[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Rentall

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Rentall »

fajnie wybrnelas z tego modelu, ja bym sie nie odwazyl malowac popiersia, jednak jak dla mnie to za małe cienie sa jeszcze.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Na pewno podoba mi się skóra - skórzasty stwór wyszedł. Odcieni jest tam trochę z tego co widać, więc nie jest totalnie jednolita.
Na pewno podoba mi się dziąsło i jęzor - mokre i bardzo naturalne.
Na pewno podobają mi się gały! :mrgreen:
Na pewno podoba mi się klocek i patyczek - ten drugi ma dobrą grubość i pocycek wygląda na nim zgrabnie.
Na pewno podoba mi się pomysł z kodem kreskowym, ale wykonanie jest jeszcze do poprawki: wyrównanie końców i grubości.
Na pewno uszy są niezłe!
Na pewno zęby mi się podobają, nadpsute (albo przepsute ;)) i wyglądają bardzo realistycznie.
Sznurówka dużo lepsza teraz.

Myślę też, że jednak nochal mógłby dostać gdzieś tam więcej kolorów, ale to w mojej wizji tylko. Jest dużo ciekawych momentów na twarzy i dodałbym tam parę smaczków. Jeśli jednak Tobie się model podoba i wyszedł tak, jak chciałaś - to najważniejsze.

I to chyba tyle.

A i tak zobaczę to na żywo w Warszawie, więc coś dodam później ;)

A co jeszcze zostało do zrobienia?
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Slawol wrote: A co jeszcze zostało do zrobienia?
Kod do naprawy, jedna dziura nad obojczykiem ma linie farby, ktora notorycznie wali po oczach na fotach, a wiecej to nie wiem, pewnie moglabym tam dalej cisnac kontrast, przebarwienia i inne takie, ale nie wiem czy jest sens.

Co do nosa to nie wiem co moglabym tam dac. Czerwony nie, bo jest czerwone dziaslo i oczy, niebieski srednio bedzie pasowal, zielony?

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nie wiem za bardzo, do czego ten zielony bym podczepił... :think:

No i mówię tylko o okolicach dziurek, a nie o całości.

Źle to teraz na pewno nie wygląda i też ładnie się prezentuje, ale moja wizja to raczej jakiś taki eksperyment bardziej. Może dodać trochę odcienia z klatki piersiowej, takiego jak tam na dole?

Siny nie, zbity po chuligańsku też nie, czerwony nie, bo model nie jest jakiś tam krwawy...

Różowawy? Taki świnkomorski? Nie, też nie...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

No wlasnie, ciezko cos dobrac.
Teraz same dziurki sa lekko pociagniete zielonym (sam model ma duzo zielonego w cieniach).
Moze tam mu cos jeszcze wymodze;p
Jakiegos gluta, czy cus.
Mialam robic zalzawione oczy, z taka bialawa wydzielina splywajaca z kacikow, ale tez nie wiem czy jest sens.

Edit:
Antos od mordy strony:
ImageClick to see full-sized image
mniej widac cienie (inaczej ustawione swiatlo) ale za to lepiej oczy i morde.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

on nadal wygląda pociesznie .... ale cieniowanie jest o niebo lepsze
no i fajny klocek zrobiłaś .. oj to coś źle brzmi ...
Antos od mordy strony:
gdyby nie uszy to by się śmiał jak Pakośińska ....
https://www.youtube.com/watch?v=7vZe8zDifbk&hd=1

jakoś tak mi się kojarzy
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
przemo

Post by przemo »

Bardzo fajowo! Jedynie możnaby było się postarać o więcej kontrasty i midtonów. Ale naprawdę mi się podoba, trzyma klimat.
Marta

Post by Marta »

przemo wrote:Bardzo fajowo! Jedynie możnaby było się postarać o więcej kontrasty i midtonów. Ale naprawdę mi się podoba, trzyma klimat.

Ja to chyba po prostu nie umiem robic fot moim figsom;p Szczegolnie jak maja delikatne kolory. Oczywiscie nie mowie, ze to wszystko wina wypranej foty, ale na zywo wyglada duzo bardziej soczyscie. Zreszta bedziesz mial okazje obejrzec go na Hussarze;]
I moze nawet ktos mu zrobi jakies porzadne foty;]

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
przemo

Post by przemo »

Na razie mogę oceniać tylko zdjęcie, a takie jest moje odczucie. A na Hussarze z chęcią wezmę do ręki i się poprzyglądam :) Mam nadzieję, że dasz mi dotknąć jeszcze wiele innych prac ( w tym tych niekonkursowych 8) )

I jeszcze jak teraz patrzę na to zdjęcie to wydaje mi się, że prawe oko idzie mu za bardzo w prawo, przez co ma zeza rozbieżnego. Może to tylko moje odczucie i się czepiam, a może rzeczywiście trochę mu się oczka rozbiegały, to sama oceń trzymając figurkę w ręku :)
Marta

Post by Marta »

Nie, no jasne, ze do oceny teraz jest tylko zdjecie. A mnie bardziej wkurza to, ze nie umiem dobrze sfotografowac modelu, niz to ze sie wszyscy dopominaja o cos co tam juz jest (chociaz tego nie widac;p).
Co do zeza to moze miec, chociaz staralam sie malowac mu oba oka rowno. Ale zlozmy to na karb jego kondycji zdrowotnej (zarowno fizycznej jak i psychicznej), bo i tak tego nie poprawie juz teraz, bo bym tylko zepsula;]

A co do dotykania figurek, to planuje wziac kilka. Tak wlasnie gadalam ze Slawolem ostatnio na ten temat i wyszlo na to ze wezme kilka mniejszych prac, zeby nie bylo dramatu z przewozeniem. Chociaz z drugiej strony za duzo 'urobku' to ja nie mam wiec i wybor nie bedzie za ogromny;]

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply