[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
REDAV

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by REDAV »

Slawol wrote:Technicznie póki co jest OK, ale bardzo przypomina mi to zwykły złoty enemem... :)
W sumie mi się tak to nie widzi ale może to wina zdjęć. Zobaczymy jak wyjdą kolory pod koniec pracy.

Póki co powalczyłem dalej i pomalowałem całą skórę. Jutro zabieram się za ten grzebień na plecach no i kawałki metalu wtopione w skórę.

A tu macie fotki jak to teraz wygląda.
Image
Image

Póki co jestem zadowolony i fajnie mi się go maluje pomimo tego że na początku miałem sceptyczne podejście.

-RED
Last edited by REDAV on 27 Jul 2011, o 21:42, edited 1 time in total.
Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

puki co to mi się bardzo podoba, jakieś przebarwienia mogłyby się pojawic i drugi kolor który by łapał oko, mi by się widział turkusowy albo fioletowy, ale zobaczymy co tam z tego pana powstanie :D

Peace!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Pozwole sobie siebie samego zacytowac:
czlowiek.morze wrote:Poki co jest dobrze :)
niestety nie mam polskich znaczkow, zeby uzyc 'u-kreskowane'
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

miodowy mściciel
to ma być złoty NMM ?? na razie jest miód
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

Maru wrote:miodowy mściciel
to ma być złoty NMM ?? na razie jest miód
Ano to właśnie nie miał być NMM chociaż wszystkim się tak widzi. A do miodu na szczęście chyba też mu sporo brakuje :D. Mam nadzieję że jak dodam mniej kolorów to mniej się z miodem będzie kojarzył.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Jak nie z miodem, to ze złotem, jeden pies ;)

Malowanie jest udane i bardzo mi się podoba staranność i płynność. Nie lubię tylko tego segmentowego dzielenia mięśni w modelach GW, strasznie mnie to drażni, no ale tak już to wyprodukowane. Zatuszowanie tego malowaniem i tak by nie pomogło... Myślę też, że rzeźby mogłyby mieć dokładniejsze te mięśnie, a nie takie gładkie płaty... No ale to już takie poboczne przemyślenia ;)

Dobrze jest, dawaj dalej!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
gimiak

Post by gimiak »

Niby miał to być zielony... ;)
Kramik z różnościami Gimiaka... czyli mrocznyraj.pl.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ależ miejscami on jest złoty.
bardzo mi się nie podoba ten model. kojarzy mi się z takimi action-manami, albo....

Image

:oops:

malowanie niezłe, ale model... :pale:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

ten 'złoty' to chyba nie kwestia samego koloru ale tego jak położyłeś rozjaśnienia.. przy taiej wyciosanej rzeźbie GW rozjaśnianie mocną kreską na krawędziach rzeczywiście sprawia wrażenie złotego NMM (dodatkowo podkreśliłeś kanciaty charakter rzeźby) ciekawe jakby wyglądało malowanie gdybyś położył światło bardziej miękko ;)
dobór koloru nietypowy - co może być plusem, to zależy od tego co zrobisz z pozostałymi elementami figurki..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
przemo

Post by przemo »

Dla mnie kolory fajne, oryginalne i na plus! Są ciekawe, możnaby jeszcze bardziej nasycić, może np cienie fioletem? Albo midoty. Kacpero ma racje, trochę za ostre ostatnie rozjaśnienia. Jak dla mnie są za mocne, nie lubie takiego "kreskowego blikowania". Za mało płynne te ostatnie przejścia.
Post Reply