[PL] Aerograf i jego przydatność
Re: [PL] Aerograf i jego przydatność
to tez mam, ale korzystam i z tego i z regulacji cisnienia na kompresorze (ale moze nie powinnam, nie wiem;p)
'eM
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
@Marto a tak właśnie:)
To jest ten AJlien
Click to see full-sized image
Naprawdę fajne pokrętło
Zdjęcie robione 3min temu więc sorry za jakość
To jest ten AJlien
Click to see full-sized imageNaprawdę fajne pokrętło
Zdjęcie robione 3min temu więc sorry za jakość
Red goz FASTA wiz Da Hamsta!!!
-
Nameless
- The Better Choice

po jakim czasie zacznie sie wyostrzac?lisius wrote:Zdjęcie robione 3min temu więc sorry za jakość
Dzięki za szybki odzew.
Właściwie to umocniłem się w przekonaniu, że ten przemowo-lisiusowy będzie OK!
Jak postanowiłem tak uczyniłem i czekam teraz na kuriera.
Jeszcze raz wszystkim DZIĘKI. Jak dostanę go w swoje łapska i pomaluję HUMVEE mojego brata (oczywiście 1:35 nie prawdziwy!
) to skrobnę jakiś raporcik.
Aa, z braku kasy musiałem zadowolić się tą mniejszą wersją tj. na jeden aero i chyba z mniejszym przedziałem PSI niż przemo-lisiusowy.
Właściwie to umocniłem się w przekonaniu, że ten przemowo-lisiusowy będzie OK!
Jak postanowiłem tak uczyniłem i czekam teraz na kuriera.
Jeszcze raz wszystkim DZIĘKI. Jak dostanę go w swoje łapska i pomaluję HUMVEE mojego brata (oczywiście 1:35 nie prawdziwy!
Aa, z braku kasy musiałem zadowolić się tą mniejszą wersją tj. na jeden aero i chyba z mniejszym przedziałem PSI niż przemo-lisiusowy.
Cold "Strobe Light Network"
@Nameless - zdjęcie robione telefonem w zaciemnionym pokoju) - i ja sie ciesze ze tak wyszlo. Zresztą jest to schematyczny rysunek zagadkowego dzydzla do sterowania dopływu powietrza 
Red goz FASTA wiz Da Hamsta!!!
No i to jest kompresor w normalnej cenie na którą będę mógł sobie za jakiś czas pozwolić, dzięki za wrzucenie linka 
Przed godzinką kurier dostarczył kompresorek.
Gdy tylko odtajał podłączyłem go aby sprawdzić "na sucho" czy działa i jak głośno pracuje - działa i stwierdzam, że da się tym spokojnie pracować w mieszkaniu, nawet w późnych godzinach.
Jak zjadę na weekend (a może to już definitywnie) do domu pobawię się aerografem.
Pozdrawiam!
Gdy tylko odtajał podłączyłem go aby sprawdzić "na sucho" czy działa i jak głośno pracuje - działa i stwierdzam, że da się tym spokojnie pracować w mieszkaniu, nawet w późnych godzinach.
Jak zjadę na weekend (a może to już definitywnie) do domu pobawię się aerografem.
Pozdrawiam!
Cold "Strobe Light Network"
-
Xeratus
Witam serdecznie na forum 
Szukam kompresora. Pytanie tak często tu powtarzane
Przeczytałem watek już byłem zdecydowany na: https://www.skleptechniczny.pl/Kompresor ... p2219.html# jednak opinia jednego z forumowiczów obudziła u mnie niepewność ponieważ okazuje się, że ten kompresor nie jest tak cichy jakbym oczekiwał.
Nie ukrywam, że nie mam doświadczenia z malowaniem aerografami. Bardzo ważnym kryterium dla mnie jest cicha praca kompresora i jego gabaryty. Cena do 600 zł
Czy możecie coś polecić?
Szukam kompresora. Pytanie tak często tu powtarzane
Nie ukrywam, że nie mam doświadczenia z malowaniem aerografami. Bardzo ważnym kryterium dla mnie jest cicha praca kompresora i jego gabaryty. Cena do 600 zł
Czy możecie coś polecić?
Last edited by Xeratus on 29 Nov 2011, o 11:44, edited 1 time in total.
jak masz do 600 zł za sam kompresor, to możesz kupić dużo lepszy niż my mamy
a powiedz co zamierzasz nim malować? myślę, że to pomoże aerografowym specom dobrać ci coś do twoich potrzeb. bo niepotrzebnie możesz przepłacić za coś czego nie potrzebujesz albo kupić niepotrzebnie duży sprzęt (droga, wielka, wydajna krowa) albo wręcz przeciwnie.
zaskakująco cicho wychodzą kompresory z agregatów lodówkowych (lodówka nie jest głośna, prawda?), ale zwykle nie są zbyt ładne, są to często samoróbki, a mając taki budżet możesz kupić naprawdę niezłe cacko. tyle, że ja aż takiego nie mam.
jak kupisz taki z dużym zbiornikiem, to możesz go naładować do maksa, a potem pracować nawet na wyłączonym kompresorze - fajnie i cicho
tylko czy chcesz taki wielki?
a powiedz co zamierzasz nim malować? myślę, że to pomoże aerografowym specom dobrać ci coś do twoich potrzeb. bo niepotrzebnie możesz przepłacić za coś czego nie potrzebujesz albo kupić niepotrzebnie duży sprzęt (droga, wielka, wydajna krowa) albo wręcz przeciwnie.
zaskakująco cicho wychodzą kompresory z agregatów lodówkowych (lodówka nie jest głośna, prawda?), ale zwykle nie są zbyt ładne, są to często samoróbki, a mając taki budżet możesz kupić naprawdę niezłe cacko. tyle, że ja aż takiego nie mam.
jak kupisz taki z dużym zbiornikiem, to możesz go naładować do maksa, a potem pracować nawet na wyłączonym kompresorze - fajnie i cicho
-
Xeratus
Czołem,
Zamierzam malować swoje figurki
przejścia, cienie, detale, kolory bazowe. Nie jakieś artystyczne cuda bo zdolności chyba nie te
ale np. takie malowanie jak na tym filmie: klik. Czyli prosto i skutecznie.
Zależy mi na cichej pracy i małych gabarytach. Jak bym znalazł kompresor z lodówki to mógłbym się skusić jeśli nie będzie duży. Sam nie zrobię bo nie potrafię i czasu nie mam niestety.
Zamierzam malować swoje figurki
Zależy mi na cichej pracy i małych gabarytach. Jak bym znalazł kompresor z lodówki to mógłbym się skusić jeśli nie będzie duży. Sam nie zrobię bo nie potrafię i czasu nie mam niestety.