Postanowiłem zamieścić fotki modelu nad którym pracuje. Model malowany za pomocą aerografu + pedzle.
Skala 1:35
Wieżyczke zacząłem dopiero robić
Click to see full-sized imagePozdrawiam
Click to see full-sized imageNo raczejTheotril wrote:Model można potraktować jako tzw. "fantasy". Kamo całkowicie nie pasuje do abramsa:).
Odkąd się zajmuję szeroko rozumianym tematem fantasy i figurkami, to mi w ciągu tych lat trochę wiedzy wyparowało - zarówno "lotniczej", jak i "pancernej", ale coś tam jeszcze chyba pamiętamTheotril wrote:P.S Dobrze wiedzieć że ktoś jeszcze na forum figurkowym interesuje się pancerką![]()
(ja w tej kwesti muszę się jeszcze dużo nauczyć)
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageja też się cieszę! nie tylko dlatego że modelarstwem militarnym zajmowałem się dawniej i na pewno do niego wrócę, ale także dlatego, że prezentowanie prac nieco odbiegających od tego co widuje się tu najczęściej nie tylko poszerza horyzonty, ale też pokazuje ludziom, że modele i miniaturki to nie tylko ludki do gier bitewnych, a wiele technik figurkowych wywodzi się wprost z modelarstwa.Theotril wrote:P.S Dobrze wiedzieć że ktoś jeszcze na forum figurkowym interesuje się pancerką![]()
(ja w tej kwesti muszę się jeszcze dużo nauczyć)