[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
ok już ci mówię co jest nietak - kolory - skora i wzór a kocy to ta sama gama i temperatura - zlewaja się ze sobą - co daje efekt "rozmydlenia"
dobrze mówi - polać muMaru wrote:ok już ci mówię co jest nietak - kolory - skora i wzór a kocy to ta sama gama i temperatura - zlewaja się ze sobą - co daje efekt "rozmydlenia"
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
ja bym powiedziala, ze twaz nie ma cieni (w sensie, ze wyglada jakby funkcjonariusz NKWD zarowa po oczach dawal) ale co ja sie tam znam
pzdr
m.
pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Nokaut!Marta wrote:ja bym powiedziala, ze twaz nie ma cieni (w sensie, ze wyglada jakby funkcjonariusz NKWD zarowa po oczach dawal) ale co ja sie tam znam![]()
A ja uważam, że kocyk/kilt wyszedł bardzo dobrze. Wygląda miękko i naturalnie, zupełnie jakby się układał na ciele. Nie wiem, mi tam się podoba, choć więcej czerni bym w zagłębienia wlał. Właśnie skóra mi się nie podoba, bo wygląda jak woda albo lód. Serio, takie mnie skojarzenie naszło. Koc powinien być miękki (i taki moim zdaniem jest), a cielsko/skóra mogłaby mieć ostrzej zaznaczoną rzeźbę mięśni. I oczywiście cienie. Metaliki udane, ale monotonne - zwłaszcza ten wielki topór. Za mało tam koloru, a wszystko w jednym złoto-miedziano-zużytym kolorze jest trochę nudne
Ten "klawiszowy kołnierz" to chyba ostatni krzyk mody u tych łbów, co?
Morda niewyraźna przede wszystkim. Zębów za bardzo nie widać i - jak już Marta wspomniała
Podoba mi się za to jeszcze brązowa pieszczocha na prawej łapie, mniej na lewej. No i fajna podstawka
Zabawy z aparatem ciag dalszy:
jedne stary ludek i jeden nowy
Click to see full-sized image
Wydaje mi sie, ze balans bieli zkaszanilem (nie wiem co jest nie tak, ustawialem recznie przed robieniem fot) i mam na razie jedno zrodlo swiatla co raczej pozytywnie nie wplywa na foty
. Probowalem bawic sie w fotoszpie, tak jak kilka postow temu Maru pisal o kontrolowanym balansie bieli, ale wyszedl klops.
Ogolnie to klops i kaszanka
Co prawda zabawy w fotoszpie byly robione na szybko i pozno w nocy (albo wczesnie rano, jak kto woli), wiec szalu sie nie spodziewalem, ale chyba poszedlem calkiem w zla strone. Bede musial na spokojnie jeszcze raz sprobowac.
Takie cos powychodzilo
Co do malowania, to troll cienie na twarzy ma, tylko dostal tak fotką w paszczę, ze nie za bardzo to widac. Ogolnie to trolle z tego systemu maja niebieska skore, a ten konkretny troll dodatkowo jest albinosem, chcialem to jakos polaczyc, ale nie wyszlo.
Nowy ludek, jak widac to kolejny surfujacy marynarz zrobiony z odpadkow
jedne stary ludek i jeden nowy
Click to see full-sized imageWydaje mi sie, ze balans bieli zkaszanilem (nie wiem co jest nie tak, ustawialem recznie przed robieniem fot) i mam na razie jedno zrodlo swiatla co raczej pozytywnie nie wplywa na foty
Ogolnie to klops i kaszanka
Co prawda zabawy w fotoszpie byly robione na szybko i pozno w nocy (albo wczesnie rano, jak kto woli), wiec szalu sie nie spodziewalem, ale chyba poszedlem calkiem w zla strone. Bede musial na spokojnie jeszcze raz sprobowac.
Takie cos powychodzilo
Click to see full-sized imageCo do malowania, to troll cienie na twarzy ma, tylko dostal tak fotką w paszczę, ze nie za bardzo to widac. Ogolnie to trolle z tego systemu maja niebieska skore, a ten konkretny troll dodatkowo jest albinosem, chcialem to jakos polaczyc, ale nie wyszlo.
Nowy ludek, jak widac to kolejny surfujacy marynarz zrobiony z odpadkow
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Ostatni model rewelacja
Koncepcja super (chociaż mogłoby być trochę krwi na ziemi
)
miniatures painted:
psychopatyczny marynarz calkiem fajny ale sesje foto to musisz raczej powtorzyc z lepszym skutkiem 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

y..
Splinter cell Wh40k ^-^
marynarz fajny - trola znamy (jak robisz cienie na niebieskim dodaj do cieni czerwieni -dostaniesz śliwkowy fiolet w zagłębieniach powinno pomóc )
co do fotek to wyszły ci żle wykonane fotki na "Niskim kluczu" (low key) taka technika fotografi stosowana w zdjęciach artystycznych a ostatnio w reklamie (według mnie z kijowym efektem .. bo nie widać produktu który jest reklamowany a jego wyobrażenie .... )
na jakim tle robisz fotki ??
(jeśli czarny - czy to na pewno jest czarny czy może baaardzo ciemny granat ??)
zapodaj fotkę przy której nic nie dostrajałeś ... to zobaczę co jest nie tak
Splinter cell Wh40k ^-^
marynarz fajny - trola znamy (jak robisz cienie na niebieskim dodaj do cieni czerwieni -dostaniesz śliwkowy fiolet w zagłębieniach powinno pomóc )
co do fotek to wyszły ci żle wykonane fotki na "Niskim kluczu" (low key) taka technika fotografi stosowana w zdjęciach artystycznych a ostatnio w reklamie (według mnie z kijowym efektem .. bo nie widać produktu który jest reklamowany a jego wyobrażenie .... )
na jakim tle robisz fotki ??
(jeśli czarny - czy to na pewno jest czarny czy może baaardzo ciemny granat ??)
zapodaj fotkę przy której nic nie dostrajałeś ... to zobaczę co jest nie tak
world eater jest super. Uwielbiam pre heresy marinów, a Tobie na prawdę fajnie wyszedł. 
Świetna ta konwersja spejsa malowanie też zresztą .Wygląda jak rasowy psychopata czyli idealnie wpasowuje się w model doskonałego spejsa , przynajmniej mój
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske