Uwierz mi, ja też;pprzemo wrote: I ciekawy jestem cóż to za ideologia
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Click to see full-sized imageEhhh inaczej juz nie bedzie, conajwyzej dodam takie jakby ulamane koncowki lukow (albo i nie na razie, jak mi czasu nie starczy). Ofc poczyscze klocka i zamaluje to bialem zrobie porzadne blocko i porobie zacieki na klocku, w koncu w piwnicy wilgoc jest!
I nazwe zioma 'The Bone Collector', bedzie mial plakietke na przedzie;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
no wreszcie nie wygląda jak domek na kurzej łapce 
trzeba będzie coś pocisnąć aby w ogóle sie załapać do honorowo wspomnianych na Huzzarze
trzeba będzie coś pocisnąć aby w ogóle sie załapać do honorowo wspomnianych na Huzzarze
Markiza robie na Euro Militaire.
Edit: plus na konkurs Smart Maxa
m
Edit: plus na konkurs Smart Maxa
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Tak, teraz jest lepiej, Marta.
Poprzednio nie było źle, tylko ja myślałem, że ta okrągła podstawka ma pod spodem taki dodatkowy "wypust"
Mi osobiście odpowiada ta historia: u góry normalna podłoga i schodki, a pod podłogą - ziemia i lochy, dlatego teren jest nierówny. Z tym klockiem całość wygląda jednak korzystniej i jest jak gdyby "zakończone" na dole to wszystko
Poprzednio nie było źle, tylko ja myślałem, że ta okrągła podstawka ma pod spodem taki dodatkowy "wypust"
Mi osobiście odpowiada ta historia: u góry normalna podłoga i schodki, a pod podłogą - ziemia i lochy, dlatego teren jest nierówny. Z tym klockiem całość wygląda jednak korzystniej i jest jak gdyby "zakończone" na dole to wszystko
No to cieszę się niezmiernie, że wszyscy się zgadzamy, że teraz jest już si.
Teraz tylko jakimś cudem musze pomalować do tej podstawki figse;p
m
Teraz tylko jakimś cudem musze pomalować do tej podstawki figse;p
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
O wieleeeee lepiej!
Mogę powiedzieć co ja bym jeszcze zrobił:
podstawka na czarno albo w ostateczności mega ciemny granat - będzie lepiej pasowało do podstawki niż ten brąz. Poza tym zastanawiam się czy jeżeli zostawisz podziemia takie jak teraz są - puste, to czy będzie to fajnie wyglądało? Możnaby coś tam wrzucić jeszcze: jakiegoś ludka skutego w kajdanach/ umierającego lub zmarłego ziomka/ ghoula przebierającego w kościach/ kościotrupa wiszącego na jakimś łańcuchu z sufitu/ nietoperze/ psa jedzącego kości. Kurcze - ale ze mnie skarbnica pomysłów
Trzymam kciuki za projekt, bo idzie w bardzo fajną stronę. Tylko pamiętaj że to figurka jest najważniejsza, nie podstawka
Mogę powiedzieć co ja bym jeszcze zrobił:
podstawka na czarno albo w ostateczności mega ciemny granat - będzie lepiej pasowało do podstawki niż ten brąz. Poza tym zastanawiam się czy jeżeli zostawisz podziemia takie jak teraz są - puste, to czy będzie to fajnie wyglądało? Możnaby coś tam wrzucić jeszcze: jakiegoś ludka skutego w kajdanach/ umierającego lub zmarłego ziomka/ ghoula przebierającego w kościach/ kościotrupa wiszącego na jakimś łańcuchu z sufitu/ nietoperze/ psa jedzącego kości. Kurcze - ale ze mnie skarbnica pomysłów
Trzymam kciuki za projekt, bo idzie w bardzo fajną stronę. Tylko pamiętaj że to figurka jest najważniejsza, nie podstawka
Na skończenie projektu mam 13 dni, z czego 7 spędzę w stanie agonalno/morderczym siedząc po 12h w pracy i dobijając się myślą, że marunję czas. Więc nie będę tam już nic dokładać. Domaluję reszte błocka, żeby było równo, dodam pajęczyny, wode i zacieki i MUSI wyglądać fajnie;p Może po Euro coś tam jeszcze dorobie, ale nie sądze. Głównie dlatego, że jednak model ważniejszy niż podstawka. I tak za bardzo rozbudowane je robie.
Samego klocka zrobię na czarno, ale pewnie nie za dokładnie, żeby odrobine tego brązu prześwitywało.
m
Samego klocka zrobię na czarno, ale pewnie nie za dokładnie, żeby odrobine tego brązu prześwitywało.
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
Nameless
- The Better Choice

lepiej, lepiej.... ale czy praca nie bedzie zbyt wysoka? zrobilas sobie kolumne, na gore dojdzie jeszcze chuderlak w 54mm, co wzmocni efekt...
nie chce komplikowac sprawy, ale "obciazylbym" dol scenki, dal jakiegos potworka do piwnicy... niech obgryza kosci jak zasugerowal Przemo... zmienisz akcenty na pracy w ten sposob, a do tego trzeba sie bedzie zastanowic wtedy kto tu jest tym bone collectorem...
nie chce komplikowac sprawy, ale "obciazylbym" dol scenki, dal jakiegos potworka do piwnicy... niech obgryza kosci jak zasugerowal Przemo... zmienisz akcenty na pracy w ten sposob, a do tego trzeba sie bedzie zastanowic wtedy kto tu jest tym bone collectorem...
na dol jakis ghul by byl dobry
(nie musi byc w tej samej skali
).