[PL] Pamperki

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Pamperki

Post by mr_Denial »

Dobra, ostatni oftop w wątku kolegi ;)

Tak, mówię o nowym. Animacja wygląda jak by mieli usztywniane kończyny/stawy :), ale luz, to zawsze tak wyglądało w tej serii,
z tym, że kiedyś powodem był efekt digitalizacji żywych postaci. Teraz raczej wytłumaczenia nie mają, są po prostu słabe, a przynajmniej takie jest moje zdanie.
Przyznaje, że nie jestem fanem tej serii pod względem wizualnym jak i mechaniki dlatego mnie to szczypie w oczy :lol: .
Fani pewnie są bardziej życzliwi dla tej produkcji, która podobno sama w sobie nie jest ostatnia(no przynajmniej nie tak jak wydanie Mortal Vs DC).

Specjalnie dla Camela - rzeźba live :D

https://www.youtube.com/watch?v=2wcrGlg8 ... 6673B1D883
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Dobra, ostatni oftop w wątku kolegi
ty no co ty jeszcze nie było Sławola ... ani Juśka Bivera :)
w temacie więc jeśli Muk czegoś nie postnie z swoich starszych rzeczy ku uciesze gawiedzi to może doczekać się strasznych rzeczy .. np Piaskiem po oczach .. czy cuś
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Flameon

Post by Flameon »

Jak dla mnie zdjęcia są za małe abym mógł się zdobyć na szczegółową ocenę, kolor mi się bardzo nie podoba ale przecież na gust klienta wpływu nie miałeś. Ogólnie model wygląda przyjemnie ale lubię czepiać się detali więc się poprzyczepiam ;)
Podstawka- nie mam pojęcia co ma przedstawiać, tzn. Domyślam się ,ze to jakiś pokład na statku kosmicznym tak? Niby spoko ale to na czym stoi ten termos jest tak niedbale naklejone na samą podstawkę ,że psuje cały efekt, wygląda po prostu niechlujnie.
Napisy na księgach bardzo grubaśne, ale rozumiem ,że po prostu nie umiesz pomalować ich drobniej, ja moim starym pędzelkiem też pewnie lepszych bym nie zrobił więc tak tylko mówię ;)
Na plus mogę powiedzieć ,że wydaje się iż kolory przechodzą jeden w drugi bardzo gładko, a więc fajnie jest.
Ale to nie zmienia faktu ,że chcę zobaczyć większe fotki bo na tych prawie nic nie widać :P
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Maru wrote:
Dobra, ostatni oftop w wątku kolegi
ty no co ty jeszcze nie było Sławola ...
Jestem, jestem! Do mnie, kto żyw! :trampolin:

Przede wszystkim witaj ponownie Muk! Miło, że ożyłeś i malujesz wciąż. Dawaj te starsze prace też, bo my się tu lubimy wyżywać :twisted:

No dobra, do rzeczy: pomijając kolor pancerza to uważam, że wszystko ładnie ze sobą gra mimo wszystko... Technika jak widać wciąż dobra, model jest gładko pomalowany, więc poza osobistym gustem to nie mam się za bardzo, do czego przyczepić...

Ale parę uwag być musi, żeby Muk nam nie urósł za bardzo ;)

- oczy - to już wspomnieli. Sam efekt u tego cyborga może i nie jest złym pomysłem, ale OSL wygląda mi bardziej na mejkap, głównie przez to, że się "rozlewa" po policzkach. Myślę, że lepiej by było po prostu zostawić jasne oczy i zrobić wokół nich tylko efekt świecenia - najbliższą okolicę,
- tekst w książkach jest przeciętny, raczej taki plamiasty... Takie mi to od niechcenia wygląda, a widać że detale umiesz dokładnie malować. Tutaj nagana za odwalenie kichy ;)
- lewy naramiennik widziałbym w innym kolorze (albo ciemniejszy, niż obecnie), żeby krzyż z czacha się bardziej odcinał,
- niebieski kogut ładny, ale metalikom przydałoby się więcej ciemnego washa w zagłębieniach.

Myślę też, że zdjęcia są trochę przepalone...

A poza tym nie ma się czego wstydzić, bo praca jest naprawdę dobra! :)

P.S. Proszę mi tu nie narzekać na MK! Kupę kasy wydałem na automatach w salonach gier na wszelkie Street Fightery i inne nawalanki :D Szczęśliwie miałem jeden salon gier widoczny z okna pokoju ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
-Muk-

Post by -Muk- »

Ok, ok oto jeden ze staroci. Akurat z serii tych bardziej udanych :P Niedługo postaram się wrzucić coś świeżego.

ImageClick to see full-sized image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a to rzeczywiście archeologie zastosowałeś :) - znany - najlepsza jego część to płaszcz
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

a mi podoba się najbardziej mundur, natomiast twarz jest mało czytelna...
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

Your smooth painting style with the gritty weathering really makes for a great combination. Plus i like the fact that you use bright colours and the contrast is spot on :) great stuff.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No mnie też się twarz wydaje pominięta. Na Twoim miejscu dopracowałabym na niej więcej szczegółów. Cała reszta za to wyszła suuuper - subtelnie i z klimatem.
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

fajnie fajnie, poza twarzą, która jest niedokończona.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply