[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat czlowieka.morze
fajnie wyszly te modele razem. ale najbardziej podobają mi się te błękitne elementy!
Ojej, przegapiłem temat...
Wybacz, Marynarzu :pray:
Najbardziej podobają mi się szaman do dzikusów z kolorowym, żywym malowaniem oraz Grimgor - zupełnie przeciwnym. W obu przypadkach każde podejście jest udane i nic tam się nie odcina stylem od poszczególnych elementów. Oczywiście na tyle, na ile można z fotki dojrzeć
U Grimgora dodatkowo podoba mi się krew na toporze. Koniecznie dawaj jakieś zbliżenia!
Za to Skarsnik z Gobblą (plus za stare modele!) mają najmniej bajerów na sobie i wyglądają trochę, jak pomalowane bazowymi kolorami...
Ekipa do Helldorado wygląda bardzo spójnie i przyzwoicie.

Widzę, że porwałeś się na kolejny duży model!
Powodzenia w takim razie
Najbardziej podobają mi się szaman do dzikusów z kolorowym, żywym malowaniem oraz Grimgor - zupełnie przeciwnym. W obu przypadkach każde podejście jest udane i nic tam się nie odcina stylem od poszczególnych elementów. Oczywiście na tyle, na ile można z fotki dojrzeć
Za to Skarsnik z Gobblą (plus za stare modele!) mają najmniej bajerów na sobie i wyglądają trochę, jak pomalowane bazowymi kolorami...
Ekipa do Helldorado wygląda bardzo spójnie i przyzwoicie.
Będzie miał listek figowyAna wrote:hej a on będzie bez zasłonki?
Widzę, że porwałeś się na kolejny duży model!
Powodzenia w takim razie
Musze przyznac, ze bardzo mi sie spodobało malowanie w wiekszej skali. Powolutku idzie mi nauka i czesto staje przed wyborami typu - jak mocny kontrast zastosowac, jak uatrakcyjnic skore... duzo czasu mi schodzi na zastanawianiu sie. Musze chyba zaczac kupowac literature fachowa.Slawol wrote: Widzę, że porwałeś się na kolejny duży model!
Wizyta na Duke of Bavaria dala mi duzego kopa i motywacje, ktora ciagle mnie nie opuszcza
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Skończony Montezuma II od Andreii

Prezent dla tescia na pamiatke podrozy do Meksyku. W drodze mial wypadek i jest tak dziwacznie przyklejony, nie miałem narzędzi ani możliwości żeby poprawić. Nastepnym razem jak będę w PL planuję to poprawić oraz pomalować jakiś wzór na płaszczu (za brakło mi czasu, a musiałem się wyrobić na urodziny:) )

Prezent dla tescia na pamiatke podrozy do Meksyku. W drodze mial wypadek i jest tak dziwacznie przyklejony, nie miałem narzędzi ani możliwości żeby poprawić. Nastepnym razem jak będę w PL planuję to poprawić oraz pomalować jakiś wzór na płaszczu (za brakło mi czasu, a musiałem się wyrobić na urodziny:) )
miniatures painted:
Kawał solidnej roboty 
Jedna z najlepszych Twoich prac moim zdaniem.
Skupię się na tym co mi się nie podoba, tzn co można by zrobić inaczej:
-skóra, pogłębić głębię
-niebieski, zwiększyść kontrast tzn cień miejscami

Jedna z najlepszych Twoich prac moim zdaniem.
Skupię się na tym co mi się nie podoba, tzn co można by zrobić inaczej:
-skóra, pogłębić głębię
-niebieski, zwiększyść kontrast tzn cień miejscami

kijek jest taki jakiś "profilowany" ??
a co do kolorów to w zasadzie Gildor napisał ja bym dodał że poza dodawaniem głębi - fajnie było by zobaczyć półtony jakieś ciekawe
a co do kolorów to w zasadzie Gildor napisał ja bym dodał że poza dodawaniem głębi - fajnie było by zobaczyć półtony jakieś ciekawe
Dzieki za komentarze!
Niebieski jest plaski poniewaz planuje cos domalowac na plaszczu. Na skorze probowalem dodawac fioletu, ale chyba za malo, nastepnym razem bede odwazniejszy
Niebieski jest plaski poniewaz planuje cos domalowac na plaszczu. Na skorze probowalem dodawac fioletu, ale chyba za malo, nastepnym razem bede odwazniejszy
miniatures painted:
To i ja się pomądrze 
To co mi się nie do końca podoba:
- więcej kontrastu by się przydało w niektórych miejscach na skórze i znacząco na płaszczu
- skóra - wymaga masy midtonów/glazeów. Teraz jest chyba rozjaśniana tylko białym, co wprowadza efekt trochę wyprany. Skóra to trudny temat.
- Kija jest krzywy jak sam .... No trzeba go wyprostować, bo wygląda trochę komicznie jak by go ze złości giął w ręku
- Czy on ma lekkiego zeza ? Zgaduje, nie stwierdzam, bo nie widzę dokładnie.
- Płynność przejść - niestety, ale na takim modelu trzeba się napracować, musisz trochę wygładzić płaszcz. Wiem, to wymaga sporo czasu w takiej skali
- Złote metaliki są troszkę płaskie, wymagane są głębsze ciebie i przydało by się kilka glazeów z brązów/pomarańczy/bordu/czerwieni a może i kilka zimnych
To co się mnie podoba:
- przepaska biodrowa jest dobra, fajny motyw
- metaliki "srebrne" są oszczędne, ale podobają mi się
- pióra są ok, czasem przydałby się lepszy kontrast albo trochę innego koloru, ale generalnie dają radę.
Oczywiście to tylko moja opinia, pomalujesz jak zechcesz
To co mi się nie do końca podoba:
- więcej kontrastu by się przydało w niektórych miejscach na skórze i znacząco na płaszczu
- skóra - wymaga masy midtonów/glazeów. Teraz jest chyba rozjaśniana tylko białym, co wprowadza efekt trochę wyprany. Skóra to trudny temat.
- Kija jest krzywy jak sam .... No trzeba go wyprostować, bo wygląda trochę komicznie jak by go ze złości giął w ręku
- Czy on ma lekkiego zeza ? Zgaduje, nie stwierdzam, bo nie widzę dokładnie.
- Płynność przejść - niestety, ale na takim modelu trzeba się napracować, musisz trochę wygładzić płaszcz. Wiem, to wymaga sporo czasu w takiej skali
- Złote metaliki są troszkę płaskie, wymagane są głębsze ciebie i przydało by się kilka glazeów z brązów/pomarańczy/bordu/czerwieni a może i kilka zimnych
To co się mnie podoba:
- przepaska biodrowa jest dobra, fajny motyw
- metaliki "srebrne" są oszczędne, ale podobają mi się
- pióra są ok, czasem przydałby się lepszy kontrast albo trochę innego koloru, ale generalnie dają radę.
Oczywiście to tylko moja opinia, pomalujesz jak zechcesz
Skąd wziąłeś tabliczkę pod model? Była w zestawie? Kiedyś figus fajnie grawerował ale nim zdążyłem skorzystać to już go zamknęli :C

@Gildor
Nie wiem skad malzonka wziela tabliczke, ale prosilem ja aby gdzeis to we Wroclawiu to zalatwila, no i udalo sie jej. To byl jej caly wklad w prezent
Tabliczka jest plastikowa.
@mr_Denial
Dzieki za dokladna analize
plaszcz zostawie jaki jest (czyli plaski) poniewaz planuje pomalowac na nim wzorki.
Krzywy kij ... juz znudzilo mi sie tlumaczenie ludziom ze maja figurke lapac za cokol, a nie za kij i du.. wiec kij jest powyginany.
Metaliki postaram sie poglebic przy okazji
Wydawalo mi sie, ze sa ok. Oprocz brazu uzywalem purpury i czerwieni.
Nie wiem skad malzonka wziela tabliczke, ale prosilem ja aby gdzeis to we Wroclawiu to zalatwila, no i udalo sie jej. To byl jej caly wklad w prezent
@mr_Denial
Dzieki za dokladna analize
Krzywy kij ... juz znudzilo mi sie tlumaczenie ludziom ze maja figurke lapac za cokol, a nie za kij i du.. wiec kij jest powyginany.
Metaliki postaram sie poglebic przy okazji
miniatures painted: