[PL]Przemoszowe nowosci!

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
przemosz.

Re: [PL]Przemoszowe nowosci!

Post by przemosz. »

Co do harmonijkie to mistrzem ni ejestem ( ale podejrzewam zardzewieniem blaszek).
A co do malowania to moim celem nie byl realizm ale komiksowosc i kontrast.
BTW niech juz sie zacznie weekend!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Już go pomalował, no co za człowiek... :clap:

Super topór. Dodatki turkusowe to już chyba wizytówka Twoja i nieważne, co byś malował - zawsze je gdzieś upchniesz :)

Twarz wyszła bardzo fajnie, trzonek topora też. Te bandaże na nadgarstkach zrobiłbym w innym kolorze, bo się trochę ze skórą zlewają. Ale może to wina fotki też :) Z tyłu model ciekawie wygląda, zwłaszcza te szmaty.

A podstawka tym razem prostsza, jak widzę ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemosz.

Post by przemosz. »

A Wy pomalowiliscie cos przez swieta?? Urien Rakrath. pobierajacy probke do badan , malowany przy bardzo kiepskim oswietleniu i niesamowice szybko schnacej farbie:/ Tak czy siak ciesze sie ze podczas niesamowitej wyzerki moglem poswiecic kolejna nocke na malowanie :D
ImageClick to see full-sized image
Gildor

Post by Gildor »

Wygląda smakowicie ale fotki to jakieś wybitne nie są. W sumie to tors się zlewa na tym zdjęciu. Na dzień dzisiejszy bardzo podoba mi się to niebieskie coś, próbówka i meiczyk :)

Co do malowania to ja do wtorku skończę maga z iob =]
Można to chyba podpiąć pod świąteczne malowanie bo szkołe mam dopiero po nowym roku : D

Pozdrosy :)
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

A Wy pomalowiliscie cos przez swieta??

:roll: :whistle:

natomiast jeżeli chodzi o malowanie modelu to bardzo klimatyczne i ciekawe ale jedna rzecz mi sie bardzo nie podoba i jest nia plaszcz, wyglada jak by był na szybko kończony ;) ale metaliki rekompensują tą małą niedoskonałość :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
olekkkkk

Post by olekkkkk »

A mi sie wlasnie plaszcz podoba :P. Moze dlatego ze fota jakas taka ciemna i plaszcz przyciaga uwage.
Patrzac technicznie to chyba rozjasnienia powinny na plaszczu byc inaczej zrobione, ale kolory mi sie bardzo podobaja.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
przemosz.

Post by przemosz. »

WYdaje mi sie ze Irkuckowi chodzi o wewnetrzna strone.Bo ja patrzac na foto stwierdzam zbytnie rozjanienie wenetrznej srtrony plaszcza:/Moze to przemaluje?Zobaczymy:)
IRKUCK

Post by IRKUCK »

a dokładnie tą część po prawej stronie na pierwszym zdjęciu :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ołszit że tak powiem... to na pewno twoje malowanie??? w ogóle na to nie wygląda... turkusu jakoś tak mało :oops:

o ile fotki pozwalają coś powwiedzieć, to bardzo podoba mi się całość poza niesmacznymi oznakami luźnej defekacji po wewnętrznej stronie płaszcza. rozumiem, że może być mroczny, ale zaraz obleśny? ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

tak tak przemaluj wnętrze płaszcza :D
Bardzo fajne malowanie, rzeczywiście jak nie Twoje, ale zastanawiam się czy zdjęcie nie manipuluje efektem końcowym? Czy nie podciągnąłeś cienia przy obróbce i czy nie oświetliłeś modelu od góry?
Wolałabym, żeby to był efekt malowania a nie zdjęcia, bo mi się podoba.
-- Ańa

Image
Post Reply