[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Slawola (06.03.11 - Żabba nr 2 i podstawki
troche za jednolite jak dla mnie, ale to nie zmienia faktu, ze ladnie
Sławolu wyedytuj temat
(data itp itd)
Co do dzialka to podoba mi sie - choc preferowalbym bardziej czyste malowanie jednak
.
Co do dzialka to podoba mi sie - choc preferowalbym bardziej czyste malowanie jednak
A, faktycznie, zaraz poprawię nagłówek, dzięki! 
No to jeszcze miało być tym "starszym Sławolem" malowane, więc musiało pasować do działka
No to jeszcze miało być tym "starszym Sławolem" malowane, więc musiało pasować do działka
Re: [PL] Warsztat Slawola (23.05.11 - AA Turret Platform).
Rzeczywiście - starszy Slawol
Fajnie, modelarsko. Ale jednak cały ten (udany i fajny) brudzing można utrzymać zwiększając trochę kontrast pracy. Bo teraz jakoś się to trochę zlewa.
To dawaj te następne prace
Fajnie, modelarsko. Ale jednak cały ten (udany i fajny) brudzing można utrzymać zwiększając trochę kontrast pracy. Bo teraz jakoś się to trochę zlewa.
To dawaj te następne prace
Zgadzam się z Rentallem. Od siebie dodam,że mógłbyś nieco bardziej to działko wykontrastowaćRentall wrote:troche za jednolite jak dla mnie, ale to nie zmienia faktu, ze ladnie

Re: [PL] Warsztat Slawola (23.05.11 - AA Turret Platform).
Ekhu, ekhu... Ile pajęczyn...
No to macie małego snejk pika przed moimi fotkami. Te robił Mahoń na Hussarze (dzięki!) i wrzucam, żeby Wam pokazać, z czym startowałem
Obie prace uważam za całkiem udane, choć wiem, co i jak mógłbym zrobić lepiej. Mimo wszystko jestem z nich zadowolony i wiele rzeczy wyszło mi dokładnie tak, jak chciałem.
Niedługo zrobię więcej fotek i wtedy napiszę więcej o malowaniu i samych modelach (w sumie to o Wujku tylko parę słów, bo żołnierz ma już recenzję). Tak, wiem, że niedawno pisałem recenzję modelu z VP, ale już wtedy był w stadium malowania
Click to see full-sized image
No to macie małego snejk pika przed moimi fotkami. Te robił Mahoń na Hussarze (dzięki!) i wrzucam, żeby Wam pokazać, z czym startowałem
Obie prace uważam za całkiem udane, choć wiem, co i jak mógłbym zrobić lepiej. Mimo wszystko jestem z nich zadowolony i wiele rzeczy wyszło mi dokładnie tak, jak chciałem.
Niedługo zrobię więcej fotek i wtedy napiszę więcej o malowaniu i samych modelach (w sumie to o Wujku tylko parę słów, bo żołnierz ma już recenzję). Tak, wiem, że niedawno pisałem recenzję modelu z VP, ale już wtedy był w stadium malowania
Click to see full-sized imageRe: [PL] Nora Sławola (27.10.11 - Pan Heniu i Full Metal Jac
o dioramce nic nie powiem na żywo widziałem słabo ..
natomiast wujcio Meat to inna bajka - najlepsza jest podstawka a najsłabsza skóra
na skórze brak tego co jest na większości modelu - światła
jest ono ale zasłabo w porównaniu do tego jak namalowałeś je na fartóchu czy butelce , kaloszkach czy nawet twarzy .. w zasadzie twarz wygląda jak byś malował całkiem odzielnie od ciała ..
tak czy sak zazdroszczę ci modelu bo to bardzo fajny ludek - gdzie to można kupić ??
a jeśli chcesz być pojechany to poproś Namlessa zakładam że zrobi to z radością
- on oglądał twoje prace pod lampa 
natomiast wujcio Meat to inna bajka - najlepsza jest podstawka a najsłabsza skóra
na skórze brak tego co jest na większości modelu - światła
jest ono ale zasłabo w porównaniu do tego jak namalowałeś je na fartóchu czy butelce , kaloszkach czy nawet twarzy .. w zasadzie twarz wygląda jak byś malował całkiem odzielnie od ciała ..
tak czy sak zazdroszczę ci modelu bo to bardzo fajny ludek - gdzie to można kupić ??
a jeśli chcesz być pojechany to poproś Namlessa zakładam że zrobi to z radością
Re: [PL] Nora Sławola (27.10.11 - Pan Heniu i Full Metal Jac
Maru wrote:natomiast wujcio Meat to inna bajka - najlepsza jest podstawka a najsłabsza skóra
A ja tak się cieszyłem z tej skóry...
Maru wrote:w zasadzie twarz wygląda jak byś malował całkiem odzielnie od ciała ..
Tak było, bo głowa jest doklejana
Maru wrote:tak czy sak zazdroszczę ci modelu bo to bardzo fajny ludek - gdzie to można kupić ??
Kozacki jest, fakt
A model zdobyłem dzięki pomocy Illusionripa, On mi zamówił i sprowadził, bo ja po francusku... Jakieś 120zł z przesyłką do Polski, z czego połowa ceny to sama przesyłka
Jakby to kuźwa ode mnie zależało!Maru wrote:a jeśli chcesz być pojechany
Wiem. I nie muszę prosić, sam tu przyjdzieMaru wrote:to poproś Namlessa zakładam że zrobi to z radością
mrocznie .............. Jakieś 120zł z przesyłką do Polski, z czego połowa ceny to sama przesyłka
co oni ci to wysłali lotniczym na około globu ?? tyle to kosztowała wysyłka do Australii ...
a no widzisz jak byś po doklejeniu - wyrównał poziom skóry do tego na głowie (światła i kontrasty) to judek nabrał by od razu spójności .. ba nawet jak byś wyrównał głowe do dekoltu że niby opalił sie na koszulkę by to wyglądało lepiej a tak ma wyraźne strefy podziału .. na których nawet światło pada inaczej ..Tak było, bo głowa jest doklejana
Oba modele klasa i bardzo mi sie podobaly! Na pewno beda fajnie wygladaly na poleczce 
Bardziej podoba mi sie wujek - fajna figurka 'z jajem'
Na duzy plus zaliczylbym fartuch, podstawke no i pile (napis STIHL jest rewelacyjny!). Co do skory to mam takie samo zdanie jak Maru, chociaz na zdjeciach wydaje mi sie ze wyglada lepiej niz w rzeczywistosci.
Amerykaniec - tutaj wydaje mi sie, ze znowu skora jest najslabszym elementem. Tak samo troche zlewa mi sie mundur ze skrzynkami. Pytanie tylko czy sedziowie szukali w twojej pracy poprawnosci historycznej
Reszta bardzo mi sie podoba. Takie drobne detale jak antenka od radia, paczka malboro, karty, puszka coli to smaczki ktore nadaja charakter dioramie 
Bardziej podoba mi sie wujek - fajna figurka 'z jajem'
Amerykaniec - tutaj wydaje mi sie, ze znowu skora jest najslabszym elementem. Tak samo troche zlewa mi sie mundur ze skrzynkami. Pytanie tylko czy sedziowie szukali w twojej pracy poprawnosci historycznej
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22