[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki C'tana
Nurglozjatki - zielony front wyzwolenia konopi indyjskiej
nie no wyglądają jakoś pocieszne jak z bajki dysneya - to ma być takie bajkowe ?
Mnie tam się właśnie podobają ci Nurglici bo są czysto i bardzo fajnie pomalowani zwłaszcza podoba mi się twarz tego z mieczem. Ostatnio mam dość malowania Nurglowych modeli na utaplanych w śluzie , pajęczynach i nie wiadomo jeszcze czym tak więc akurat mi idealnie trafiłeś. Czekam na następne prace
-RED
-RED
Tak, też mi się spodobało takie cośmahon wrote:zamówienie? bo jeśli tak to można tylko pozazdrościć fajnego zamówienia...
a wychodzą przednio!
Model z 1988 roku... haha! Muszę przyznać że takich antyków jeszcze nie malowałem.Mike wrote:Plazmy trochę ciemne. Środkowy model ma świetną rzeźbę!
Jak to ciemne plazmy? One są najjaśniejsze na całym modelu, ciągnięte aż do czystego białego, może to wina foty..
Zaproponowałem klyentowi taki styl malowania i taką kolorystykę - całkiem mu się to spodobało, także reszta armii pewnie też taka będzie. Są inne niż zazwyczaj nurgle, bardziej nasycony zielony, nie taki smutny szaro oliwkowy z toną brudu. Ja to nazwałem "toksyczny zielony"Maru wrote:Nurglozjatki - zielony front wyzwolenia konopi indyjskiejnie no wyglądają jakoś pocieszne jak z bajki dysneya - to ma być takie bajkowe ?
Dalej nie mogę się jakoś przekonać do bardzo mocnego brudzenia modeli jak to zazwyczaj większość robi z nurglami. Być może nie jestem jeszcze na to gotowyREDAV wrote:Mnie tam się właśnie podobają ci Nurglici bo są czysto i bardzo fajnie pomalowani zwłaszcza podoba mi się twarz tego z mieczem. Ostatnio mam dość malowania Nurglowych modeli na utaplanych w śluzie , pajęczynach i nie wiadomo jeszcze czym tak więc akurat mi idealnie trafiłeś. Czekam na następne prace![]()
-RED
Dzięki za komentarze to bardzo motywuje do dalszej pracy!
Wkrótce będzie więcej takich chłopków, będą też Dragryi z Dark Age miniatures, Space Wolfy, Cryx (TAK! Moja własna armia cryxów!) i Menothy (dla mojej drugiej połówki
-
Mike
Niefajnie się maluje antykiModel z 1988 roku... haha! Muszę przyznać że takich antyków jeszcze nie malowałem.
Rozjasnienia gut, tylko cienie imo za ciemne, przez co ponuro wyglądają. Ewentualnie, jak pisałeś, wina foty.Jak to ciemne plazmy? One są najjaśniejsze na całym modelu, ciągnięte aż do czystego białego, może to wina foty.
Dziś dla odmiany pokażę inne zlecenie, pamiętacie jeszcze tych niebieskich starych space wolfowych terminatorów? To ciąg dalszy
Mam nadzieję, że jeszcze będzie dane mi pomalować takie chłopki.. Jestem bardzo zadowolony z tego figsa, przyjemnie się go malowało jak nigdy 
Dziś jeszcze mu podstawkę zrobię i będzie git.

Dziś jeszcze mu podstawkę zrobię i będzie git.

Logan jakiś młody jest tutaj 
malowanie wiadomo na zamówienie... ale podstawka wygląda jak by był włożony w gumę do żucia
malowanie wiadomo na zamówienie... ale podstawka wygląda jak by był włożony w gumę do żucia
IRKUCK wrote:ale podstawka wygląda jak by był włożony w gumę do żucia

....to jest moje trzymadełko do figurki. Hahahahahahahahahahahahhahaha
Ctan wrote: Dziś jeszcze mu podstawkę zrobię i będzie git.
Jak się przestanę śmiać, to coś napiszę o modelu.
-
Mike
Wszystko pięknie, tylko ta mordka nie pasuje, za bajkowa i dziecinna.