[PL] Warsztat Kacpra

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Warsztat Kacpra

Post by Maru »

siemka ...
trochę mi brakuje opisu bym wiedział co skomentować ... czy patrzę na modele do gry , czy do gablotki , czy kolory twoje czy narzucone
takie info pomaga w komentarzu

natomiast wszystko sprawia wrażenie jakby zabrakło ostatniego rozjaśnienia - zwłaszcza jest to widoczne na szczurach .. co nie zmienia niczego że malowanie czyste jest
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
kacper_gda

Post by kacper_gda »

kolory były narzucone do wszystkiego poza czarodziejkami. Oczywiscie wszystkie modele są do gry ale u meni jest to poziom 2. Bretonia w kolorach polski bo jest malowana dla jednego z naszych zawodników biorących udział mistrzostwach europy w młotka.
dead

Post by dead »

Dawno sie nie wypowiadalem ale skoro widze bretonie to az mnie nosi by wtracic swoje 3 grosze :D

Glownie chodzi mi o heraldyke. Troche bardziej by sie przydalo popracowac nad starannoscia coniektorych lini (wiem ze to niby poziom 2 ale jednak :P). Mam tez pewien pomysl co do krzyza maltanskiego (tego 2kolorowego przelamanego w polowie) - mianowicie pomysl nad dodaniem czerwonego obramowania tarczy by to byl idealny negatyw (chodzi o to ze prawa czesc przy czerwonym ma obramowanie z cienkiej bialej kreski a lewej imo pomogloby jakby obramowanie bylo z cienkiej czerwonej kreski).
Ogolnie oddzialik pozytywny ;).

Damselki takie bez polotu jakos (kon pierwszej jakis dziwny jest niestety - i tu nie chodzi o model a o kolorystyke tych wszystkich rzemykow lejcow i calej uprzezy) - niby wszystko z nimi ok ale czegos mi jednak u nich brakuje - wg mnie sa troche niespojne kolorystycznie. A i drugiego konika bym np opilowal z wszystkich gejmzonowych dodatkow w postaci tych znakow i liter.
A no i kopytka konskie bym akcentowal na inny kolor :P.

A skoro juz pisze o bretce to nie pozostawiem bez komenta szczurakow. Podoba mi sie ten ich mroczny klimat - sa swietne bez tych wyciagnietych kolorkow (czuc od nich bijacy mrok :P - tak jakby modele zostaly wyciagniete z jakis podziemi gdzie nie ma za duzo swiatla ;) - szkoda tylko ze na stole beda wygladaly na "jednokolorowe").
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

dla mnie wystarczyłoby wyraźnie podciągnąć krawędzie - bez żadnego łagodnego blendingu, tylko ktrawędzie podkreślić. zaraz by się to zrobiło czytelniejsze i zyskało na efekcie wizualnym. a pracy niewiele. teraz takie się niedokończone wydają.

zobacz chociażby malowanie GW - nie są jakoś wielce wycackane, ale do gry wręcz wymarzone. bo bazują na ostrym kontrastowym podkreśleniu rzeźby.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacper_gda

Post by kacper_gda »

Taki ciekawy model mi sie trafił. Malowany dla stałego klienta na stały poziom z podstawką taka jak zwykle :p

ImageClick to see full-sized image
loler

Post by loler »

Podstawka mi się bardzo nie podoba :? Strasznie nudna dla mnie. Chociaż od boku na czarno bym ją zrobił ale jak to do armii to pewnie reszta też jest taka. Albo przynajmniej jakoś pocieniować tą skałkę bo model strasznie dużo traci moim zdaniem. Skóra też jakby nieskończona, więcej cienia bym dał. Za to niebieska szata bardzo fajna, najlepszy moim zdaniem element figurki.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Popieram loler'a.Podstawka niszczy tą figurkę.Bardzo podobają mi się rogi .Ale ten złoty element na nich wydaje się niewycieniowany .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

kacper_gda wrote:Taki ciekawy model mi sie trafił.
Dla mnie ten model to kompletna porażka :mrgreen:

Podstawki nie komentuję, bo skoro taka sama, to po co Ci taka sama opinia wciąż? ;)

Skóra mało urozmaicona w zagłębieniach i okolicach, ale to już loler wspomniał :) Podoba mi się przejście w bordową mackę. Rogi na głowie też są bardzo ładnie wykonane. Płaszcz trochę dla mnie zbyt jaskrawy i nie pasuje mi do modelu, ale technicznie jest OK i najlepiej się prezentuje z całości. Czaszka na klacie jest troszkę szara, bura i ponura, brakuje mi tam trochę rozjaśnień. No i włosy z tyłu mi się za bardzo zlewają z tym złotym naramiennikiem.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ta podstawka jest skonczona?

bo malowanie modelu calkiem niezle. co prawda skora moglaby byc bardziej skontrastowana i ciekawsza, ale ogolnie malowanie staranne i spojne.
a sam model podoba mi sie bardziej niz spodziewalem sie po oficjalnych fotkach
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacper_gda

Post by kacper_gda »

mahon wrote:ta podstawka jest skonczona?
Tak, ale co ja poradze na to ze klientowi takie podstawki sie podobają, Na siłę nic nie będę zmieniał.

Smoczek dla pana Maro
Strasznie ciężko się malowało skrzydła są praktycznie płaskie i musiałem sam wymyslac jakies cienie...

ImageClick to see full-sized image
Post Reply