł bym też świecenie, z pod zbroi, z oczu.
rogi i dłonie saą takie bez wyrazu. czaszki przywieszone tez, chyba tez bym tutaj dał siecenie z oczu
ale najbardziej brakuje mi mocnych cieni pomiędzy fałdami szaty.
doadł bym też świecenie, z pod zbroi, z oczu.
rogi i dłonie saą takie bez wyrazu. czaszki przywieszone tez, chyba tez bym tutaj dał siecenie z oczu
ale najbardziej brakuje mi mocnych cieni pomiędzy fałdami szaty.
Smoku co ty za monitor masz ?? bo u mnie szata jest konkretnie kontrastowa a w czachach są świecące gałki nie jakiś oczojebny osl ale "ognik"
nie to bym bronił Marty sama jest wstanie się wytrolować
nie zmienia to faktu że model jest kontrastowy tylko że w zasadzie monohromatyczny - czerwony
czy wyglądał by lepiej gdyby np: zbroja była w kolorze przeciwnym do tego czerwonego ?
może, nie jest to nie wiem - na pewno była by o wiele bardziej kontrastowa
czy ja bym tak zrobił - tak ale wtedy model z monochromatycznego zmienił by sie w komplementarny (bordowo / turkusowy)
nie to bym bronił Marty sama jest wstanie się wytrolować
nie zmienia to faktu że model jest kontrastowy tylko że w zasadzie monohromatyczny - czerwony
czy wyglądał by lepiej gdyby np: zbroja była w kolorze przeciwnym do tego czerwonego ?
może, nie jest to nie wiem - na pewno była by o wiele bardziej kontrastowa
czy ja bym tak zrobił - tak ale wtedy model z monochromatycznego zmienił by sie w komplementarny (bordowo / turkusowy)