[PL] Warsztat m.ike'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Mike
Re: [PL] Warsztat m.ike'a (wodne blorki, nawet zdjęcie jest)
Czyli czekają mnie małe zakupy. Posiadam jeszcze białą z Vallejo Air ale też nie jest za świetna.
bo to do Areografu a nie do pędzla ..
-
Mike
Wiem, tylko mówię. Posiadam jeszcze kilka innych farbek z serii Air i nie używam ich tylko do aerografu, są też dobre pod pędzel. 
-
Mike
Nie lubicie komentować mojego malowania, to popatrzcie przynajmniej na lvl up w robieniu zdjęć. Prawda taka, że jak człowiek głupi, to i Maru nie pomoże
, ręcznie ostrość ustawiałem i chyba troche lepiej juz jest.
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageRe: [PL] Warsztat m.ike'a (wodne blorki, nawet zdjęcie jest)
kto powiedział że nie lubimy? ja tam dość uparcie komentowałem...Mike wrote:Nie lubicie komentować mojego malowania, to popatrzcie przynajmniej na lvl up w robieniu zdjęć
a że nie widzę żebyś pomalował coś takiego, co pokazałoby że przejąłeś się komentarzami - to dalej nie powtarzam tego samego.
a co do zdjęć to tym razem lepiej! czytelnie i ostro. takie fotki znacznie prościej omawiać!
-
Mike
mahon wrote:kto powiedział że nie lubimy? ja tam dość uparcie komentowałem...Mike wrote:Nie lubicie komentować mojego malowania, to popatrzcie przynajmniej na lvl up w robieniu zdjęć
a że nie widzę żebyś pomalował coś takiego, co pokazałoby że przejąłeś się komentarzami - to dalej nie powtarzam tego samego.
a co do zdjęć to tym razem lepiej! czytelnie i ostro. takie fotki znacznie prościej omawiać!
No przestań, na ratogrze nie widać poprawy? Kontrasty jakieś się pojawiły nawet!
Skoro zaczeły Ci się moje zdjęcia podobać, to niedługo modele też zaczną
Re: [PL] Warsztat m.ike'a (Joe le Kan)
fakt, że ogierek był bardziej widowiskowy od orków. czekam na malowanie puszki. zamierzasz wykorzystać metody podniszczania wspomniane w temacie Theotrila?
Yo ..
widzę że fotki w przeciwieństwie do malowana poprawiły się
ba Fotka Puszki jest nawet bardzo dobra .. szkoda że to WiP w podkładzie
co do Orkasów - lepiej jest ale bardzo mało lepiej - zostaw je już bo zabrnąłeś w ślepa uliczkę i depczesz w kółko , do puki nie z czaisz co jest nie tak robiąc inny model do puty nie poprawiaj tych orków już, bo wiesz że dzwony bija ale nie wiesz w którym kościele
widzę że fotki w przeciwieństwie do malowana poprawiły się
co do Orkasów - lepiej jest ale bardzo mało lepiej - zostaw je już bo zabrnąłeś w ślepa uliczkę i depczesz w kółko , do puki nie z czaisz co jest nie tak robiąc inny model do puty nie poprawiaj tych orków już, bo wiesz że dzwony bija ale nie wiesz w którym kościele
-
Mike
Jeden kan będzie malowany za pomocą jasnych plamek w które wmaluje rdze, 2gi będzie lakierowany (akurat jak będe w Belgii zdązy mi wyschnąć).
No starałem się głowine orka zrobić na czarnobiało ale zanim nie kupie czegoś lepszego od skull white to nawet nie mam co pędzla w wodzie moczyć.
No starałem się głowine orka zrobić na czarnobiało ale zanim nie kupie czegoś lepszego od skull white to nawet nie mam co pędzla w wodzie moczyć.