Emeryt świetny, czołg świetny, choć brakuje mi gdzieniegdzie większej ilości oznaczeń bądź płyt pancerza w innym trochę kolorze.
Za "Medica" masz wielkie brawa ode mnie i gratulacje!

Świetna robota i w pełni zasłużone podium.
Pozwolę sobie na spam-komentarz, bo może Ci się przyda na przyszłość taka ocena "z boku"

Nie traktuj tego oczywiście jako próbę faworyzowania zwycięskiej pracy
Mini z I miejsca jest rewelacyjny. Mały, skromny piździk, bez bajerów, ale dobrze wykonany i wyeksponowany, z klimatem i pomysłem. Głównym tematem jest samochód, a nie to, co się wokół niego dzieje. On sam jest tematem i pomysłem, bez dodatkowej otoczki, którą Ty umieściłeś w swojej pracy. Gdybym ja to oceniał i był sędzią, to na pewno wziąłbym pod uwagę tytuł pracy "Survivor" i sam model samochodu - w końcu mini cooper (ten model samochodu akurat, bo są nowsze produkcje oczywiście) to jedna z ikon światowej motoryzacji, wyprodukowany pierwszy raz chyba w okolicach lat '60-tych. Nawet Jaś Fasola takim pomykał

Stare jak świat autko i do tego "Ocalały" jako relikt przeszłości, wciąż na chodzie i w dobrym stanie! Małe autko, które przeżyło mercedesy i inne audi. Dla mnie dobór modelu i nazwy pracy są bardzo wymowne. Podobnie było bodajże w II części "Mad Maxa", była tam scena z "osadnikami", którzy mieli dostęp do ropy - byli pełni podziwu, że Gibson posiada ostatni samochód z silnikiem V8, jaki pozostał. Tak bym sobie skojarzył tego mini z klimatem "Mad Maxa". A czasy postapokaliptyczne to pewnie okolice 2020 roku, bo przecież dużo filmów z tamtych czasów ma takie daty: akcja w kosmosie, czy gdzieś indziej i rok 2015 itp. Co prawda wtedy, gdy te filmy były robione, można tak było myśleć

Dzisiaj rzeczywistość jaka jest - wiemy już, więc niektóre filmy ze "starą datą" niedługo będą nieaktualne
Ale wracając do tematu: Twój lancer to jednak auto jeszcze nowoczesne bardzo, więc tutaj chyba u mnie przeważyłaby historia opowiedziana w pracy z mini, niż z Twoim lancerem. Bo technicznie toby się Twój speeder z tym pudełkiem ostro tłukł i miałbym zgryz, którego wybrać na zwycięzcę i prawdopodobnie w końcu Twoja praca by wygrała pod tym kątem

Na żywo na pewno wszystko wygląda jeszcze lepiej.
No. Ale tak ogólnie to wykonałeś kawał świetnej roboty i gratuluję Ci jeszcze raz! A nagroda bogata, taki karton to w huk kasy na materiały modelarskie

Zakupy na najbliższe miesiące masz chyba z głowy
Trzecie miejsce też z pomysłem i świetną prezentacją.
Post Slavolum
W ogóle konkurencja była ostra, pooglądałem sobie galerię i masakra, co ludzie porobili! Kiedyś mi chodziło po głowie zrobienie czegoś takiego zresztą, zawsze mam podobne napady, jak obejrzę jakiś film

W końcu jak byłem małym dzieciakiem, to pierwszy model samolotu kupiłem po obejrzeniu "Top Gun" na VHS jeszcze i tak to się wszystko u mnie zaczęło z tym modelarstwem
Podobał mi się też ten czarny, zniszczony mustang z czerwonymi symbolami Jolly Roger na karoserii i napisem "PURSUIT" na tyle (pojazd pościgowy, jak w filmie, ale brakowało mu podstawki...), no i ciężarówka z wybitymi szybami z przodu.