Przemo ja pisze wlasnie o moim guscie

Postaram sie bardziej uzasadnic swoja opinie.
1. Nie jestem wybitnym malarzem

Efekty ktore chociazby ty osiagasz na swoich modelach, np. detale czy przbarwienia skory, ja nie jestem w stanie osiagnac na modelach 28-32mm. Mi sie to zlewa, zawsze jest mi za malo miejsca, a pedzel o wlosiu 00 i tak jest czasami za duzy. Nie mam kontroli takiej jaka chcialbym miec i poniewaz widze swoje techniczne/manualne ograniczenia czasam rezygnuje z malowania elemntow modelu tak jakbym chcial. Na wiekszych modelach poki co takiego czegos nie odczulem. Oczywiscie jest to kwestia praktyki i czasu...
2. ... ale smiem twierdzic, ze pomalowac duzy model na poziom sredni jest chyba latwiej niz model w mniejszej skali. Kwestie czasu tutaj pomijam, poniewaz na wiekszm modelu jest wiecej do pomalowania.
3. Przy wiekszej skali nie musze sie bawic w nienaturalne wyolbrzymianie kontrastu.
4. Duze modele sluza tylko na polke i poki co tam widze sens dawania maximum z siebie na kazdym modelu, poniewaz to one przykuwaja oko i sluza tylko do tego by stac i godnie reprezentowac. Mysle sobie, ze obecnosc na konkursie 'Duke of Bavaria' otworzyla mi oczy na duza skale i tam zachlysnalem sie ta duza skala

5. Sprawia mi frajde malowanie poprawnych do bolu historycznie modeli. Kiedy przed soba mam otwarty atlas indian i szukam wzorkow na paski, paseczki, medaliki. W mniejszej skali tez to mozna pomalowac, ale patrz punkt 1.
6. Staram sie byc graczem, aktualnie u nas na forum mam otwarte 4 opowiesci malarskich przygod z roznymi armiami i pewnie dlatego chcac moc czyms grac, musze malowac je na TT.
Pewnie, ze na Hussara bede staral sie przyjachac np. z pojedynczym modelem fantasy (oprocz modelu w wiekszej skali), wiec lepiej szykuj sie na konkurencje
Moja wypowiedz nie jest atakiem w kogokolwiek. Sa ludzie ktorzy sa szczesliwi malujac wylacznie modele do Flames of War i nikt im tego nie zabroni
Mam nadzieje, ze pokazalem tobie iz moje zadanie jest podparte jakas logika i wlasnymi przekonaniami. Czy ono jest to sluszne nikt tego nie oceni, kazdy mysli na swoj sposob.
Na szczescie gusta sie zmieniaja, moze za jakis spodobaja mi sie tzw. 'garage kits' ktore teraz dla mnie sa bleeee i wogole ochydne