[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat czlowieka.morze
wszystko super oprocz drzewa 
ciekawy projekt
lubie takie prace 
mysle ze na tym etapie mozna jeszcze troche podratowac kompozycje.. w tej chwili jest taka dziwna sytuacja ze masz po prawej i po lewej stronie paprotki i nieco ponizej ale w tej samej linii wyschnieta dluga trawe (?) i buduje to taka niekorzystna 'symetrie'.. no a (prawie) pośrodku jest drzewo..
sugerowalbym przelamanie tej 'symetrii' dodatkowymi elementami.. moze wiecej paprotek? moze dolozyc jakies skalki z tylu? sam nie wiem.. wymysl cos
no i faktycznie sposob wykonania drzewa psuje nieco odbior calej pracy..
powodzenia w dalszych dzialaniach!
mysle ze na tym etapie mozna jeszcze troche podratowac kompozycje.. w tej chwili jest taka dziwna sytuacja ze masz po prawej i po lewej stronie paprotki i nieco ponizej ale w tej samej linii wyschnieta dluga trawe (?) i buduje to taka niekorzystna 'symetrie'.. no a (prawie) pośrodku jest drzewo..
sugerowalbym przelamanie tej 'symetrii' dodatkowymi elementami.. moze wiecej paprotek? moze dolozyc jakies skalki z tylu? sam nie wiem.. wymysl cos
no i faktycznie sposob wykonania drzewa psuje nieco odbior calej pracy..
powodzenia w dalszych dzialaniach!
Stop competing with others. Start competing with yourself.

-
Mike
Po zrobieniu takich ładnych kamyczków, zrobiłeś TAKIE drzewo? Przyznaj że to twoje młodsze rodzeństwo było twórcą
koniecznie do poprawki. Włosie pewnie będziesz malował na jakiś kolor ale wole się upewnić. Z czego będzie woda?
Aj aj... Trawsko wygląda słabo, konieczna modyfikacja
No i drzewko jest trochę gorzej wykonane, niż podłoże... 
Ale paprocie są super!
Popieram opinię Kacpra dot. symetrii zielska.
Ale paprocie są super!
Popieram opinię Kacpra dot. symetrii zielska.
no trawa to nie wyszła za dobrze. Jakby kawał strzechy z dachu tam zjechał, albo może kawał pędzla?
Ratuj to bo szkoda dobrej dioramy - trawa jest za gęsta, za równa - nie wygląda jak trawa...
Ratuj to bo szkoda dobrej dioramy - trawa jest za gęsta, za równa - nie wygląda jak trawa...
-
Kuzyn
ja dalej będę obstawał przy obalownym drzewie, drzewie przede wszystkim tak to ma wyglądać. Narazie mi to wygląda jak patyczek do pieczenia szaszłyków obklejony gąbką, a do drzewa ma się to nijak szczególnie jak postawisz figurkę która zaburzy to wszystko (skale, kompozycje która już jest zaburzona). Idź do lasu/parku nazbieraj patyczków i je poprzyklejaj i jak jeszcze będziesz chciał to możesz korę wyrzeźbić
Coś jak tutaj https://coolminiornot.com/article/aid/250 Wysoka trawa mi się wogóle nie podoba
Ja bym wolał raczej coś takiego : https://www.hasslefreeminiatures.co.uk/pack.php?pack=668 to jest ładne, oryginalne i rzadziej spotykane niż ta trzcina. Niestety nie wygląda ona realistycznie. Ciśnij dalej i mam nadzieję że nie uraziłem Cię swoimi uwagami
Poprostu ta dioramka ma ogromny potencjał a Ty masz możliwości żeby to wykorzystać. Zrób te pałki wodne, usuń trzcine, daj ładną wodę to o figurce się zapomni 
P.S.: Więcej Paproci! Napewno Ci jescze zostały
P.S.: Więcej Paproci! Napewno Ci jescze zostały
dziękuję bardzo za tak trzeźwe spojrzenie na tą dioramkę 
zacząłem ratować kompozycję - usunąłem już całą kempę trawy (tą umieszczoną po lewej). Tą po prawej będę ratował
W sumie to nie wspomniałem, ale jeszcze dokleję trochę trawy,liści oraz kwiatów na podłoże.
Sztuczna woda jest chyba firmy Anrdea.
Zastanawiam się jak poprawić to drzewko, czy dodanie większej ilości gałęzi pomoże? Może teraz są one za zbytnio regularne?
Czy znacie jakis lepszy pomysł na zrobienia igliwia niż trwka statyczna?
zacząłem ratować kompozycję - usunąłem już całą kempę trawy (tą umieszczoną po lewej). Tą po prawej będę ratował
Sztuczna woda jest chyba firmy Anrdea.
Zastanawiam się jak poprawić to drzewko, czy dodanie większej ilości gałęzi pomoże? Może teraz są one za zbytnio regularne?
Czy znacie jakis lepszy pomysł na zrobienia igliwia niż trwka statyczna?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
no i na tym stanęło - będę robił badylaka od nowa
oba krzaczory też już wykarczowałem...
no cóż dwa kroki do tyłu
ale jeszcze mam zapał i postanowiłem wybrać się do lasu w poszukiwaniu odpowiednich materiałów, a dla "relaksu" zacząłem malować Prochową Twarz
oba krzaczory też już wykarczowałem...
no cóż dwa kroki do tyłu
miniatures painted:
maly update, żeby nie było że tak łatwo się poddałem:
Click to see full-sized image
drzewko jeszcze przytnę troszkę
Click to see full-sized imagedrzewko jeszcze przytnę troszkę
miniatures painted: