[PL]Przemoszowe nowosci!

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL]Przemoszowe nowosci!

Post by mahon »

... a wystarczyłoby całą raz czy dwa czerwonym tuszem przemalować.
tym niemniej całkiem świeżo. no i wreszcie nie NMM na tym ludku :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marta

Post by Marta »

Ehhh nie wiem Maru co ty zrobiles tej fotce ale ziarno jest fatalne. Figsa wyglada jakby byla spodkladowana bialym sprayem GW. Fuj i ohyda. A nie wierze ze Przemosz cos takiego popelnil. W ogole ostatnio mam jakies nieprzyjemne wrazenie, ze to forum fotograficzne a nie figsowe. Kazdy sie peka o jakosc fotek i fokle (nie bede paluchem wytykac kto nakreca ten klimat:P). Ja rozumiem ze fotki to jedyne medium, za pomoca ktorego mozemy pokazac swoje prace, ale bez przesady, co temat to porady fotograficzne.

peace.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja juz nic o fotkach nie pisze :pfff:
prawie... ;)

EDIT:

a nie, jednak pisalem:
czy malowales caly czas a teraz po prostu wrzucasz fotki?
;)
-- Mahoń

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Ehhh nie wiem Maru co ty zrobiles tej fotce ale ziarno jest fatalne.
no właśnie nic ...

to co dostałem składa się z szumu RGB i ziarna ... i w 1:1 to model wygląda jak wypiaskowany

więc na wersji większej to wygląda jak zemsta podkładu .... (no mogłem od szumić robiąc blura i takietam ale wtedy to juz był by zupełnie inny model :P)

ale przynajmniej widać tym razem kolory
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

O kurcze :bonk: Moze to wina slabej fotki wyjsciowej to ziarno ? A co do szmatki to na zywo tak brutalnie to nie wyglada hmmm.
No nic kiedys posiedze nad aparatem :D
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

fotk a wyjściowa jest nie doświetlona i efekt tego taki że tam gdzie nie doświetlone wyskakują szumy od razu
Image
Marta

Post by Marta »

Maru wrote:
Ehhh nie wiem Maru co ty zrobiles tej fotce ale ziarno jest fatalne.
no właśnie nic ...

to co dostałem składa się z szumu RGB i ziarna ... i w 1:1 to model wygląda jak wypiaskowany

więc na wersji większej to wygląda jak zemsta podkładu .... (no mogłem od szumić robiąc blura i takietam ale wtedy to juz był by zupełnie inny model :P)

ale przynajmniej widać tym razem kolory
To ja bym chyba nie ruszala tej foty. Bo co z tego, ze widac kolory jak jedyne co zauwazam to mega ziarno i fatalnie wyciete tlo? Fota umieszczona przez Przemosza zostawiala ze tak powiem pole dla wyobrazni, a twoja przerobka obnaza bezlitosnie bledy fotografii przy okazji sugerujac ze to bledy figsa. Moze jakbys zostawil to biale tlo i byloby na nim widac takie samo ziarno... Ale tak to mysle ze po prostu zrobiles modelowi duza krzywde, chociaz nie neguje, ze pewnie chciales dobrze.

A co do samej figsy.
Na chwile obecna widze tylko tyle, ze podoba mi sie blotko na podstawce i ogolnie jej kolor. Jakich farbek czy pigmentow uzyles Przemosz?
A sam ludek? Na fotce Przemosza podoba mi sie bardzo klata, bardzo fajnie rozjasniona do blysku, ale na tej poprawionej wyglada juz jak mocny przepal, wiec nie wiem:(

pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

prawde mowiac te ciemne ujecia mialy swoj mroczny i brudny urok. ciemny pancerz z blyskiem na klacie...
-- Mahoń

Image

Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

tu macie link do fotek które sam Przemosz zapodał
- niestety bez technik typu globalny blur - bym tego nie odszumił a wtedy to z modelu w 3 kolorach uzyskał bym piękne cieniowana .. .. nawet jak by takowy był w dry brushu

https://wyslijto.pl/plik/k7a3rh4atz269185
https://wyslijto.pl/plik/3z82g1xlac269185
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nameless wrote:ale co on ma na plecach - skarbonke?
BUAHAHAHAHAHA! :lolsign: Nie, to chlebak na kajzerki! :lol:
przemosz. wrote:O kurcze :bonk: Moze to wina slabej fotki wyjsciowej to ziarno ?
Być może :) Niedoświetlone foty to potem przy korekcji kasza - jak u mnie po konkursie na przykład ;)

A co do poprawionej fotki, to powiem więcej - ta bordowa szmatka między nogami wygląda tak, jakby to Maru ją malował, hihihihihi! :mrgreen:

No ale może o modelu coś...

Tak, jak Mahoń i Nameless napisali - w końcu coś z kajzerek bez NMM! I bardzo fajne to rozjaśnienie na pancerzu. Podoba mi się podstawka.

Dalej - no skrzydeł raczej nie ocenię, ale wygląda na to, że mogą mieć ciekawe przebarwienia. Tak samo nie wiem, co się dzieje między poszczególnymi "piórami", ale myślę, że linie zapuściłeś mocniejszym washem - patrząc na Twoje zdjęcia...

Niestety nie dałem rady wpaść na Ciebie w sklepie (raz byłem pod Twoją nieobecność na nieszczęście :bonk:), ale będę próbował w tym tygodniu jeszcze, więc proszę o przyniesienie modeli do obejrzenia :pray:

P.S.
Słuchaj, nie rzuciłeś czasem jakimś starym zegarem (np. kukułką) o ścianę, żeby sobie ulżyć? Bo widzę, że tryby wrzucasz na każdą podstawkę ostatnio :lol: Zostaw mi parę, to sobie wezmę!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply