[PL] Warstadt by qc

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Warstadt by qc

Post by Nameless »

Adasko wrote:Szybciej malujesz niż ja patrzę. ;)
:lol:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Pomalowałem ostatniego z magów: Piromanta Kolegium Ognia.

Teraz nadszedł czas na zabezpieczenie modeli matowym lakierem bezbarwnym i zrobienie podstawek i dioramy. Kryształy pomaluję jeszcze lakierem błyszczącym.

Płaszcz: Battlefield Brown, Mechrite Red, Scab Red, Skorne Red (P3), Red Gore, Blood Red, Blazing Orange.
Rękawy: Desert Yellow, Snakebite Leather, Blazing Orange, Heartfire (P3), Vomit Brown, Sunburst Yellow.
Ogień: Cygnar Yellow (P3), Golden Yellow, Blazing Orange, Blood Red, Thamar Black (P3).

ImageClick to see full-sized image
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

przez ten brudzing troche zlewaja sie ze soba, szczegolnie z przodu. tyl ratuja kolory plaszczy.
Image
Marta

Post by Marta »

Nie kupuje brudzingu.
Nie bardzo widze dla niego w tym momencie wytlumaczenie (no chyba, ze na podstawce zbiorowej beda chlopaki stac w blocku po kolana), i nie przekonuje mnie tez wykonanie. Linia brudu wydaje się zbyt równa i ogólnie mało udana jednak.
Poza tym kolesie są superanccy. No i nie sposob nie zgodzic sie z Adasko:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki :)

Brudzing podobnie jak kopcący ogień zostaje bo mi się podoba :mrgreen:
Mam nadzieję, że jak skończę dioramę i to was przekona ;) :)

Skończyłem malowanie imperialnych Magistrów Magii, którzy służyć będą w imperialnych kompaniach w czasie rozgrywek w WFS.
Według kolejności:
Alchemik z Kolegium Złota
Magister Ametystu z Kolegium Śmierci
Astromanta z Kolegium Niebios
Magister Bestii z Kolegium Bursztyny
Magister Jadeitu z Kolegium Życia
Piromanta z Kolegium Ognia
Sztukmistrz z Kolegium Cienia
Hierofanta z Kolegium Światła

I wczesny WiP dioramy:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

quidamcorvus wrote:Krell, Lord of Undeath & Isabella Von Carstein to pierwsze modele z serii Finecast, które trafiły do mojej kolekcji.

Isabella Von Carstein w czasie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish w szeregach Nieumarłego orszaku księżnej Lahmi pełnić będzie rolę pieszego model Wampirzycy.

Natomiast Krell, Lord of Undeath wraz z Heinrichem Kemmlerem, którego zakup planuję w późniejszym terminie pełnić będzie za pewne rolę Osoby Dramatu.

Pomimo kontrowersyjnych opinii na temat modeli z serii Finecast, modele nieumarłych spodobały mi się na tyle, że postanowiłem zaryzykować zakup. Czy było warto?

Więcej na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Vargheists/Crypt Horrors to kolejny zestaw GW, który zakupiłem w ramach rekrutacji modeli do kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.

W czasie rozgrywek model Vargheistsa reprezentował będzie Stregoicę służącą w szeregach Nieumarłego taboru ludu Strigosu. Natomiast Crypt Horrors reprezentował będzie nową jednostkę, która pojawi się w szeregach Nieumarłych w niedalekiej przyszłości.
Więcej przeczytać można TUTAJ.

Ponadto złożyłem nowy model konnej Lahmi oraz korzystając z korpusu i nóg z zestawu Vargheists/Crypt Horrors złożyłem model Pomiotu Chaosu Niepodzielonego (środkowy model na dwóch ostatnich ujęciach). Poniżej znajdują się zdjęcia wszystkich Pomiotów Chaosu jakimi dysponuję.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Prace nad dioramą pod Magistrów Magii trwają, tymczasem zapraszam do lektury:
Black Knights/Hexwraiths (minirecenzja)
Zakup zestawu Black Knights/Hexwraiths firmy GW to kolejny krok w rekrutacji moich kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.

W czasie potyczek trzy modele Black Knights reprezentować będę właśnie Czarnych Rycerzy. Natomiast dwa pozostałe modele i sporą ilość bitsów wykorzystam w przyszłych projektach.

Więcej TUTAJ.

...oraz zapoznania się z 49 odcinkiem Zebranych z tygodnia:
Więcej TUTAJ.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Fantastyczna konwersja konnej Lahmi! :clap: Przypomina mi bardzo stary model o nazwie Lucrezzia Belladona, ale do innej armii zupełnie :)

A nową jazdę miałem też już w łapach, ale tylko w pudełku. Uważam, że Hexy są rewelacyjne, mają sporo detali dodających niesamowitego klimatu.

Z jednej strony już od dłuższego czasu zwykłe, podstawowe jednostki są tak wybajerzone, jak kiedyś tylko herosi i potwory... Nie ma tej super jednostki, która się zawsze w oczy rzucała... Ale z drugiej strony - miło mieć armię zrobioną z takich bogatych modeli :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Slawol wrote:Z jednej strony już od dłuższego czasu zwykłe, podstawowe jednostki są tak wybajerzone, jak kiedyś tylko herosi i potwory... Nie ma tej super jednostki, która się zawsze w oczy rzucała... Ale z drugiej strony - miło mieć armię zrobioną z takich bogatych modeli :)
Jako, że gram w skirmisha to podoba mi się ta tendencja, dzięki temu niemal każdy model w bandzie ma swój własny charakter :)
Image
Post Reply