[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Mike

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Mike »

Co za śnieg?
Ctan

Post by Ctan »

Taki sam jak i tu. To są chłopki do kompletu.

https://fantasygames.com.pl/wp-content/u ... -squad.jpg
Image Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

:banghead: tak to jest jak się nie przytomny pisze posty :P
:oops:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
kacpero

Post by kacpero »

glebsze cienie na pewno by nie zaszkodzily a wrecz dodaly figurce 'kopa'.. futro troche plaskie ale mimo wszysto model trzyma klimat SW i pasuje do reszty chlopakow
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ctan

Post by Ctan »

W zasadzie nie wiem dlaczego nie pokazałem tych fotek wcześniej ;D Od razu zaznaczam, że to są figurki do grania, nie do leżakowania na półce ;) Moja armia Cryxu stopniowo się powiększa, czytam intensywnie rulebooka i trochę pykam tymi figurkami. Już parę razy nawet udało mi się wygrać ;D

kurczaki
ImageClick to see full-sized image

slayer

zdjęcia rodzinne

Dodam, że nie malowałem ich na żaden konkurs, wiem, że po jakimś czasie będą całe wyobijane, poobcierane ale póki co muszą choć trochę wyglądać. Starałem się poświęcić na nie jak najmniej czasu.
Image Image
Wojteq

Post by Wojteq »

Zawsze podobały mi się Twoje modele i te mimo, że malowane jak piszesz na szybko też są fajne. Jako całość wyglądają bardzo porządnie.
Przyczepię się jednak do OSL-u. IMO na tych "żebrach" u kurczaków na górze powinien być ciemniejszy kolor, ponieważ są one oświetlane z pod spodu.
Srebrne metaliki też mogłeś bardziej wyciągnąć, bo nieco płaskie są.

Podoba mi się jeszcze kolor pancerza. Nie jest czarny, jak w większości Cryxowych prac, ale ciemno-brązowo-beżowo-zielonkawy ? Zdradź przepis na taki kolor.

Podstawki są ok. Jak na figsy do gry to nawet bardzo fajne, ale mogłeś coś fajniejszego pomyśleć z tymi liniami z boku podstawki (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa).
Ctan

Post by Ctan »

OSL - tutaj to jest czysta improwizacja :D Miało tylko świecić cokolwiek żeby nie były całkiem nudne. Wojtq nie doszukuj się tutaj nawet kszty realizmu :lol:

Kolor pancerza to trzy kolory co by było łatwiej malować..
No to po kolei tak to leci od najciemniejszego:
Thornwood Green (P3)
Thrall Flesh (P3)
Ivory (VMC)

Jeśli o linie na podstawce chodzi to oznaczają "front arc" czyli 180° pola widzenia modelu i 180° jego plecków. Uwierz mi, że próbowałem różne kolory na tych połówkach aż w końcu się poddałem i zrobiłem czarne z krechami. Na marginesie dodam, że "+" na podstawce zanaczam sobie "casterkill" zadany przez model :D Muszę przyznać, że takie proste a tyle radości!

..a tu jeszcze dorzucę ostatnie zlecenie.. źle się je malowało. Oj źle. Być może dlatego, że mają po 54mm wysokości a dowiedziałem się o tym dopiero jak zamówiłem z nimi paczkę :| No ale cóż, jakoś sprostałem wyzwaniu.

Image Image
Ctan

Post by Ctan »

Z okazji, że dziś premiery gw - nowa zabawka z ogrów, fantastyczna figurka, bardzo dużo frajdy z malowania! Naprawdę polecam każdemu kto lubi futrzaki ;)

Image Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

dobry, na prawdę dobry!!! :clap: podoba mi się, to chyba nie jest twój maks ale bardzo mi się podoba zarówno futro, podstawka jak i goguś na górze propsy! :D :dance:
Ctan

Post by Ctan »

Miałem naprawdę za mało czasu, żeby go wymaxować, musiałem zdążyć na dziś i udało się jakoś. Jeszcze śmierdzi farbą ;D Właśnie go pakuję do pudła i jadę na festiwal modelarski.. Zapakować tego zwirza to dopiero wyzwanie :)
Image Image
Post Reply