jak dla mnie Twoje prace sa naprawde dobre - no i dodatkowo dalo mi to do myslenia by moze zaczac sie bawic wlasnie aero ... akurat teraz mam troche luznych funduszy swiatecznych wiec czemuby nie sprobowac ...
O ile czlogi i pojazdy mozna malowac praktycznie w 100% aero o tyle teraz musisz pobawic sie troche pedzelkiem i dlaetgo czekan ma dalsze rezultaty tych prac - bardzo mnie ciekawi jak na tej porzadnej i solidnej bazie pojdzie ci malowanie. Bo odwaliles kawal dobrej roboty a teraz jak wyzej pisza detale musisz chlapiac pedzelkiem pozaznaczac niektore wglebienia. ja tak naprawde czekam na tego raptora bo jakos zawsze uwielbialem te figurki (po prostu sa cudowne ).
[PL] Warsztat theotrila
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat theotrila
Jaszczur jest super! Ależ kolorystyka mi się podoba. "Park Jurajski 8"
A to popiersie to naprawdę ma dobrą bazę do dopracowywania detali. Uważam, że pędzle nigdy nie znikną z warsztatu malarskiego, zawsze będą uzupełnieniem psikadła. A tutaj pięknie wycieniowaną twarz można wzbogacić o detale w postaci zacienionych miejsc przy zmarszczkach, przebarwień skóry, ran, krwi, samej "faktury" takiej starej skóry itp... Myślę, że przy oczach można by się jeszcze o tęczówki pokusić Dasz później może jakieś zbliżenie, żeby obgadać?
Najbardziej podobają mi się próbne plamki farby na hełmie
A to popiersie to naprawdę ma dobrą bazę do dopracowywania detali. Uważam, że pędzle nigdy nie znikną z warsztatu malarskiego, zawsze będą uzupełnieniem psikadła. A tutaj pięknie wycieniowaną twarz można wzbogacić o detale w postaci zacienionych miejsc przy zmarszczkach, przebarwień skóry, ran, krwi, samej "faktury" takiej starej skóry itp... Myślę, że przy oczach można by się jeszcze o tęczówki pokusić Dasz później może jakieś zbliżenie, żeby obgadać?
Najbardziej podobają mi się próbne plamki farby na hełmie
Kurcze a ja już hełm przemalowałemNajbardziej podobają mi się próbne plamki farby na hełmie
Dzięki za komentarze.
Kolejne zdjęcie dam jak skończe, albo prawie skończe.
OMG!!
Pojazd na dioramce to mistrzostwo świata. Z niecierpliwością oczekuję na finał.
Fajnie, że wróciłeś do raptora. Już wcześniej mi się podobał, no ale teraz to już masakra.
Podobnie jak reszta prac.
I tu pytanie: jak na tak małych powierzchniach osiągasz takie płynne przejścia? Jak trzeba manewrować aero aby na policzkach wikinga osiągnąć takie efekty?
Cuda!
Pozdrawiam!
Pojazd na dioramce to mistrzostwo świata. Z niecierpliwością oczekuję na finał.
Fajnie, że wróciłeś do raptora. Już wcześniej mi się podobał, no ale teraz to już masakra.
Podobnie jak reszta prac.
I tu pytanie: jak na tak małych powierzchniach osiągasz takie płynne przejścia? Jak trzeba manewrować aero aby na policzkach wikinga osiągnąć takie efekty?
Cuda!
Pozdrawiam!
Cold "Strobe Light Network"
@ Gazza
Nakładasz cienkie warstwy farby.Jak farba ma dobrą konsystencję to da radeI tu pytanie: jak na tak małych powierzchniach osiągasz takie płynne przejścia? Jak trzeba manewrować aero aby na policzkach wikinga osiągnąć takie efekty?
No no świetne modele , trochę mnie nie było a tu takie rzeczy .Bardzo mi się podoba twarz wikinga .Popieram pomysł zrobienia mu żyłek , osobiście na końcu lekko poprószył bym go śniegiem , wtedy wyglądałby jak rasowy "kozak"
Raprot jak na razie prezentuje się ciekawie , nic więcej nie można chyba na tym etapie powiedzieć .
Pozdrawiam
Raprot jak na razie prezentuje się ciekawie , nic więcej nie można chyba na tym etapie powiedzieć .
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
-
- Chest of Colors
oooo, a ja mam pytanie
masz moze jakis sprytny patent na czyszczenie dyszy aerografu? tzn poza rozcienczalnikiem i igla od aero?
masz moze jakis sprytny patent na czyszczenie dyszy aerografu? tzn poza rozcienczalnikiem i igla od aero?
Nie jestem może kompetentny do udzielania odpowiedzi w tym przypadku .Jednak zlinkuje taki poradnik może Ci się na coś przyda :
- https://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1515
Pozdrawiam
- https://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1515
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Ale chodzi o czyszczenie dyszy po skończonym malowaniu, czy w trakcie?
To też zależy jakich farb używasz.
Jeśli akryli to ja podczas malowania odsuwam igłe spustem do tyłu, i przecieram dysze patyczkiem zamoczonym w wamodzie. Jak widze ze farba zaczyna sie tam osadzać.
Stosuej też coś takiego ze po zmianie koloru wkładam aero do słoiczka z wodą , tak aby dysza była zanurzona i naciskam spust. Potem podnosze aero i resztki wody wypsikuje na ścierke czy papier.
A jak już skończe malwoanie to dysze czyszcze takimi szczoteczkami
Click to see full-sized image
Zdjęcie ze strony https://www.aerografy.com/
To też zależy jakich farb używasz.
Jeśli akryli to ja podczas malowania odsuwam igłe spustem do tyłu, i przecieram dysze patyczkiem zamoczonym w wamodzie. Jak widze ze farba zaczyna sie tam osadzać.
Stosuej też coś takiego ze po zmianie koloru wkładam aero do słoiczka z wodą , tak aby dysza była zanurzona i naciskam spust. Potem podnosze aero i resztki wody wypsikuje na ścierke czy papier.
A jak już skończe malwoanie to dysze czyszcze takimi szczoteczkami
Click to see full-sized image
Zdjęcie ze strony https://www.aerografy.com/
-
- Chest of Colors
chodzilo mi o szczoteczki: dusza jest strasznie drobna i nic co próbowałem nie przełazi przez nią
gdzie dostałes szczotki btw?
EDIT:
mam już
gdzie dostałes szczotki btw?
EDIT:
mam już