[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
Toporki- szczyt kozactwa
Wow! Naprawdę fajne! Możesz się podzielić przepisem jak robisz taki metal?
przepis bardzo prosty:
baza: chaos black + hawk turquoise i rozjasniac to bialym (teraz mam faze na uzywanie astronomican grey zamiast bialego, taki prawie bialy szary z fundacyjnych farbek GW, roznica w porownaniu do rozjasniania bialym minimalna, tak mi sie jakos lepiej maluje)
przyciemnianie czarnym
baza: chaos black + hawk turquoise i rozjasniac to bialym (teraz mam faze na uzywanie astronomican grey zamiast bialego, taki prawie bialy szary z fundacyjnych farbek GW, roznica w porownaniu do rozjasniania bialym minimalna, tak mi sie jakos lepiej maluje)
przyciemnianie czarnym
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
koljene tt, ktore przewyzsza moje najlepsze prace...
Ladny, czysty, rzucil mi sie woczy zielony plomien, ktory jest plaski. porownujac do swidra, dzien do nocy
Ladny, czysty, rzucil mi sie woczy zielony plomien, ktory jest plaski. porownujac do swidra, dzien do nocy
Cześć, Olek!
Bardzo dobra robota jak dla mnie Tylko ta podstawka jest strasznie lipna...
Bardzo dobra robota jak dla mnie Tylko ta podstawka jest strasznie lipna...
Fajna czysta praca. Zgadzam sie z Rentall'em na temat plomienia. Mi tez od razu rzucilo sie to w oczy. Taki drobny element ze jeszcze poswiecilbym mu 15 min
Podstawka zdecydowanie nie jest jakas szalowa, ale za to nie odciaga wzroku od modelu...
Podstawka zdecydowanie nie jest jakas szalowa, ale za to nie odciaga wzroku od modelu...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
zgadzam się ładny tt a co do podstawki to pewnie ma pasować do armii
klient zadowolony, ja tez zadowolony ze to skonczylem - nigdy wiecej kupowatych abominacji
kolejny termos
Click to see full-sized image
kolejny termos
Click to see full-sized image
Strsznie odpustowa kolorystyka. Jakoś specjalnie mi się nie podoba, a nie mogę przestać na niego patrzyć...