jakis czas temy poruszany był temat odlewow czyli jakby tego nie nazwac: piractwa (złodziejstwa jak kto woli...)
bez komentarza:
http://allegro.pl/show_item.php?item=64227040
odlewy...
-
- Chest of Colors
RE: odlewy...
Looool...... Jaki ladny "oryginal"...... Kupie sobie, to wysle znajomemu z GW England...... Napewno sie ucieszy...^_^...
RE: odlewy...
żenujące...
i że nikt się za to nie weźmie ręce opadają...
i że nikt się za to nie weźmie ręce opadają...
-
- Chest of Colors
nie stanowi, ale chcę pokazać młodym czytelnikom tego forum że kupowanie odlewów jest fe, a nie na wszystkich działa argument "że to przestepstwo" ... heh ale ściema... tak naprawdę to chciałem napisac ogolnie o tym że odlewy to kiepska sprawa bo zawsze coś krzywo wyjdzie i to popsuje cały model... ale co ja się wypowiadam skoro nigdy nie robiłem odlewy
-
- The Better Choice
Re: RE: odlewy...
zeby ktos sie za to wzial, to musialby najpierw byc poinformowany. Ktos musialby wyslac maila z linkiem i wyjasnieniem sprawy albo do allegro, albo do firmy ( w tym przypadku GW).mahon wrote:i że nikt się za to nie weźmie ręce opadają...
Allegro przysle mily list, ze dziekuje za informacje i z pewnoscia zajmie sie problemem. Potem moze skasuje konto, a moze nie. Jesli skasuje, to gosc zrobi sobie nowe.
GW - z tego, co kojarze - olewa takie rzeczy. Nie zajmuje sie pojedynczymi przypadkami odlewow. Byc moze nie ma podstaw prawnych, byc moze uznaje takie sprawy za niezbyt istotne i wplywajace na dzialalnosc firmy.
Wydaje mi sie, ze jedna - naglosniona odpowiednio - interwencja producenta i wyciagniecie konsekwencji prawnych (jesli to mozliwe) ukrociloby takie zachowania.
Jesli chodzi o wycofanie sie firm z rynku - tylko GW moze to zrobic
Reszta dostepnych w Polsce figurek to efekt dzialania krajowych dystrybutorow i sprzedawcow.
[edit]: dodany ostatni akapit
RE: Re: RE: odlewy...
ale też z 2 strony - poza GW to mało co się odlewa i sprzedaje
a co do "zajęcia się" to masz rację - sam wielokrotnie zgłaszałem naruszenia regulaminu i często nikt sobie i tak z tego nic nie robił (nawet nie zdejmowali aukcji...)
a co do "zajęcia się" to masz rację - sam wielokrotnie zgłaszałem naruszenia regulaminu i często nikt sobie i tak z tego nic nie robił (nawet nie zdejmowali aukcji...)
Wydaje mi się, że oczywiście GW mogłoby się domagać rozwiązania sprawy z danym ,,odlewaczem" w sądzie.
Tylko czy to ma sens - jeśli by taką sprawę nagłośnić, oznajmić twardo, że ci którzy robią odlewy będą surowo karani , moze to coś da.
Oczywiście nikt tu nikogo nie będzie ścigał - ale jak to kiedyś z kumplami opatentowaliśmy: ,,Dobra ściema nie jest zła"
Tylko czy to ma sens - jeśli by taką sprawę nagłośnić, oznajmić twardo, że ci którzy robią odlewy będą surowo karani , moze to coś da.
Oczywiście nikt tu nikogo nie będzie ścigał - ale jak to kiedyś z kumplami opatentowaliśmy: ,,Dobra ściema nie jest zła"