[PL] Pamperki Rentalla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
dzejendes

Re: [PL] pamperki Rentalla

Post by dzejendes »

Bardzo fajne sreberko na toporze i tym czymś na bokach lwa. Ale własnie lew....
Na początku myślałem że model jest jeszcze w produkcji i lwa będziesz domalowywał. Jest bardzo jednolity i nawet nie chodzi o cieniowanie na nim, po prostu śierść zwierząt rzadko jest wszczędzie jednolicie w jenym kolorze. Nawet jak na tabletop to bym mocno przyciemnił grzywę, nawet zwykłym brązowym waszem, dużo lepiej by się prezentował.
Rentall

Post by Rentall »

klient zyczy sobie grzywe jasniejsza niz reszta lwa, to tez taka mi wyszła. Nie chce sie usprawiedliwiac, ale na zywo reszta lwa nie zlewa się tak z grzywą i widac rozjasnienia i cienie. Ukłon w strone mojej nie umiejetnosci robienia zdjec, nie dałem rady zrobić lepszych, a szkoda bo troche przekłamuje, ale mimio wszystko jestem zadowolony i co najwazniejsze, klient takze :)
Wojto

Post by Wojto »

Podoba mi się kolorystyka .Nie podoba mi się za gruby lining i black lining .Przydałyby się jeszcze jakieś cienie na niebieskich tkaninach .Ogółem jak się przyjrzałem to jest to nawet ładny model .Jestem ciekawy jak Ci on wyjdzie .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

jesli mam byc szczery, to chyba wolalbym widziec cala praca pomalowana na poziom "lwa", bez tak wybijajacego sie NMM. ta roznica w jakosci tylko powoduje u mnie poczucie pracy nieukonczonej, a do tego pewnie odbior tych slabszych elementow jest jeszcze gorszy na skutek porownania z lepszymi.
Image
dzejendes

Post by dzejendes »

Rentall wrote:ale mimio wszystko jestem zadowolony i co najwazniejsze, klient takze :)
A nie to luzik, co kto lubi, "nasz klient nasz pan" ;)
Z fotografowaniem to doskonale cię rozumiem, też zauważyłem że mi gdzieś kolory znikają na fotkach.
Flameon

Post by Flameon »

Jak nie pociągniesz cieni w NMMie do prawie czerni to będzie wyglądać ja origami a nie metal, tak ,że radzę pogłębić cienie.
Rentall

Post by Rentall »

Dzieki za komentarze :)
Kiedy skoncze zamówienia dla klientów, pomaluje cos na wyzszy poziom i postaram sie bardziej ;) Wtedy bede liczył na konfrontacje z Wami równiez :)
Rentall

Post by Rentall »

Siemano ! zaczałam sie bawic z warrior priestem. Jest to moje drugie podejscie do tego modelu. Pierwszy był moja pierwsza figurką wystawioną na ebaj, chce sie z nim zmierzyć jeszcze raz i potem zestawić obie prace i porównac ze sobą i zastanowić się czy zrobiłem jakis postęp od tamtego czasu, czy tez nie.
Narazie zaczałem szate, co myslicie o takim malowaniu ?

[rimg]https://img508.imageshack.us/img508/6270/1002734r.jpg[/rimg]
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Łe, Panie! Ładna ta czerwień :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru