Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Dachówki wyciąłem z pudełek, które pozostały mi po figurkach i przykleiłem do listewek. Następnie całość pokryłem rozwodnionym wikolem wzmacniając konstrukcję.
Na ścianach zrobiłem pęknięcia - na zdjęciach słabo widoczne. Zdjęcia w szarości bo pstrokate dachówki zlewały się w kolorowy misz-masz.
Zdjęcia stołu. Panele są tak powycinane, że da się z nich złożyć różne kombinacje. A, że ułatwią odmierzanie odległości? Po latach grania większość z nas i tak nie ma problemu z oszacowaniem dystansu do 1"
Zawsze chciałem mieć takie bajeranckie makietki ale nigdy nie potrafiłem zrobić to w taki sposób. Teraz też nie umiem ale są cegiełki dla leniuszków. Ty tutaj widzę wszystko ręcznie cykasz, klasa
W kwestii makietowej niewielka aktualizacja. Ostatni dni zajęło mi zaktualizowanie zasad kompanii Krasnoludów do Warheim.
Pierwsze uliczki doczekały się wybrukowania - robota nudna i żmudna ale efekt całkiem porządny. Oczywiście przed uliczkami jeszcze sporo pracy, muszę pomyśleć nad jakąś "fugą", pomiędzy brukiem pojawią się mchy i porosty i całe sterty gruzu. Click to see full-sized image
Zawiesiłem szyld, choć na samym szyldzie kufel piwa (oznaczający gospodę) została dopiero zaznaczony markerem. Click to see full-sized image
chyba przestanę przegladać Twoja galerię bo mam wyrzuty sumienia że nie robię sobie terenów
a tak poważnie to naprawdę kawał dobrej roboty i chętnie zobaczę już gotowe makiety ! tak trzymaj