[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Gildor

Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM

Post by Gildor »

czlowiek.morze wrote:
Flameon wrote:niestety allegrowicze w przeciwieństwie do kolegów z Ebaya nie płacą więcej za fajnie pomalowany model ;)
i tutaj jest pole do szerokiej dyskusji, najlepiej od razu utworzyc osobny watek ;)
Ano, ale jakby Bohun sprzedał pomalowanego figsa za 150zł to bym kupił :deal:
Odnośnie samego allegro, ostatnio sprzedałem pomalowanego elfa za 9 dyszek. Banner, plastikowy wart jakieś 15-20zł. Także niekiedy się da, zależy od nastroju kupujących :wink:
Image
Czuprynsky

Post by Czuprynsky »

Gildor wrote: ...ostatnio sprzedałem pomalowanego elfa za 9 dyszek. Banner, plastikowy wart jakieś 15-20zł. Także niekiedy się da, zależy od nastroju kupujących :wink:
To naciągactwo! To oszustwo! To wprowadzanie w błąd kupującego i wykorzystywanie jego niewiedzy i naiwności! To...

Kulfa, zaraz sam siądę, zrobię foty i wrzucę na Alledrogo swoje wypociny ;P
Flameon

Post by Flameon »

Gildor wrote:
czlowiek.morze wrote:
Flameon wrote:niestety allegrowicze w przeciwieństwie do kolegów z Ebaya nie płacą więcej za fajnie pomalowany model ;)
i tutaj jest pole do szerokiej dyskusji, najlepiej od razu utworzyc osobny watek ;)
Ano, ale jakby Bohun sprzedał pomalowanego figsa za 150zł to bym kupił :deal:
Odnośnie samego allegro, ostatnio sprzedałem pomalowanego elfa za 9 dyszek. Banner, plastikowy wart jakieś 15-20zł. Także niekiedy się da, zależy od nastroju kupujących :wink:
70zł zysku na czysto to według ciebie dużo? Jeśli tak to spoko ale mnie rachunek za CO + internet tyle kosztuje więc taki zarobek nieszczególnie mnie rusza ;) No ale jak się mieszka z rodzicami to to jest kasa na "przepuszczenie" to w sumie spoko, sam się kiedyś z takiej kasy cieszyłem, ale mimo wszystko proponowałbym zostać przy wystawianiu na Ebayu ;)
KeraM

Post by KeraM »

Flameon wrote:proponowałbym zostać przy wystawianiu na Ebayu

No oczywiście,że tak Flam!

A pieniądze z klaldora i innych figurek przeznaczam na kupno areo i kompresora.Już czas najwyższy spróbować tej tajemniczej zabawki. :mrgreen:

Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Flameon wrote:
Gildor wrote: Ano, ale jakby Bohun sprzedał pomalowanego figsa za 150zł to bym kupił :deal:
70zł zysku na czysto to według ciebie dużo? Jeśli tak to spoko ale mnie rachunek za CO + internet tyle kosztuje więc taki zarobek nieszczególnie mnie rusza ;) No ale jak się mieszka z rodzicami to to jest kasa na "przepuszczenie" to w sumie spoko, sam się kiedyś z takiej kasy cieszyłem, ale mimo wszystko proponowałbym zostać przy wystawianiu na Ebayu ;)
Wydaje mi sie, za sama informacja ile kto zarobil na modelu bez podania czasu, jaki sie nad modelem spedzilo, jest malo mowiaca :wink:
Jezeli zajelo mu to 2 godziny, to wydaje mi sie ze calkiem niezle! 2 godziny i juz rachunek za internet zaplacony, kolejne 2 godzinki i CO z glowy 8) W ciagu calego dnia moglbys miesieczne rachunki zaplacic :mrgreen:
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Flameon

Post by Flameon »

No w sumie, jak szybko malował to faktycznie mogło być całkiem opłacalne ;)
Gildor

Post by Gildor »

No wszystko spoko tylko my tu nie gadamy o zarobku ogólnym tylko zarobku z allegro.
Nie wmówicie mi,że 7 dych na czysto za singla z allegro to nie jest dużo :mrgreen:
No i nigdy nie przeliczałem niczego na rachunki, do końca liceum nie będę musiał tego robić :dance:
Ludzika malowałem jakieś 7-8h. Czyli wychodzi mniej więcej 7zetka za godzinkę. Więcej niż na kasie i w drukarni przy przenoszeniu makulatury :wink:
Dla jednych to może być dużo, dla innych mało, dla mnie wystarczająco aby pozbyć się zbędnego figsa :D
Image
KeraM

Post by KeraM »

Hej,

Mam pytanie zna ktoś z was stronę internetową/sklep internetowy ze sztucznymi paprociami i innymi roślinami tropikalnymi?

Pozdrawiam,
KeraM
KeraM

Post by KeraM »

Początek podstawki do Wurrzag'a (kiedy będę miał aparat cyknę lepsze i z edytuje tego posta):
Image
Image

Pozdrawiam,
KeraM
Marta

Post by Marta »

KeraM wrote:Hej,

Mam pytanie zna ktoś z was stronę internetową/sklep internetowy ze sztucznymi paprociami i innymi roślinami tropikalnymi?

Pozdrawiam,
KeraM

Jest tego cala masa, serio serio. Pogooglaj sobie 'etched brass' albo 'elementy fototrawione', powinno dac Ci w pierwszym rzedzie wyniki z pl. Ja moge ze swojej strony dodac takie linki (chociaz pewnie ceny i koszty przesylki Cie nie zachwyca):

https://www.hasslefreeminiatures.co.uk/r ... bcat_id=23
https://www.scalelink.co.uk/acatalog/Sca ... liage.html
https://www.scalelink.co.uk/acatalog/Fol ... ge_HO.html
https://www.antenocitisworkshop.com/warg ... brass.html

no chyba ze chcesz probowac swoich sil z roslinkami plastikowymi - to wtedy polecam sklepy zoologiczne;p

peace
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply