[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by mr_Denial »

poczekaj jeszcze kótkę a będziesz mógł sobie kupić płytki z Minatutres Mentora
Mam u nich prenumeratę, więc prędzej czy później zobaczę ;) Niestety nie za taką "krótkę", bo chłopaki z MM trochę się ociągają z tym planem wydawniczym.
Wydają jedno DVD na 2/2,5 miesiąca, a Bogusz jest zaplanowany jako drugi w kolejce chyba.
Czyli przyjdzie nam poczekać na tego dredka nurglowego :( .

Ciekaw jestem jak chłopaki z MM zapanują nad taką gamą kolorystyczną i próbą metodycznych opisów co i jak.
Bo mają takie(ogólnie całkiem słuszne) zacięcie do próby wyjaśnienia wszystkiego w sposób przystępny "dla każdego", włącznie z początkującymi "mazakami",
co czasem się trochę mija z celem, bo materiał niektórych płyt powinien mieć inny target.
Widziałem jak się zmagali z Romanem, który używał masy kolorów, a jego proces to artystyczny chaos.
Ten koleś to totalny wariat ;)

No nic czekamy z niecierpliwością...
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Widziałem jak się zmagali z Romanem, który używał masy kolorów, a jego proces to artystyczny chaos.
Ten koleś to totalny wariat
Rat ogr (malował tego z maską gazową ) ?? czy Demon - taki zielony
Ciekaw jestem jak chłopaki z MM zapanują nad taką gamą kolorystyczną i próbą metodycznych opisów co i jak.
Rofl - Widziałem jak Bogusz na żywo tłumaczy .... :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: Camelson przy nim to profesor :roll:
będę musiał to obejrzeć :dance:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Bohun

Post by Bohun »

Maru wrote: Rat ogr (malował tego z maską gazową ) ?? czy Demon - taki zielony
Demon
Maru wrote: Rofl - Widziałem jak Bogusz na żywo tłumaczy .... :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: Camelson przy nim to profesor :roll:
będę musiał to obejrzeć :dance:
:lolsign: Dzięki :D Postaram się jakoś wytłumaczyć...
mr_Denial wrote:
poczekaj jeszcze kótkę a będziesz mógł sobie kupić płytki z Minatutres Mentora
Mam u nich prenumeratę, więc prędzej czy później zobaczę ;) Niestety nie za taką "krótkę", bo chłopaki z MM trochę się ociągają z tym planem wydawniczym.
Wydają jedno DVD na 2/2,5 miesiąca, a Bogusz jest zaplanowany jako drugi w kolejce chyba.
Czyli przyjdzie nam poczekać na tego dredka nurglowego :( .

Bo mają takie(ogólnie całkiem słuszne) zacięcie do próby wyjaśnienia wszystkiego w sposób przystępny "dla każdego", włącznie z początkującymi "mazakami",
co czasem się trochę mija z celem, bo materiał niektórych płyt powinien mieć inny target.
Ten koleś to totalny wariat ;)

No nic czekamy z niecierpliwością...
Z tego co wiem, to za MM stoi jeden gość, choć mogę się mylić. Tutorial kręcę w przyszłym tygodniu, ale na to kiedy będzie wydany to już wpływu nie mam.

Romain jest dużo bardziej chaotyczny. Moja metoda jest na ogół znacznie bardziej uporządkowana :D Zresztą zobaczycie sami 8)

Będę napewno kręcił 2 tutoriale, ale sam jeszcze nie mam pewności co będzie w tym drugim :roll: Jest kilka możliwości...
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Romain jest dużo bardziej chaotyczny. Moja metoda jest na ogół znacznie bardziej uporządkowana :D Zresztą zobaczycie sami 8)
Zobaczymy :twisted:
Zniosę wszystko, jak widziałem jak Roman kolor od highlightów wkładał w cienie, bo jakoś ... "bo tak" to nic mnie już nie zaskoczy :lol:
Będę napewno kręcił 2 tutoriale, ale sam jeszcze nie mam pewności co będzie w tym drugim :roll: Jest kilka możliwości...
Rozumiem, że masz już podpisany krucyfiks z MM na 2 sztuki.
Sam decydujesz co ma być w drugim czy masz narzucone ?
Bo jeśli masz jakiś wpływ na to, to wiesz..... charytatywnie chętnie podpowiemy co byśmy najbardziej chcieli zobaczyć :bonk:

Zdradzisz jakieś potencjalne typy ? :wink:
Bohun

Post by Bohun »

mr_Denial wrote: Rozumiem, że masz już podpisany krucyfiks z MM na 2 sztuki.

Sam decydujesz co ma być w drugim czy masz narzucone ?
Bo jeśli masz jakiś wpływ na to, to wiesz..... charytatywnie chętnie podpowiemy co byśmy najbardziej chcieli zobaczyć :bonk:

Zdradzisz jakieś potencjalne typy ? :wink:
Yhmmm, chyba cyrograf ? ;)

Rozmawiałem wstępnie na temat drugiego tutoriala. Będzie to albo weathering/battle damage, albo metaliki takie jak na ostatnim moim Orku na CMON: https://www.coolminiornot.com/261930
albo jeszcze coś innego. Ja bym najchętniej zrobił te metaliki, ale to nie do końca ode mnie zależy.
mr_Denial

Post by mr_Denial »

o lol, rzeczywiście robi to lekką różnicę, co innego myślałem,
a co innego napisałem :bonk: ... jakoś teraz taki wątek religijny był, obrońcy krzyża te sprawy, tak się mnie w mózgu ostało :lol:

No masz racje, te metaliki były by najciekawsze, bo weathering już był wałkowany,
battle damage w sumie też, co prawda nie taki jak twój, ale zawsze.
Metalików nikt do tej pory jakoś solidnie nie przedstawiał.

Zapewne tematem pracy będą figurki jedynej właściwej firmy,
które niosą ze sobą też pewne walory marketingowe ;)
Bohun

Post by Bohun »

mr_Denial wrote: Zapewne tematem pracy będą figurki jedynej właściwej firmy,
które niosą ze sobą też pewne walory marketingowe ;)
Strzał w dziesiątkę! Choć biorę ze sobą jednego starego metalowca Rackhama 8)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ech, życie nie rozpieszcza... jedyna właściwa firma... :roll:
tym niemniej czekam na relację z nagrań - a potem na rezultaty :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
mr_Denial

Post by mr_Denial »

"Starzy metalowcy" w dzisiejszych czasach nie otrzymują wystarczającej miłości :|

Trend niestety ciągle wyznaczją naolejkowani faceci w zapoconych zbrojach w armiach bez kobiet :roll:
Co prawda jest też jedna armia kobiet, ale z wyglądu jest równie męska co powyższa.

Podejrzewam, że nie pozwolą ci go pomazać. Chociażby dlatego, że firma "R" i te modele są martwe,
a Oni jednak będą chcieli żeby ludzie mogli malować/zakupić te same modele co w tutku ;|

Jednak walcz z komerchą, jak dziki borsuk! jak wściekły chomik! jak rozjuszona świnka morska! :banghead:
Postaraj przepchnąć się tego oldschoolowego Rackhamowca. Powiedz, że tutek będzie ciekawszy i będzie miał walory nostalgiczno-refleksyjne :wink:
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

albo olej Rakhama i pomaluj coś freekowego :) - np te modele z wielkimi głowami albo Soda pop te Super deformated gżdyle "super dungeon explore"
https://web.sodapopminiatures.com/select ... roduct=SDE
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply