[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by Maru »

wyglądają jak z francuskiego komiksu a nie z mrocznego WH40k P:)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

tak sa cukierkowi, ale to obroncy swiata :) taki komiksowy styl fajnie sie prezentuje.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Jak szaroniebieskie pancerze są zaje... :clap: tak złoty NMM już nie.
Sorry, nie podoba się mnie ;)

Jak na mój gust technika poległa na tym złotym NMMie, może to dlatego, że nie masz weny, bo widziałem już, że malowałeś takie rzeczy znacznie lepiej.
Nie podoba mi się również kolorystyka. Heh, mnie osobiście zawsze śmieszą dyskusje nad jedynym prawidłowym odcieniem i malowaniem złota, bo w większości przypadków w zależności od stopu ma ono różne kolory, połysk itd. ale w tym przypadku ten złoty NMM wygląda jak "wyprany"(to efekt rozjaśniania białą farbą i tych brutalnych kresek) - brak mi w nim wszystkich niuansów kolorystycznych w midtonach, które sobie możesz dobrać w zależności od potrzeb i pożądanego efektu - zielony, żółty, fiolet, pomarańcz, pomarańczowo czerwony, czerwony, pomarańczowa żarówa, turkus itd...

Jak na NMM, to czasem przyda się również pojechać prawie do czerni w cieniach i podkręcić kontrast

Takie jest moje zdanie, działaj dalej.
Masz plusa za cukierkowość :)
IRKUCK

Post by IRKUCK »

miejscami złoty NMM wygląda dobrze (np. psycannon, granaty) ale przy mieczu to już nie za ciekawie... ale jak pomalujesz dalej model to efekt ten powinien zaginąć w śród innych elementów ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
REDAV

Post by REDAV »

arctica wrote:That looks so good and you must have boundless patience to get your NMM so smooth and consistently grey.
My patience isn’t boundless but I try will to finish them :wink:

Widzę że zdania podzielone i w sumie to rozumiem bo niektórym taki bajkowy styl może nie pasować. Chciałem spróbować innego podejścia do tematu i tak to wychodzi. Miejscami mógł bym się przyłożyć ale w sumie to temat już mnie dosyć męczy bo jednak 5 terminatorów to kupa roboty i odbija się to na jakości niektórych elementów. Mam nadzieję, że tak czy siak będą fajnie wyglądali i uda się ich sprzedać aby mieć na kompresor :wink:.

-RED
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Do powyższych uwag dodałbym jedną: wygładzenie złotego NMM, zwłaszcza na prawym padzie :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Pancerze wyszly naprawde fajnie :clap: Gladkie cieniowanie ,podoba mi sie kolor ... NMM tak jak pisali inni :wink: troche odstaje ,zbyt ostre przejscia no i to krawedziowanie bialym ... lekko hardcorowe :mrgreen: .
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Cześć, pancerze jak wszystkim i mnie się podobają.
No a do złotego NMM mam sporo zastrzeżeń, bo kiedy go jeszcze nie było, to wyobrażałam sobie że będzie równie stłumiony jak pancerz, a czerwień będzie ciemna (czereśniowa) i to ona będzie akcentem kolorystycznym.
Dość nostalgiczne zestawienie, ale do tego inspirowały mnie te pancerze.
Obecny NMM jest standardowo oczoj_ - IMHO zbytnio się narzuca jakość wykonania, (która jest dużo słabsza od tej na pancerzu) a co gorsza pancerze stają się drugoplanowe, choć jakością i kolorystyką w pełni pretendowały do pierwszoplanowej roli.

Na Twoim miejscu do koloru NMM podchodziłabym indywidualnie - dobierałabym kolory i nasycenie do kolorystyki i klimatu poszczególnych modeli. Wydaje mi się, to drobnym wyzwaniem, na jakie Cię stać, bo przecież walka z gładkimi przejściami jest już dawno za Tobą (kiedy tylko Ci się chce, wychodzą bajecznie :P) i nie musisz już temu poświęcać całej swojej uwagi.
-- Ańa

Image
REDAV

Post by REDAV »

Hej,

Dzięki za komentarze i nawet widzę że mnie trochę zbesztaliście. Złoty rzeczywiście miejscami trochę hardcorowo zrobiłem ale może to już z pośpiechu no i nawala mi sprzęt a o rozwarstwiającym bleched bone valejjo nie wspomnę :bonk: Na przyszłość postaram się bardziej ale będzie już pojedynczy model bo squadów mam dość :D.

Puki co zbliżam się do końca malowania chociaż zostało mi jeszcze trochę rzeczy do pomalowania z czego część to detale a reszta to cały baner i malowanie podstawek tak więc zobaczymy jak uda mi się z tym uporać.
Tutaj macie fotki postępów jakie zrobiłem.

ImageClick to see full-sized image

I nadadzą się mimo tego złotego NMM'u ??

-RED
Last edited by REDAV on 28 Jun 2011, o 22:21, edited 1 time in total.
Image
Mike

Post by Mike »

Jakie śliczne cukieraski.
Post Reply