Powaga w tym temacie skończyła się kilka stron temu heheSlawol wrote:Chciałem sobie zażartować, to mi porada wyszła
A jak próbuję być poważny, to się śmieją...
Bessęsu...
[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
jak go umieścisz w kaplicy to będzie wyglądał jak fikuśny Krucyfiks ... (nie to by już teraz nie nie był jakiś taki ukrzyżowany .. )
Hej.
Udało mi się wreszcie skończyć adonisa tak więc oto i fotki.
Click to see full-sized image
Sporo mógł bym jeszcze poprawiać ale nie traktowałem tego jak jakiejś pracy konkursowej tak więc oto i efekt. Trochę mi skrzydła nie poszły no ale jakoś się komponują hahah.
Jak wam się to widzi ??
P.S.
Skończyłem też projekt na wymianę ale zamieszczę zdjęcia jak dotrze do odbiorcy a wyśle go w poniedziałek.
Udało mi się wreszcie skończyć adonisa tak więc oto i fotki.
Click to see full-sized imageSporo mógł bym jeszcze poprawiać ale nie traktowałem tego jak jakiejś pracy konkursowej tak więc oto i efekt. Trochę mi skrzydła nie poszły no ale jakoś się komponują hahah.
Jak wam się to widzi ??
P.S.
Skończyłem też projekt na wymianę ale zamieszczę zdjęcia jak dotrze do odbiorcy a wyśle go w poniedziałek.
no złoty fajny , napisy na srajtaśmie (robione markerem
o centymetrowej końcówce
) (ostatnio jest moda na robienie pustych rolek )
ale miecz i skrzydła to jak z granitu "podejdz no wrogu imperium a przyłożę ci kamiennym tłuczkiem"
podstawka nie dominuje nad modelem a to raczej dobrze kiedy robimy model z podstawka a nie dioramę z ukrytym modelem
skupiłeś się chyba zanadto na złotym NMM a reszta ci "umknęła"
ale oguólne wrażenie przyjemne .. tylko trochę taki pomnikowy w ramach tych kamiennych skrzydeł i miecza i kielicha i naramienników
ale miecz i skrzydła to jak z granitu "podejdz no wrogu imperium a przyłożę ci kamiennym tłuczkiem"
podstawka nie dominuje nad modelem a to raczej dobrze kiedy robimy model z podstawka a nie dioramę z ukrytym modelem
ale oguólne wrażenie przyjemne .. tylko trochę taki pomnikowy w ramach tych kamiennych skrzydeł i miecza i kielicha i naramienników
Last edited by Maru on 18 Dec 2010, o 17:50, edited 1 time in total.
Też się w sumie zgadzam. Do nmm'u na skrzydłach źle podszedłem i w sumie wyszedł kamień no ale trzeba sabotować wojsko fałszywego imperatora aby im się miecze i skrzydła łatwiej kruszyły haha. Ogólnie podczas malowania tego modelu miałem miesięczną przerwę w malowaniu z powodu braku weny i przyznam że mogłem się bardziej przyłożyć ;p. A scrole kolego robione są szminką i dlatego takie grube a co adonisa na porządną pomadkę nie stać ??Maru wrote:no złoty fajny , napisy na srajtaśmie (robione markeremo centymetrowej końcówce
) (ostatnio jest moda na robienie pustych rolek )
ale ogólne wrażenie przyjemne .. tylko trochę taki pomnikowy w ramach tych kamiennych skrzydeł i miecza i kielicha i naramienników
złote metaliki są fajne ale srebrne trochę kuleją (szczególnie skrzydła
kolejne co boli to kamyki są niedopracowane 
podstawka ładna ogólnie model na plus
podstawka ładna ogólnie model na plus
-
Theotril
Moje odczucia są podobne. Złoty bardzo mi sie podoba
. Ale NMM na mieczu i aureolce juz nie za bardzo.
Ale patrząc na całości od razu rzuca się w oczy złoty, także model trzyma poziom.
Ale patrząc na całości od razu rzuca się w oczy złoty, także model trzyma poziom.
Nie napisze nic nowego 
Chłopacy już zaznaczyli co jest fajne, a co wymaga jeszcze pracy.
Złoty mi się podoba, chociaż ja bym dał jeszcze kilka białych kropek/pociągnięć. Jak np. na tych głównych bleakach złotego na skrzydłach,
na silniku z tyłu.. no i może gdzieś jeszcze, ale to w ramach własnych upodobań i personalizacji
Skrzydła kamienne mi nie przeszkadzają, ale miecz mogłeś pociągnąć innym kolorem i z większym kontrastem.
Teraz kolor jest ten sam co skrzydeł powoduje to, że trochę się zlewa i sugeruje, że to ten sam materiał - kamień. Pojechałbym też białą krechą na czubku miecza od strony światła i na dole przy rękojeści prawie tak samo jasnym przy wgłębieniu - też tam gdzie światło uderza.
Podstawka jest neutralna - z tych niewyróżniających się, ale jednocześnie nie przeszkadzających modelowi.
To co mi nie podchodzi totalnie, to napisy na scrollach. Lepiej jednak chyba je robić czarnym/szarym, czerwony źle im robi.
No i jak by były troszkę mniejsze, to też by pomogło
Ogólnie mi się podoba i dobry początek jak na złamanie "kryzysu artystycznego"
Chłopacy już zaznaczyli co jest fajne, a co wymaga jeszcze pracy.
Złoty mi się podoba, chociaż ja bym dał jeszcze kilka białych kropek/pociągnięć. Jak np. na tych głównych bleakach złotego na skrzydłach,
na silniku z tyłu.. no i może gdzieś jeszcze, ale to w ramach własnych upodobań i personalizacji
Skrzydła kamienne mi nie przeszkadzają, ale miecz mogłeś pociągnąć innym kolorem i z większym kontrastem.
Teraz kolor jest ten sam co skrzydeł powoduje to, że trochę się zlewa i sugeruje, że to ten sam materiał - kamień. Pojechałbym też białą krechą na czubku miecza od strony światła i na dole przy rękojeści prawie tak samo jasnym przy wgłębieniu - też tam gdzie światło uderza.
Podstawka jest neutralna - z tych niewyróżniających się, ale jednocześnie nie przeszkadzających modelowi.
To co mi nie podchodzi totalnie, to napisy na scrollach. Lepiej jednak chyba je robić czarnym/szarym, czerwony źle im robi.
No i jak by były troszkę mniejsze, to też by pomogło
Ogólnie mi się podoba i dobry początek jak na złamanie "kryzysu artystycznego"
Złoty jest super, problemem moim zdaniem jest to że skrzydła za bardzo zlewają się z mieczem. No ale to taką miałeś koncepcję, model jest bardzo udany 
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22