[PL] Warsztat m.ike'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Warsztat m.ike'a (wodne blorki, nawet zdjęcie jest)

Post by Gildor »

Dobry weathering! Podobają mi się metaliki, są super. Ciekawie wygląda ten ork z niebieską mordeczką, jak główny bohater z Walecznego serca. Toporki to już jest klasa sama w sobie.
Sama czerń mimo takiej ilości zadrapań jakaś płaska się wydaje. Nie to żeby mi się nie podobało ale jestem ciekaw jak by to wyszło gdybyś dał mocniejsze rozjaśnienia przed brudzeniem.
Image
Mike

Post by Mike »

próbowałem dawać rozjaśnienia ale ilość poprawek podczas brudzenia i tak wszystko do jednolitego koloru sprowadziła :(
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ech .
postanowiłem zestawić twoje orkasy w kolorze i w BW
i na dole dać jeszcze moje go grubasa do porównania
zwróć uwagę że danie czerwonego nosa orkasom wcale nie pomogło bo dałeś zły odcień czerwieni - zobacz że jest to "czarna dziura" na głowie orka
a w wypadku "brawe harta - sir Waaaghama WOrkisa " - to że połowa jest niebieska a połowa zielona w szarościach pokazuje że kontrast jest tylko w kolorze a nie w oświetleniu

mam nadzieję że to pomoże :)
(dlatego zachęcam to "bezcelowego" ćwiczenia i zrobienia tego ludka w czerni i bieli :P - co by ośmielić sie względem kontrastów )

ImageClick to see full-sized image
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Mike

Post by Mike »

Ale ja im skóry nie poprawiałem xD dopiero metaliki
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie szkodzi wytknąłem to u tu ;)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

No to tak... :angel:
Moim zdaniem leży krawedziowanie na zbroi, jak to poprawisz to figurka duzo zyska. Należałoby jeszcze oczyscic nadlewki i będzie wszystko fajnie:P Generalnie zacznij malować juz coś innego bo ograniczyleś sie strasznie do koloru czarnego i kolejne upy diametralnie nic nie zmienią. Kolejny model staraj sie pomalowac czysto i najlepiej cukierkowo na takim malowaniu najwiecej wychodzi baboli i najlepiej sie człowiek na nim uczy:)
Mike

Post by Mike »

No do szarego ludka sie przystawiam ale nie moge znalezc wystarczajaco duzo czasu zeby za jadnym zamachem to zrobić. Na nadlewki juz za pozno niestety, skóre rozjasnie kilkoma kreskami a pancerz skrawiędziuję srebrnym i żegnam sie z panami. Za dużo na nich ćwiczenia było i eksperymentów i mi się znudzili. Jutro machne finalne fotki i zacznę kończyć dzwonnice (nie cukierkową:P).
kacpero

Post by kacpero »

wlasciwie to w przypadku tych orkow to juz na kolorowych fotkach widac ze jest strasznie plasko, zamienianie foty na skale szarosci podkresla tylko i tak dobrze widoczne bledy..
malujac nastepna figurke skup sie koniecznie na tych kontrastach..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Mike

Post by Mike »

Dzięki za wszystkie rady. Pierwszy raz spotkałem się z tak dokładną analizą moich prac, pokazaniem o co chodzi na zdjęciu i mozolnym tłumaczeniu rzeczy których nie byłem w stanie pojąć. Wiem że nie poprawiłem wszystkich błędów ale gdyby nie Wy to bardzo nie różniła by się od pierwotnej wersji.
Post Reply