Witam wszystkich!
Nazywam się Marek.Mam 13 lat. Maluję zaledwie od jakiegoś roku,więc moje prace nie są zbytnio na dobrym poziomie.
Mam nadzieję,że uzyskam dużo pożytecznych rad na przyszłość.
Haldir's elves
Click to see full-sized image
Dark Eldar
(jutro dam większe fotki DE )
Pozdrawiam
KeraM
[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM
Last edited by KeraM on 7 Mar 2012, o 19:16, edited 5 times in total.
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM
witam na forum
jeśli malujesz dopiero od roku, to to są na prawdę niezłe prace
daj tylko znać jak ostro mamy się nad tobą pastwić i czekaj na reakcję
jeśli malujesz dopiero od roku, to to są na prawdę niezłe prace
daj tylko znać jak ostro mamy się nad tobą pastwić i czekaj na reakcję
O, cześć Keram.
Wrzuć coś innego
Bo te prace są średnio udane porównując do nie których wcześniejszych (minas chociażby).
Miło Cię tu widzieć.
Wrzuć coś innego
Bo te prace są średnio udane porównując do nie których wcześniejszych (minas chociażby).
Miło Cię tu widzieć.
yo witum
KeraM z ?? (pytam bo może załapiesz sie na jakieś warsztaty "on live" - dają 3x tyle co w sieci )
teraz tak na start zaczniemy (ja zacznę ) o robieniu szlaczków na płaszczach - u ciebie kreski
jeśli coś takiego robimy to by nam sie to nie rozjechało nie rozmyło i by w ogóle było widoczne bądz sie nie gryzło - strzelamy temu "lamówkę" z ciemniejszego koloru (początkującym proponuję czarny albo coś w tych okolicach) - bardzo cieniutka linja nad i pod tym "złotym" paskiem - która zamknie to złoto w "marginesie"
dobra zmęczony jestem niech ci ktoś napisze o black linkingu (łuk)
i o cienkich kreskach - DE - jak robić by były cienkie
a i jakie masz pędzelki (tak pytam .. ale to ułatwia nieraz dawanie porad )
KeraM z ?? (pytam bo może załapiesz sie na jakieś warsztaty "on live" - dają 3x tyle co w sieci )
teraz tak na start zaczniemy (ja zacznę ) o robieniu szlaczków na płaszczach - u ciebie kreski
jeśli coś takiego robimy to by nam sie to nie rozjechało nie rozmyło i by w ogóle było widoczne bądz sie nie gryzło - strzelamy temu "lamówkę" z ciemniejszego koloru (początkującym proponuję czarny albo coś w tych okolicach) - bardzo cieniutka linja nad i pod tym "złotym" paskiem - która zamknie to złoto w "marginesie"
dobra zmęczony jestem niech ci ktoś napisze o black linkingu (łuk)
i o cienkich kreskach - DE - jak robić by były cienkie
a i jakie masz pędzelki (tak pytam .. ale to ułatwia nieraz dawanie porad )
Hej:D
Ja bym powiedziała, że Ci się w zagłębieniach plaszcza cuś brzydkiego zrobiło... Za grubo farby chyba i popękała. Do tego przydałoby się popracować nad gładkością malowania i odpowiednią konsystencją farby.
Tak naprawdę, to myslę, że w wątku Epidiaresa o ćwiczeniach >>tu znajdziesz wszystkie potrzebne na starcie linki z poradami.
pzdr i powodzenia
m
Ja bym powiedziała, że Ci się w zagłębieniach plaszcza cuś brzydkiego zrobiło... Za grubo farby chyba i popękała. Do tego przydałoby się popracować nad gładkością malowania i odpowiednią konsystencją farby.
Tak naprawdę, to myslę, że w wątku Epidiaresa o ćwiczeniach >>tu znajdziesz wszystkie potrzebne na starcie linki z poradami.
pzdr i powodzenia
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Maluje pędzlami Citadel.Maru wrote:a i jakie masz pędzelki (tak pytam .. ale to ułatwia nieraz dawanie porad )
Z Wrocławia.Maru wrote:KeraM z ?? (pytam bo może załapiesz sie na jakieś warsztaty "on live" - dają 3x tyle co w sieci )
Dzisiaj zrobię zdjęcie Boromirowi. (twarz zrobiona,włosy, i pas)Gildor wrote:Bo te prace są średnio udane porównując do nie których wcześniejszych (minas chociażby).
Oooo Wroclaw! Pojawiasz sie w sklepie Bolter na Sokolniczej?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Głównie uczęszczam do Bardu,ale mogę iść do Boltera. W tym tygodniu niestety nie mogę ale może w następny piątek,sobotę pojawię się.
Zdjęcia Boromira zrobione:
Przypominam co jest zrobione: Twarz,pas, pas od tarczy. A no i czekam na krytyki.
Zdjęcia Boromira zrobione:
Przypominam co jest zrobione: Twarz,pas, pas od tarczy. A no i czekam na krytyki.
Mam pyt. Czy Canon PowerShot SX30 IS jest dobrym aparatem do robienia zdjęci figurką? czy polecacie inny aparat?
nooo, teraz to jest już porządnie!
malujesz schludnie, starannie, czysto, teraz pora na to, żeby było ciekawie:
twoja wersja jest po lewej, a zobacz fotki po prawej - przy zwiększonym kontraście twarz robi się bardziej wyrazista, ciekawsza. lepiej wyrzeźbiona.
nadal nie ośmieliłeś się wystarczająco w ostrzejszym światłocieniu.
więcej na ten temat: https://www.chestofcolors.com/forum/view ... 39#p106279
malujesz schludnie, starannie, czysto, teraz pora na to, żeby było ciekawie:
twoja wersja jest po lewej, a zobacz fotki po prawej - przy zwiększonym kontraście twarz robi się bardziej wyrazista, ciekawsza. lepiej wyrzeźbiona.
nadal nie ośmieliłeś się wystarczająco w ostrzejszym światłocieniu.
więcej na ten temat: https://www.chestofcolors.com/forum/view ... 39#p106279