[PL] Galeria Gimiaka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Re: [PL] Galeria Gimiaka

Post by kacpero »

no troche sie wylozyles na tym modelu.. juz bardziej podobaja mi sie Twoje modele armijne bo tam sa urozmaicajace malowanie akcenty (np swiecace oczy marinsow) a tu jest bida..
figurka jest oldschoolowa (czyt. brzydka) i uratowac ja mogla tylko blaskomiotnosc wybranych fragmentow (uderzajaca kolorystyka, dobry kontrast, wspomniane akcenty itp. itd.)..
na pewno utrudniles sobie sprawe kolorystyka.. z takiej brazowej sukienki trudno cos ciekawego wycisnac.. wlosy sa jakby sprane.. do tego metalikom brakuje blysku a przeciez zajmuja znaczna czesc modelu..
krew polozona na brazowym elemencie traci na wyrazistosci..
podsumowujac zabraklo albo pomyslu albo odwaznej decyzji ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ojej...

Bardziej podobał mi się w fazie WIP, gdy był jeszcze taki trupio blady...

Sam model uważam za jeden z lepszych klasyków, ale widać, że Cię trochę zmęczył :) Resztę o malowaniu już chłopaki powiedzieli, więc nie będę powielał opinii.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
gimiak

Post by gimiak »

Dzięki za komentarze. Przyznam się szczerze, że po szmacie straciłem trochę koncepcję. Chciałem dobrze, a wyszło jak zawsze. Jeden plus jaki widzę, to kwestia 'zapoznania się' z kolorem Snakebite Leather. Chłopka zostawiam w takiej formie jak jest. Cała banda koleżków czeka w pudle na pomalowanie. W tym tygodniu siadam do centemptor dreada, dla odstresowania. ;)
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
gimiak

Post by gimiak »

Moja ostatnia praca - Contemptor Pattern Dreadnought. Trochę jestem zły na siebie, że go skleiłem całego, przez co nie mogłem dostać się łatwo do kilku miejsc, co zresztą widać z tyłu dreadnoughta. Kolejnego będę malował częściowo sklejonego. Trochę na nim poeksperymentowałem z Bohumowskimi obrażeniami (gdzie mi tam do mistrza) i przyznam szczerze, że jestem zadowolony z efektu. Po zrobieniu zdjęć znalazłem kilka elementów, które mi umknęły i dziś je sobie skończę na spokojnie. Jeżeli macie jakieś uwagi lub komentarze, to nie krępujcie się.

ImageClick to see full-sized image
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

czekaj, czekaj, to on jest skonczony?
pokazales juz, ze na pojedynczej malej figsie plaski czerwony i pare zadrapan moga dac fajny efekt:
https://www.mrocznyraj.pl/pliki/meltag1.jpg
ale na takim gigancie? wyglada w zdecydowanej czesci jakbys po prostu bazowe kolory nalozyl.
Image
gimiak

Post by gimiak »

Czerwienie wyglądają na płaskie, a w rzeczywistości tak nie jest. Ciężko zrobić mi dobre foty ostatnio... Poprawię kilka rzeczy i podmienię fotkę. Źle nie jest.
Image
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Zadrapania i obicia mi się podobają!

Jeśli to jest model do gry to wygląda zacnie, ale jeśli chcesz go gdzieś "pokazać"
albo do gablotki go szykujesz, to zainwestuj trochę czasu w tą czerwień, bo teraz owszem ma przejścia tonalne, ale są one "symboliczne" i zbyt subtelne(części może aparat nie łapać nawet).
Rezultat jest taki jak pisze Nameless - wygląda jak płaski kolor bazowy.

Sam model mi się nie podoba, ale nie przesadzał bym z tym sklejeniem.
To wielki kloc, więc dasz sobie radę dotrzeć wszędzie, gorsze rzeczy się malowało. Plus sklejenia modelu jest taki, że widzisz jak części się układają względem światła i nie malujesz X oddzielnych bitsów, które po złożeniu mogą dziwacznie wyglądać ;)
To tylko moje zdanie oczywiście.
Rentall

Post by Rentall »

wyglada na gumowego, czerwienie, z ktorych w wiekszosci sie on sklada maja za maly kontrast.
Gildor

Post by Gildor »

Jak dla mnie bardzo fajnie. Pomimo lekkiej nudy jest czysto i bardzo schludnie.
Czekam na nową fotkę : )
Image
przemo

Post by przemo »

Fajne zadrapania : delikatne, nie za chamskie. Ja bym pewnie miejscami zrobił jednak jakieś mocniejsze zadrapania, ale teraz jest naprawdę dobrze! :clap:

Niestety model jest mega płaski. Malując tak duży model, z takimi dużymi powierzchniami przejścia powinny być też bardzo mocne, superhiper kontrastowe! I jeszcze ta prawa stopa... Stoi na samym czubeczku krawędzi rury, coś kiepsko przymierzyłeś te elementy przed pomalowaniem i sklejeniem. Teraz wygląda nienaturalnie, wręcz groteskowo.

Podoba mi się za to metalowy orzełek na klacie jak i rury wydechowe na górze i pasek. Bardzo fajnie wychodzi Ci ten metaliczny efekt :clap:
Post Reply