Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
puki co to mi się bardzo podoba, jakieś przebarwienia mogłyby się pojawic i drugi kolor który by łapał oko, mi by się widział turkusowy albo fioletowy, ale zobaczymy co tam z tego pana powstanie
Maru wrote:miodowy mściciel
to ma być złoty NMM ?? na razie jest miód
Ano to właśnie nie miał być NMM chociaż wszystkim się tak widzi. A do miodu na szczęście chyba też mu sporo brakuje . Mam nadzieję że jak dodam mniej kolorów to mniej się z miodem będzie kojarzył.
Malowanie jest udane i bardzo mi się podoba staranność i płynność. Nie lubię tylko tego segmentowego dzielenia mięśni w modelach GW, strasznie mnie to drażni, no ale tak już to wyprodukowane. Zatuszowanie tego malowaniem i tak by nie pomogło... Myślę też, że rzeźby mogłyby mieć dokładniejsze te mięśnie, a nie takie gładkie płaty... No ale to już takie poboczne przemyślenia
ten 'złoty' to chyba nie kwestia samego koloru ale tego jak położyłeś rozjaśnienia.. przy taiej wyciosanej rzeźbie GW rozjaśnianie mocną kreską na krawędziach rzeczywiście sprawia wrażenie złotego NMM (dodatkowo podkreśliłeś kanciaty charakter rzeźby) ciekawe jakby wyglądało malowanie gdybyś położył światło bardziej miękko
dobór koloru nietypowy - co może być plusem, to zależy od tego co zrobisz z pozostałymi elementami figurki..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Dla mnie kolory fajne, oryginalne i na plus! Są ciekawe, możnaby jeszcze bardziej nasycić, może np cienie fioletem? Albo midoty. Kacpero ma racje, trochę za ostre ostatnie rozjaśnienia. Jak dla mnie są za mocne, nie lubie takiego "kreskowego blikowania". Za mało płynne te ostatnie przejścia.