[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by Maru »

Nurglozjatki - zielony front wyzwolenia konopi indyjskiej :) nie no wyglądają jakoś pocieszne jak z bajki dysneya - to ma być takie bajkowe ?
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

Mnie tam się właśnie podobają ci Nurglici bo są czysto i bardzo fajnie pomalowani zwłaszcza podoba mi się twarz tego z mieczem. Ostatnio mam dość malowania Nurglowych modeli na utaplanych w śluzie , pajęczynach i nie wiadomo jeszcze czym tak więc akurat mi idealnie trafiłeś. Czekam na następne prace ;)

-RED
Image
Ctan

Post by Ctan »

mahon wrote:zamówienie? bo jeśli tak to można tylko pozazdrościć fajnego zamówienia...
a wychodzą przednio!
Tak, też mi się spodobało takie coś ;) W zasadzie dostałem paczkę kinder niespodziankę z nurglowymi chłopakami i całkiem ciekawe modele. Jak skończę chłopki będzie kontynuacja armii nurgla... Zielono będzie.
Mike wrote:Plazmy trochę ciemne. Środkowy model ma świetną rzeźbę!
Model z 1988 roku... haha! Muszę przyznać że takich antyków jeszcze nie malowałem.
Jak to ciemne plazmy? One są najjaśniejsze na całym modelu, ciągnięte aż do czystego białego, może to wina foty.. :oops:
Maru wrote:Nurglozjatki - zielony front wyzwolenia konopi indyjskiej :) nie no wyglądają jakoś pocieszne jak z bajki dysneya - to ma być takie bajkowe ?
Zaproponowałem klyentowi taki styl malowania i taką kolorystykę - całkiem mu się to spodobało, także reszta armii pewnie też taka będzie. Są inne niż zazwyczaj nurgle, bardziej nasycony zielony, nie taki smutny szaro oliwkowy z toną brudu. Ja to nazwałem "toksyczny zielony" :mrgreen:
REDAV wrote:Mnie tam się właśnie podobają ci Nurglici bo są czysto i bardzo fajnie pomalowani zwłaszcza podoba mi się twarz tego z mieczem. Ostatnio mam dość malowania Nurglowych modeli na utaplanych w śluzie , pajęczynach i nie wiadomo jeszcze czym tak więc akurat mi idealnie trafiłeś. Czekam na następne prace ;)

-RED
Dalej nie mogę się jakoś przekonać do bardzo mocnego brudzenia modeli jak to zazwyczaj większość robi z nurglami. Być może nie jestem jeszcze na to gotowy :) Zdecydowanie wolę umiarkowaną czystość niż tony pigmentu i washy.

Dzięki za komentarze to bardzo motywuje do dalszej pracy!
Wkrótce będzie więcej takich chłopków, będą też Dragryi z Dark Age miniatures, Space Wolfy, Cryx (TAK! Moja własna armia cryxów!) i Menothy (dla mojej drugiej połówki :).
Image Image
Mike

Post by Mike »

Model z 1988 roku... haha! Muszę przyznać że takich antyków jeszcze nie malowałem.
Niefajnie się maluje antyki :(.
Jak to ciemne plazmy? One są najjaśniejsze na całym modelu, ciągnięte aż do czystego białego, może to wina foty.
Rozjasnienia gut, tylko cienie imo za ciemne, przez co ponuro wyglądają. Ewentualnie, jak pisałeś, wina foty.
Ctan

Post by Ctan »

Dziś dla odmiany pokażę inne zlecenie, pamiętacie jeszcze tych niebieskich starych space wolfowych terminatorów? To ciąg dalszy :) Mam nadzieję, że jeszcze będzie dane mi pomalować takie chłopki.. Jestem bardzo zadowolony z tego figsa, przyjemnie się go malowało jak nigdy :)

Dziś jeszcze mu podstawkę zrobię i będzie git.

Image
Image Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Logan jakiś młody jest tutaj :P
malowanie wiadomo na zamówienie... ale podstawka wygląda jak by był włożony w gumę do żucia :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ctan

Post by Ctan »

IRKUCK wrote:ale podstawka wygląda jak by był włożony w gumę do żucia :P
Image

....to jest moje trzymadełko do figurki. Hahahahahahahahahahahahhahaha :lol:
Ctan wrote: Dziś jeszcze mu podstawkę zrobię i będzie git.
Image Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

:doh:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak się przestanę śmiać, to coś napiszę o modelu.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Mike

Post by Mike »

Wszystko pięknie, tylko ta mordka nie pasuje, za bajkowa i dziecinna.
Ctan

Post by Ctan »

Chłpak ma już podstawkę.... :mrgreen:
Teraz jest już naprawdę skończony.

Image
Image Image
Post Reply