[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

przemo wrote: I ciekawy jestem cóż to za ideologia 8)
Uwierz mi, ja też;p
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

ImageClick to see full-sized image

Ehhh inaczej juz nie bedzie, conajwyzej dodam takie jakby ulamane koncowki lukow (albo i nie na razie, jak mi czasu nie starczy). Ofc poczyscze klocka i zamaluje to bialem zrobie porzadne blocko i porobie zacieki na klocku, w koncu w piwnicy wilgoc jest!

I nazwe zioma 'The Bone Collector', bedzie mial plakietke na przedzie;p

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no wreszcie nie wygląda jak domek na kurzej łapce :)
trzeba będzie coś pocisnąć aby w ogóle sie załapać do honorowo wspomnianych na Huzzarze
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Marta

Post by Marta »

Markiza robie na Euro Militaire.

Edit: plus na konkurs Smart Maxa

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Tak, teraz jest lepiej, Marta.

Poprzednio nie było źle, tylko ja myślałem, że ta okrągła podstawka ma pod spodem taki dodatkowy "wypust" :)

Mi osobiście odpowiada ta historia: u góry normalna podłoga i schodki, a pod podłogą - ziemia i lochy, dlatego teren jest nierówny. Z tym klockiem całość wygląda jednak korzystniej i jest jak gdyby "zakończone" na dole to wszystko :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

No to cieszę się niezmiernie, że wszyscy się zgadzamy, że teraz jest już si.
Teraz tylko jakimś cudem musze pomalować do tej podstawki figse;p

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
przemo

Post by przemo »

O wieleeeee lepiej! :clap:

Mogę powiedzieć co ja bym jeszcze zrobił:
podstawka na czarno albo w ostateczności mega ciemny granat - będzie lepiej pasowało do podstawki niż ten brąz. Poza tym zastanawiam się czy jeżeli zostawisz podziemia takie jak teraz są - puste, to czy będzie to fajnie wyglądało? Możnaby coś tam wrzucić jeszcze: jakiegoś ludka skutego w kajdanach/ umierającego lub zmarłego ziomka/ ghoula przebierającego w kościach/ kościotrupa wiszącego na jakimś łańcuchu z sufitu/ nietoperze/ psa jedzącego kości. Kurcze - ale ze mnie skarbnica pomysłów :bonk:

Trzymam kciuki za projekt, bo idzie w bardzo fajną stronę. Tylko pamiętaj że to figurka jest najważniejsza, nie podstawka :D
Marta

Post by Marta »

Na skończenie projektu mam 13 dni, z czego 7 spędzę w stanie agonalno/morderczym siedząc po 12h w pracy i dobijając się myślą, że marunję czas. Więc nie będę tam już nic dokładać. Domaluję reszte błocka, żeby było równo, dodam pajęczyny, wode i zacieki i MUSI wyglądać fajnie;p Może po Euro coś tam jeszcze dorobie, ale nie sądze. Głównie dlatego, że jednak model ważniejszy niż podstawka. I tak za bardzo rozbudowane je robie.
Samego klocka zrobię na czarno, ale pewnie nie za dokładnie, żeby odrobine tego brązu prześwitywało.

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

lepiej, lepiej.... ale czy praca nie bedzie zbyt wysoka? zrobilas sobie kolumne, na gore dojdzie jeszcze chuderlak w 54mm, co wzmocni efekt...
nie chce komplikowac sprawy, ale "obciazylbym" dol scenki, dal jakiegos potworka do piwnicy... niech obgryza kosci jak zasugerowal Przemo... zmienisz akcenty na pracy w ten sposob, a do tego trzeba sie bedzie zastanowic wtedy kto tu jest tym bone collectorem...
Image
dead

Post by dead »

na dol jakis ghul by byl dobry ;) (nie musi byc w tej samej skali :P).
Post Reply