[PL] krzaczki i trawki

Tu możemy rozmawiać o ciekawych produktach przydatnych w naszym hobby, o tym co chcielibyśmy zobaczyć, co nam się nie podoba...
Post Reply
Mike

[PL] krzaczki i trawki

Post by Mike »

ImageClick to see full-sized image

Będę potrzebował materiałów na takie podstawki jak wyżej, wie ktoś gdzie mogę kupić takie wynalazki?
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] krzaczki i trawki

Post by Nameless »

w lesie
Image
Mike

Post by Mike »

Na to lakier wystarczy? Czy jakaś specjalna konserwacja (ocet/wódka/formalina)?
johnyKMSA

Post by johnyKMSA »

Przyłączam się do pytania? Czy jakoś to konserwujecie?
W tym roku znalazłem na Mazurach genialne ustrojstwo rosnące na drzewach - takie sympatyczne krzaczory. Wyschnięte już są i czekają na swój czas ale zastanawiałem się co z tym robić...
Mike

Post by Mike »

Godzinke trzymałem w spirytusie, coby groźne wirusy (:D) i bakterie wytruć, teraz za radą kolegi moczę w wodzie z cukrem.
JerzyK

Post by JerzyK »

Z tego co widzę na powyższym zdjęciu, to rzeczywiście kamyczki, porosty i jakieś korzonki + ewentualnie trawka elektrostatyczna (do dostania w każdym sklepie modelarskim). Zresztą gdzieś widziałem pakowane dla leniwych :wink: farbowane porosty.
Co do konserwacji, to może spróbować moczyć w glicerynie - wiem że w ten sposób są konserwowane gałązki asparagusa (do dostania w kwiaciarni), używane przez modelarzy jako gałązki iglaków. Gliceryna nie dość że konserwuje, to jeszcze dzięki niej gałązki są cały czas elastyczne, więc się nie łamią po wyschnięciu. Spirytus z drugiej strony ma działanie odwadniające, więc rośliny w nim wymoczone będą suche i kruche (nawet mi się zrymowało :) ).
Rentall

Post by Rentall »

w jakim sklepie taka gliceryne mozna dostac ?
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

w moim ulubionym:D czyli w aptece :angel:
Post Reply