Ciesze się, że jest ktoś z zacięciem organizacyjnym i pomysłami.
Jednak musimy pamiętać, że do tej pory był to "konkurs malarski",
a przynajmniej dla ludzi z tego forum, więc nikt raczej nie szukał innych atrakcji, a rozwijał i nagłaśniał właśnie ten temat - malowanie.
W tym zakresie myślę, że zrobiono wiele i prawie wszystko na co pozwalał budżet i zasoby organizacyjne.
Mamy salę konkursową, na której ciągle się coś dzieje, nie można powiedzieć, że jest "nudno". Czas antenowy w tym miejscu został wykorzystany chyba w całości:
- warsztaty rzeźbienia
- warsztaty z malowania
- speed painting
I nawet wyjechaliśmy programowo poza ramy czasowe.
Nie można marudzić, że postronni ludzie nie mają co ze sobą zrobić albo, że są nieśmiali. Nie ukrywajmy, że jest to impreza niszowa i reklamowana jako "konkurs malarski" i jako taki jest zorganizowany bardzo dobrze. Nie wiem, nie byłem na GD i innych konkursach za granicą, ale wydaje mi się, że programowo Hussar nie ma się czego wstydzić. Ilość zgłoszeń to już oddzielny temat

Także jak się idzie w miejsce konkursu trzeba się liczyć z tym, że nerdowe klimaty malarsko rzeźbiarskie będą główną atrakcją, bo inaczej właśnie ci malarze i rzeźbiarze mogą zacząć się nudzić jak zrobimy tam jakiś totalny "cyrk"
To jednak jest coś innego niż konwent, a przynajmniej sam konkurs.
Nie mniej podobają mi się pomysły Tuli co do zaangażowania w event jeszcze części komiksowej, artystycznej(malowanie rysowanie) itd.
Programowo mam też jeden swój mały, ale nie jest pewny, więc się jeszcze nie chwalę.
Mój pomysł jest taki, że można by zrobić spotkanie organizacyjne przy piwie z Januszem w określonym terminie i pogadać jakie są pomysły, spisać to, pomyśleć czy da się to zrobić, co będzie potrzebne, czy była by na to kasa. Nie zapominajmy, że pewnie będą ograniczenia w postaci miejsca itp. Ja chętnie na coś takiego wpadnę pogadać, myślę, że ludzie z Wawy również. Na luzie wymienimy spostrzeżenia zobaczymy kto i jak może pomóc albo poszukamy pomocy na forum tym czy innym
Póki co postarajmy się jak możemy żeby konkurs był znany na świecie.
Wrzucajcie fotki prac na CMONa z adnotacją, że brały udział w hussarze wraz z linią do stronki. Chwalcie się statuetkami i wyróżnieniami, to mimo wszystko ogląda sporo osób, więc niech wiedzą, że coś takiego istnieje i że jest w Polsce.
Tyle moich wypocin.