[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
gratulacje, świetny klimat tak rozpędzony szczur w kanałach...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Kuzyn
żeby nie było, te dwie literki F są zajebisteFlameon wrote:Captivus dopiero jak to napisałeś to sprawdziłem w googlu i faktycznie, najwyraźniej wpadło mi kiedyś w oko, ale cóż, ciężko jest wymyślić logo które by nie było do żadnego innego podobne, dałbym jedno "F" to by było gadane,że zgapa z Facebooka, dałbym płomyk to było by ,że z burn'a, jak kiedyś wpadnę na lepszy pomysł to zmienię ale póki co będę dawał takie na modele, i niebawem na avatary bo zauważyłem ,że moje figurki zaczynają się pojawiać na innych portalach, niech mają ludzie jak skojarzyć je ze mną
a dobrze, że chcesz by Twoje prace utożsamiano z Tobą, no w końcu to twoje prace
co teraz na warsztacie?
Pacmaster, ale nie wiem ile mi zajmie bo muszę w tym miesiącu licencjat skończyć pisać 
Hej! Bardzo dawno nic nie wrzucałem ( brak czasu, lenistwo i demotywacja uczelniana pokazały klasę jak nigdy ) ale nareszcie skończyłem pacmastera, oficjalnie muszę przyznać ,ze to jedna z najdłużej malowanych przeze mnie figurek, 80% modelu wymalowałem w jakieś 2 tygodnie z hakiem, a następne 20% zajęło grubo ponad miesiąc o_O Nie jestem z modelu zadowolony, jest jeszcze dużo rzeczy które chciałbym z nim zrobić ale nie mam ani czasu ani sił + ten bicz przeszkadza w malowaniu jak diabli no i klasycznie farba ściera się z każdego fragmentu modelu jaki choćby musnę. Postanowiłem dodać odrobinę innowacji i starałem się wymalować mu pancerz na brąz/miedź, dumny z efektu nie jestem ale lepiej wymalować go już nie umiałem. Ogólnie czuje się nim zamęczony i mam nadzieję ,że klientowi się spodoba taki jaki jest 
A teraz śmiało możecie sobie poużywać na moim modelu
Click to see full-sized image
Jak ktoś ma ochotę to może oczywiście ocenić na cmonie: https://www.coolminiornot.com/281446
A teraz śmiało możecie sobie poużywać na moim modelu
Click to see full-sized imageJak ktoś ma ochotę to może oczywiście ocenić na cmonie: https://www.coolminiornot.com/281446
pierwsza mysl jaka mi przychodzi do głowy patrząc na Twoja figurke, to ze jest taki jakiś maślany.
Brakuje mi głębszych cieni oraz zaakcentowania niektórych elementów, np. sztylet i brak obkrawędziowania.
Generalnie figurka bardzo ładna, ale widać, że to ona zmęczyła Ciebie a nia Ty ją.
Generalnie wszyscy wiedzą, że stać Cie na wiecej, no ale jesli to zamówienie dla klienta, to wybaczam
Twoje najdłuższe malowanie figurki kwalifikuje się do mojego najkrótszego ;P
Brakuje mi głębszych cieni oraz zaakcentowania niektórych elementów, np. sztylet i brak obkrawędziowania.
Generalnie figurka bardzo ładna, ale widać, że to ona zmęczyła Ciebie a nia Ty ją.
Generalnie wszyscy wiedzą, że stać Cie na wiecej, no ale jesli to zamówienie dla klienta, to wybaczam
Twoje najdłuższe malowanie figurki kwalifikuje się do mojego najkrótszego ;P
Tak, trochę mdło jest, bez tego blasku, do którego nas przyzwyczaił FlameonRentall wrote:Brakuje mi głębszych cieni oraz zaakcentowania niektórych elementów, np. sztylet i brak obkrawędziowania.
A jeśli chodzi o moją opinię: ruda z patyną nie pasują mi tu w ogóle na pancerzu. Jeszcze rdza na takiej żywej czerwieni, powiedziałbym nawet, że ciemnopomarańczowej szmacie. Odstają stylem i nie gra mi to na modelu. Efekt sam w sobie zły nie jest, ale nie tutaj. Poza tym patyna jest tam pacnięta od niechcenia, a przynajmniej takie wrażenie sprawia. Cały model jest pomalowany jak gdyby tylko średnimi tonami do krawędzi do krawędzi skali
Najbardziej spodobaly mi sie ...
Podstawka (od razu pytanko ... to zielone to jakas gabka imitujaca mech ? ).
Fioletowe ogonki
Na minus niestety eksperyment z miedzianym pancerzem
O ile jeszcze sama miedz bylaby okej ,to te dodatki z niebieskiego ... no jakos mi nie pasza i troche psuja efekt 
Podstawka (od razu pytanko ... to zielone to jakas gabka imitujaca mech ? ).
Fioletowe ogonki
Na minus niestety eksperyment z miedzianym pancerzem

Przemalowuję mu tą zbroję jednak, mam nadzieję ,że do końca tygodnia pojawi się jakiś pochmurny dzień żebym mógł jeszcze zrobić fotki 
A dziękuję, przemalowałem go jednakże na bardziej normalne kolory, tyle ,że nie miałem czasu wrzucić
tu jest link jakby co: https://www.coolminiornot.com/281577
Ps. Miałem nadzieję ,że to będzie ostatni skaven a tu jeszcze ze dwa się szykują
Ps. Miałem nadzieję ,że to będzie ostatni skaven a tu jeszcze ze dwa się szykują