[PL] Warsztat m.ike'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Re: [PL] Warsztat m.ike'a (Joe le Kan)

Post by kacpero »

Maru wrote:co do Orkasów - lepiej jest ale bardzo mało lepiej - zostaw je już bo zabrnąłeś w ślepa uliczkę i depczesz w kółko , do puki nie z czaisz co jest nie tak robiąc inny model do puty nie poprawiaj tych orków już, bo wiesz że dzwony bija ale nie wiesz w którym kościele :wink:
dokladnie - bierz sie za kolejny model i heja do przodu ;) a jak za jakis czas wrocisz do orkow to bedziesz widzial co jest nie tak :)
ja od soboty mam u siebie model ktory malowalem 1,5 roku temu dla kolegi do gry i jak go zobaczylem to zdebialem ;) jak ja moglem tak brzydko go pomalowac :P
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

.sorry
Last edited by maciejrusztyn on 18 Jul 2010, o 10:36, edited 1 time in total.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Na przyszłość zanim takie coś napiszesz, poproś o zgodę moderatora lub administratora.
Choć nie popieram takiego zachowania, forum nie służy takiemu celowi.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Dobra... . I tak tych pieniedzy pewnie nie odzyskam wiec jesli Ci to Mahoniu przeszkadza to skasuje...
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

niech już zostanie, ale przy okazji jako ostrzeżenie na przyszłość dla innych: nie mam nic przeciwko pomaganiu w takich sprawach, ale wolałbym żeby ludzie najpierw zapytali o zgodę. tak byłoby uprzejmiej wobec innych użytkowników forum, którzy może nie mają ochoty czytać o takich sprawach.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Ok, rozumiem. Dzieki za pomoc jeszcze raz.
Mike

Post by Mike »

2 tygodnie przerwy w malowaniu przez wyjazd a później prawie tydzień przez stan zdrowia (kochana klimatyzacja.. :twisted: ).

Na początek szczurek:

ImageClick to see full-sized image
Skóra ledwo ruszona, na szacie się skupiłem.

Wilczek, dobra kolorystyka? Będzie księdzem.

I rzut na metaliki

I joe le Kan... skopsałem równo, niby dopiero początek malowania ale nie mam pojęcia jak ponaprawiać błędy.

Zdjęcia nadal takie se ale dzis już dobrego światła nie mam, chyba tyłek czas ruszyć po żarówkę z masą diodek w środku.
maciejrusztyn

Re: [PL] Warsztat m.ike'a (szczur, wilk i żółta szafa)

Post by maciejrusztyn »

Na tym orkowym kanie zrób krawedziowanie i jakies zniszczenia pewnie pomoże. Na reszcie też brakuje kontrastów które nadadzą dynamiki tym modelom.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o pogodzili sie już - dobrze :)

BTT
szczur - mdly - to główny zarzut - po prostu jest w mało ciekawym kolorze (nie chodzi o zmianę koloru a o schowanie innych odcieni w tej barwie )

marynata .. na wilkach z pesjsami sie nie znam .. - zrób krawędzie (ice blue)

puszka ... widzialeś jak nomik pomalował plecak małpy z Pulp city ?? (zakładam że nie )
https://img.photobucket.com/albums/v432/ ... erilla.jpg
pokmiń czy by tak nie pomalować tego żółtego :)
albo tak (to jes tak samo tylko skala wieksza /(
https://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... 83417f.jpg
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

szczur - szmatka mi się podoba, tylko że inne elementy modelu mogłyby być bardziej weksponowane, przez co figs byłby mniej "mdły". szczególnie mógłbyś kryształ bardziej odpicować
wolf priest - zapowiada się super, ciężko określić co jest już skończone a co mam nadzieję, że nie ;) krawędziowanie spowoduje, że będzie on mniej stonowany niż jest, a moim zdaniem tutaj się fajnie to prezentuje
puszka - Maru chyba dobrze radzi :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply