[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Rentall

Re: [PL] Warsztat Slawola (06.03.11 - Żabba nr 2 i podstawki

Post by Rentall »

troche za jednolite jak dla mnie, ale to nie zmienia faktu, ze ladnie
dead

Post by dead »

Sławolu wyedytuj temat ;) (data itp itd)

Co do dzialka to podoba mi sie - choc preferowalbym bardziej czyste malowanie jednak :).
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A, faktycznie, zaraz poprawię nagłówek, dzięki! :)

No to jeszcze miało być tym "starszym Sławolem" malowane, więc musiało pasować do działka ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemo

Re: [PL] Warsztat Slawola (23.05.11 - AA Turret Platform).

Post by przemo »

Rzeczywiście - starszy Slawol :D

Fajnie, modelarsko. Ale jednak cały ten (udany i fajny) brudzing można utrzymać zwiększając trochę kontrast pracy. Bo teraz jakoś się to trochę zlewa.

To dawaj te następne prace :D
Gildor

Post by Gildor »

Rentall wrote:troche za jednolite jak dla mnie, ale to nie zmienia faktu, ze ladnie
Zgadzam się z Rentallem. Od siebie dodam,że mógłbyś nieco bardziej to działko wykontrastować :wink:
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Warsztat Slawola (23.05.11 - AA Turret Platform).

Post by Slawol »

Ekhu, ekhu... Ile pajęczyn...

No to macie małego snejk pika przed moimi fotkami. Te robił Mahoń na Hussarze (dzięki!) i wrzucam, żeby Wam pokazać, z czym startowałem :)

Obie prace uważam za całkiem udane, choć wiem, co i jak mógłbym zrobić lepiej. Mimo wszystko jestem z nich zadowolony i wiele rzeczy wyszło mi dokładnie tak, jak chciałem.

Niedługo zrobię więcej fotek i wtedy napiszę więcej o malowaniu i samych modelach (w sumie to o Wujku tylko parę słów, bo żołnierz ma już recenzję). Tak, wiem, że niedawno pisałem recenzję modelu z VP, ale już wtedy był w stadium malowania :P

ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Nora Sławola (27.10.11 - Pan Heniu i Full Metal Jac

Post by Maru »

o dioramce nic nie powiem na żywo widziałem słabo ..

natomiast wujcio Meat to inna bajka - najlepsza jest podstawka a najsłabsza skóra
na skórze brak tego co jest na większości modelu - światła
jest ono ale zasłabo w porównaniu do tego jak namalowałeś je na fartóchu czy butelce , kaloszkach czy nawet twarzy .. w zasadzie twarz wygląda jak byś malował całkiem odzielnie od ciała ..
tak czy sak zazdroszczę ci modelu bo to bardzo fajny ludek - gdzie to można kupić ??

a jeśli chcesz być pojechany to poproś Namlessa zakładam że zrobi to z radością :P - on oglądał twoje prace pod lampa :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Maru wrote:natomiast wujcio Meat to inna bajka - najlepsza jest podstawka a najsłabsza skóra

A ja tak się cieszyłem z tej skóry... :P
Maru wrote:w zasadzie twarz wygląda jak byś malował całkiem odzielnie od ciała ..

Tak było, bo głowa jest doklejana :D
Maru wrote:tak czy sak zazdroszczę ci modelu bo to bardzo fajny ludek - gdzie to można kupić ??

Kozacki jest, fakt :mrgreen: Uncle Meat od JAG-a, https://www.miniaturefactory.net/

A model zdobyłem dzięki pomocy Illusionripa, On mi zamówił i sprowadził, bo ja po francusku... Jakieś 120zł z przesyłką do Polski, z czego połowa ceny to sama przesyłka :banghead:
Maru wrote:a jeśli chcesz być pojechany
Jakby to kuźwa ode mnie zależało!

:mrgreen:
Maru wrote:to poproś Namlessa zakładam że zrobi to z radością :P
Wiem. I nie muszę prosić, sam tu przyjdzie :) Usłyszałem na Hussarze parę słów. Wystarczy mi, reszty mogę się domyślać :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

. Jakieś 120zł z przesyłką do Polski, z czego połowa ceny to sama przesyłka
mrocznie ............. :cthulhu:
co oni ci to wysłali lotniczym na około globu ?? tyle to kosztowała wysyłka do Australii ...
Tak było, bo głowa jest doklejana
a no widzisz jak byś po doklejeniu - wyrównał poziom skóry do tego na głowie (światła i kontrasty) to judek nabrał by od razu spójności .. ba nawet jak byś wyrównał głowe do dekoltu że niby opalił sie na koszulkę by to wyglądało lepiej a tak ma wyraźne strefy podziału .. na których nawet światło pada inaczej ..
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Oba modele klasa i bardzo mi sie podobaly! Na pewno beda fajnie wygladaly na poleczce :)
Bardziej podoba mi sie wujek - fajna figurka 'z jajem' ;) Na duzy plus zaliczylbym fartuch, podstawke no i pile (napis STIHL jest rewelacyjny!). Co do skory to mam takie samo zdanie jak Maru, chociaz na zdjeciach wydaje mi sie ze wyglada lepiej niz w rzeczywistosci.

Amerykaniec - tutaj wydaje mi sie, ze znowu skora jest najslabszym elementem. Tak samo troche zlewa mi sie mundur ze skrzynkami. Pytanie tylko czy sedziowie szukali w twojej pracy poprawnosci historycznej ;) Reszta bardzo mi sie podoba. Takie drobne detale jak antenka od radia, paczka malboro, karty, puszka coli to smaczki ktore nadaja charakter dioramie :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply