Ciekawe , płaszcze wyglądają realistycznie .Będziesz robił jakąś sceniczną podstawkę pod całą kompanię ?
Pozdrawiam
[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria qc
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
-
quidamcorvus
Tak, podobnie jak pod pozostałe kompanie. Muszę tylko znaleźć wystarczająco wysokie pudełko by powóz się zmieścił.Wojto wrote:Ciekawe , płaszcze wyglądają realistycznie .Będziesz robił jakąś sceniczną podstawkę pod całą kompanię ?
płaszcze wyszły nieźle, ale nijak mi ten kolor nie pasuje do reszty...
-
quidamcorvus
Zakończyłem kolejny etap malowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu.
* Pieczęcie: podstawa Red Gore, rozjaśnienie Blood Red, przyciemnienie Mechrite Red. Wash Baal Red i Devlan Mud.
* Pergaminy: podstawa Graveyard Earth, Tallarn Flesh, rozjaśniane Astronomican Grey, Wash Gryphon Sephia i Devlan Mud. Napisy Regal Blue+Chaos Black.
* Wieńce laurowe: podstawa Iosan Green (P3), rozjaśniane Goblin Green i Rotting Flesh. Wash Thraka Green i Devlan Mud.
* Kości & czaszki: podstawa Jack Bone (P3), rozjaśniane Bleached Bone i Skull White. Wash Gryphone Sephia i Devlan Mud.
Pierwsze zdjęcie robione z lampą, drugie bez. Eksperyment z nowym tłem.
Click to see full-sized image
Więcej zdjęć na BLOGU.
* Pieczęcie: podstawa Red Gore, rozjaśnienie Blood Red, przyciemnienie Mechrite Red. Wash Baal Red i Devlan Mud.
* Pergaminy: podstawa Graveyard Earth, Tallarn Flesh, rozjaśniane Astronomican Grey, Wash Gryphon Sephia i Devlan Mud. Napisy Regal Blue+Chaos Black.
* Wieńce laurowe: podstawa Iosan Green (P3), rozjaśniane Goblin Green i Rotting Flesh. Wash Thraka Green i Devlan Mud.
* Kości & czaszki: podstawa Jack Bone (P3), rozjaśniane Bleached Bone i Skull White. Wash Gryphone Sephia i Devlan Mud.
Pierwsze zdjęcie robione z lampą, drugie bez. Eksperyment z nowym tłem.
Click to see full-sized imageWięcej zdjęć na BLOGU.
Jak to przeczytałem aż ciarki mnie przeszły po plecach.... Ja (i paru znajomych modelarzy) zaprzestałem współpracy z firmą Humbrol zwłaszcza z ich lakierami bezbarwnymi. Matowy nie jest matowy, błyszczący ma średnią konsystencję.Całość zabezpieczona bezbarwnym lakierem Humbrola - tym razem jednak dzięki dodaniu rozpuszczalnika nie świeci się tak jak na Najemnych Ostrzach.
Zarówno błyszczący, satynowy i matowy mają baaaardzo brzydką tendencję do żółknięcia po jakimś czasie. Ale to dopiero widać po pół roku powiedzmy, kiedy patrzysz na model a on ma jakiś inny kolor i nie da się tego doczyścić
Z czystym sumieniem za to mogę polecić lakier ArmyPaintera matowy... jest 100% matowy i nie żółknie
-
quidamcorvus
Ctan zależy jest jeszcze lakier Humbrola nie żółknący
Jak na razie praca nad tymi modelami idzie Ci bardzo dobrze .Elita fajnie się wyróżnia , barwami i szczegółami upersonifikowałeś te modele .Czekam już na skończone modele na scenicznej podstawcę .
Pozdrawiam
Jak na razie praca nad tymi modelami idzie Ci bardzo dobrze .Elita fajnie się wyróżnia , barwami i szczegółami upersonifikowałeś te modele .Czekam już na skończone modele na scenicznej podstawcę .
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Lakier w puchach ma właśnie takie właściwości jakie opisuje Ctan. Natomiast lakier w szklanych słoiczkach jest ok.
Na razie figurki prezentują się bardzo dobrze. Jeśli planujesz pomalować na taki poziom całą armię to będzie to jedna z ładniejszych armii. Jedyne co mi się nie podoba to kontrasty- przydałyby się bardziej odważne.
Czekam na fotki tak pomalowanej całej armii.
Pozdrawiam
Na razie figurki prezentują się bardzo dobrze. Jeśli planujesz pomalować na taki poziom całą armię to będzie to jedna z ładniejszych armii. Jedyne co mi się nie podoba to kontrasty- przydałyby się bardziej odważne.
Czekam na fotki tak pomalowanej całej armii.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
quidamcorvus
Skończyłem malowanie Żołnierzy z Reiklandu, pozostały do zrobienia podstawki.
Więcej zdjęć na BLOGU.
Więcej zdjęć na BLOGU.
Click to see full-sized image-
Nameless
- The Better Choice

swietne malowanie armijne, spojne, skontrastowane...
pewnie mozna by sie przyczepic kolorow czasem, a na zblizeniach pewnie znalezlibysmy jakies babole. ale na stol? rewelacja
pewnie mozna by sie przyczepic kolorow czasem, a na zblizeniach pewnie znalezlibysmy jakies babole. ale na stol? rewelacja