Witam,
Dotarł do mnie kompresor taki sam jak i u Przemo, a aerograf pseudo iwata MAR AD-7790 dysze 0.3+0.2. Cóż zamówiłem kompr. na allegro(link aukcji wcześniej podałem), aero kupiłem w JADARze. Dodatkowo media: thinner VLLEJO 77.161 (200ml) i wamod rozpuszczalnik do czyszczenia. 
Wcześniej, jakieś z 10 lat temu miałem rosyjski aero plus home made kompressor (bez żadnych tam zbiorników, odolejaczy, filtra wody...) zabawę miałem przednią(tym cholerstwem pomalowałem kilka pojazdów do WH40k i challengera mk2 jesli dobrze pamiętam) ale efekt był nie najlepszy według mnie:) to caly czas plamilo, pluło itp itd  

więc oddałem sprzęt kumplowi malować airsoftowe gun'y 

byłem przerażony jak to ludzie tym działają - to jest VOODOO 

No i teraz EMPIRE STRIKE BACK... - prawie, gdyż Przemo zgodził się na przeprowadzenie nauki malowania aero:) THANK's MAN  

Moje wrażenia +/- po pierwszych dwóch sesjach:

+ Dam radę tym malować/psikać
+ Nie zatyka się co chwile, ale to po poradach Przemo
+ Już spokojnie nakładam podkład + zenitalne oświetlenie
- Niestety po 5 czy 10 rozkładaniu dysza poszła w miejscu nacięcia śruby:( dobrze 
  że mam jeszcze jedną dyszę na 0.2, na początku była to dysza 0.3)
+ Aero z dyszą 0.2 rządzi, naprawdę przyjemniej się zaczęło psikać.
- Według mnie kompresor trochę buczy, ale też nie jest to dramat, sąsiedzi nie przyjdą
+ Można naprawdę długo katować ten kompresorek
Na zdjęciach jet sprzęt i pierwsze testy:)
Click to see full-sized image
Click to see full-sized image
I na koniec - Czy warto było to zamawiać?
Tak warto! W momencie jak zapodładuje swoją armie IG(~130 modeli plus 14poj.) Prawdopodobnie jakieś 50% kosztów odbije na tym.
Już nawet żona znalazła sobie kilka zastosowań aero - 
wystylizuje nasze maski paintball'owe na czaszki oraz zrobi bombki na święta:) namawia tez mnie na naukę malowania paznokci, ponoć aero daje niezłe efekty
PS. Qrcze ależ to klejenie i pinowanie modeli INFINITY męczy.
Co do kompresora sprzęt jest w 100% zgodny z tym co Przemo wcześniej napisał.