[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Galeria Bohuna

Post by Nameless »

przy takim tempie i jego cenach to moze z pracy zrezygnowac na te pol roku :P
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Mnie tylko brakuje cieniowania na metalu - lufa z przodu.

Efektownie obskrobany pancerz :clap: Bardzo mi się podoba.
-- Ańa

Image
Bohun

Post by Bohun »

Dzięki Wam za komentarze :D Cieszę się, że wam się podoba :) Thx alot everyone!
Flameon wrote:Piękna czerwień ;) czuję się mocno zachęcony do zakupu setu Andrei ;)
Malujesz ją nadal tak jak kiedyś? Mianowicie rozjaśniasz kolor bazowy ku brzegom a następnie pracujesz glaze'ami nad kolorami pośrednimi pomiędzy największym cieniem a największym blaskiem?
Tak, maluję w taki sam sposób, może tylko nakładam jeszcze więcej glaze'ów niż poprzednio 8) A do zakupu zestawu naprawdę zachęcam! Obok białego najlepszy jakim do tej pory malowałem!
kacpero wrote:no dredzio super.. cala armia pomalowana w takim standardzie na pewno bedzie robic piorunujace wrazenie.. ..ale Ty musisz miec cierpliwosc chlopie ;)
Haha, pewnie będę miał za jakiś czas ostro dość tych czerwieni :D
Captivus wrote:ja mam nadzięję że wszystko naraz wyślesz tak by możnabyło zobaczyć efekt końcowy naraz na wszystkich modelach.
Tak, wszystkie modele będę wysyłał jednocześnie, jak skończe całą armię, żeby zrobić fotki całości razem z podstawką.
Gildor wrote:Co ludzie potrafią zrobić z kilkoma kolorami i kawałkiem metalu... :clap:
W tym wypadku z kawałkiem żywicy ;)

Niedługo wrzucę następne zdjęcia, tym razem Lorda i Terminatorów. No to tymczasem... :roll:
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Bohun, Ty jednak jesteś kosmitą! :)
Mam nadzieje zobaczyc go na najbliższym spotkaniu jakie będzie! :D
Pozdróweczki!!
Bohun

Post by Bohun »

Hej! Tym razem wrzucę wip'a mojego Chaos Lorda (dowódcę 6 osobowego oddziału termosów). Nie jest jeszcze skończony, brakuje mu sporo elementów, ale chciałem przetestować nowe lampy do fotografowania, więc musiałem coś zrobić :) Jest jak narazie najbardziej zaawansowany z całego oddziału, mam nadzieję, że do końca tygodnia ogarnę go i ruszę z następnymi modelami :D

Sama figurka to konwersja Abaddona + chainaxe'y i naramienniki Zhufora + plaskikowa łapka od SM + głowa od terminatora z FW.

Tak czy siak napiszcie co o nim myślicie! Schemat oczywiście taki sam jak przy Dreadzie z wiadomych względów.

[rimg]https://img203.imageshack.us/img203/1254/forum111.jpg[/rimg]

Uploaded with ImageShack.us
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

bida, panie, bida... moze bys sie przylozyl jednak? :lol:
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Mnie najbardziej podoba się (zaraz po cudownych metalikach) soczysta czerwień (chyba że to wynik obróbki zdjęcia :wink: )
Patrząc na Twoje prace powoli dochodzę do wniosku, że figurki z WH 40K nie są takie paskudne jak mi się kiedyś wydawało po obejrzeniu stronki GW :D
Mike

Post by Mike »

Heh, ładna reklama farbek Andrei. Poproszę przepis na mordkę ;)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

JerzyK wrote:Mnie najbardziej podoba się (zaraz po cudownych metalikach) soczysta czerwień (chyba że to wynik obróbki zdjęcia :wink: )
Patrząc na Twoje prace powoli dochodzę do wniosku, że figurki z WH 40K nie są takie paskudne jak mi się kiedyś wydawało po obejrzeniu stronki GW :D
Sa paskudne - to model w połowie FW nie GW az GW to Abbadon - taki rzadko widziany model ostatnio ..
czerwienie z tego co pamiętam to takie intensywne sa w rzeczywistości jeśli nawet nie bardziej

odemnie :
za dużo czaszek koleś wygląda jak grzechotka ..
szary nmmm to jeszcze do poprawy
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

naramiennik na prawej ręce, lewa ręka koło zgięcia łokcia oraz twarz rewelacja !!
tak swoją drogą tempo masz zawrotne
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply