Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Wcale nie nudne. Wiecej takich
Czerwien rewelacja, bron ma za slabe cienie (wyszedl szary plastikowy) i przetarl bym ja jeszcze jakims niebieskim typu space wolf's grey zeby nabrala ciekawszego koloru. Albo czerwonym, zeby zasymulowac odbijanie sie pancerza, jesli chcesz zeby byla blyszczaca.
Ale to tylko takie marudzenie, bardzo fajne figurki.
Wiem, że szczurki wyszły już z mody (obecnie na topie są umarlaki z Egiptu ), ale mimo wszystko pomalowałem 2 jegomościów na eBaya. Przy okazji nieco poćwiczyłem NMM (znowu za małe kontrasty ) i zawsze to miła odmiana od marinsów
podoba mi sie - zielony płomień (czy co to tam jest)
niektóre czerwienie
czystość malowania
natomiast "Jerzykowy" kontrast robi z nich zabawki z jajek z niespodzianka - niestety
rozłożenie światła na nieczerwonych elementach kuleje bardzo
jak ty to robisz że czerwony ma dobrze położone światło (w większości) a reszta to wolna amerykanka ??
jedyne rozwiązane jakie widzę dla ciebie to pomalować model na czarno biało - to doskonałe ćwiczenie na światło i kontrast ... bo jak na razie masz wszystko co potrzebne by to wyglądało efektowne ale gubisz sie w kolorach - dlatego proponuje skale jasności i kontrastu czyli czerń bi biel co bu odrzucić przeszkadzające ci kolory
Zgodzę się z Maru jeśli chodzi o zabawkowość. Brakuje mi jakoś klimatu skavenów bo modele są za bardzo kolorowe czego akurat przy tych modelach bym unikał. Jak już Maru wspominał wypadało by zwiększyć kontrast na NMM'ie i ja bym odszedł trochę od tego niebieskiego przy elementach które mają być srebrnym NMM'em tak więc możesz zacząć np od jakiegoś ciemnego koloru ala Charadon Granite i potem przejść na szary i aż do białego. Po drodze możesz dodać trochę niebieskiego aby nie wyszło za szaro i powinno być dobrze. Jeśli chodzi o złoty to powinieneś zrobić głębsze cienie i mocniejsze rozjaśnienia. Już kiedyś ktoś na tym forum pisał mi że robiłem podobne rzeczy i że na złotym NMM czystego Snakebite Lether nie powinno być za wiele.
Za to sama skóra, czerwienie i zielone płomienie bardzo fajne