Czekam na następne fotki z postępów nad pracą
[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
Hmm. Powiem ci że skóra wygląda naprawdę fajnie ale nie tak jak sobie wyobrażałem po pierwszym zdjęciu hehe. Wyszedł kompletnie inny bardzo jasny klimat i jest on bardzo zgodny z twoim stylem malowania. Te aż różowe usta trochę przywodzą na myśl jakiegoś albinosa i średnio mi pasują. Co bym jeszcze poprawił to szyję bo jest bardzo odsłonięta i powinno padać na nią światło tak samo jak na głowę więc powinna być trochę bardziej rozjaśniona. Co do krzaczka który tak ci wytykali to rzeczywiście taki cukierkowy ale ja bym mu tylko kolory listków pozmieniał.
.
No i gnie sie podziala ta niebieska skora???
Cieniowanie wyglada fajnie, zwlaszcza twarz. Na miesniach znowu mam wrazenie, ze po zrobieniu dobrych przejasnien zrobiles jedna, ostatnia wartstwe ktora pokryla wsztstkie inne, przez co wyglada jakbys dal kolor bazowy, a potem juz od razu ostateczne rozjasnienie. Ale dawaj dawaj, bo wyglada to calkiem wporzadku.

no racja, miesniom na rekach przyda sie laserunek/cieniowanieLemartes wrote:No i gnie sie podziala ta niebieska skora???Cieniowanie wyglada fajnie, zwlaszcza twarz. Na miesniach znowu mam wrazenie, ze po zrobieniu dobrych przejasnien zrobiles jedna, ostatnia wartstwe ktora pokryla wsztstkie inne, przez co wyglada jakbys dal kolor bazowy, a potem juz od razu ostateczne rozjasnienie. Ale dawaj dawaj, bo wyglada to calkiem wporzadku.
Stop competing with others. Start competing with yourself.

-
Nameless
- The Better Choice

patrze na pierwsza fotke. i mam wrazenie, ze wycieniowales/rozjasniles glowe i twarz zgodnie z intuicja o zdrowym rozsadkiem. modelom gw jednak glowy wyrastaja z klatki piersiowej, nie szyi, co za tym idzie - trzeba powalczyc z podpowiedziami rozumu
to co u ciebie jest glebokim cieniem (kark, czubek/tyl glowy) - powinno byc rozjasnione.to co jasne, powinno byc przyciemnione, jak np. twarz
mam tez wrazenie, ze skora na lewej rece ma nieco inny odcien niz na prawej i na glowie.
to co u ciebie jest glebokim cieniem (kark, czubek/tyl glowy) - powinno byc rozjasnione.to co jasne, powinno byc przyciemnione, jak np. twarz
mam tez wrazenie, ze skora na lewej rece ma nieco inny odcien niz na prawej i na glowie.
No i nie ma niebieskiego orka
Ale skóra wygląda na prawdę bardzo dobrze, czekam jak Ci wyjdą pozostałe metaliki
no i przydało by sie przybrudzić tą przepaskę, w ogóle jest trochę zbyt czysto, no ale to wip, więc na wszystko jeszcze przyjdzie pora
Na koncu troche pewnie go jeszcze przybrudze (spodnie ,koszula czy ta sukieenczeka ) .Skora bedzie poprawiana ,a roznice kolorow/jakosci spowodowane sa faktem ,ze caly czas sie z nia mecze 

-
Kuzyn
ja bym wolał zobaczyć skończonego orka
skrzydła fajne ale za mocno podkreśliłeś te pręgi wygląda jak by błony od skrzydel mocno sznurkiem związać
a warcaster... oryginalny
mnie się dobranie kolorów nie trafia ale technicznie ok. Krew mogłaby być bardziej przezroczysta ale fajnie że coś pokazałeś w oryginalnej kolorystyce. 
-
Nameless
- The Better Choice

skrzydla bardzo efektowne. skoro takie glebokie cienie zrobiles w tych pregach, to moze jeszcze dodatkowo podkresl je od dolu rozjasnieniem?
cryxowy ludek - coz, na tej szmacie to sie lepsi wylozyli
ale ciekawy kolor tych duszkow ci wyszedl
cryxowy ludek - coz, na tej szmacie to sie lepsi wylozyli

Click to see full-sized image